Loisto ja SaiPa jatkoon pudotuspelikarsinnasta – Kooveen kärsimysten tie jatkui loppuun asti

SaiPa eteni naisten liigan puolivälieriin. Kuva: Jarmo Koskela

Naisten F-liigan puolivälieräjoukkueet ovat selvillä.

FBC Loisto Turusta ja SaiPa Lappeenrannasta pääsevät mukaan pudotuspeleihin. Ne voittivat pudotuspelikarsinnan otteluparinsa suoraan kahdessa ottelussa.

A-lohkon seitsemäs FBC Loisto kukisti B-lohkossa toiseksi sijoittuneen O2-Jyväskylän. Ensimmäinen ottelu torstaina Turussa päättyi Loistolle 7-2, mutta kotonaan O2 ei myynyt nahkaansa helpolla. Jo heti keskipäivän jälkeen lauantaina alkanut ottelu Jyväskylässä venyi jatkoajalle, jossa Milla Granlund iski 6-5-ratkaisumaalin FBC Loistolle ajassa 63.22.

Granlund kärsi varsinaisen peliajan loppuminuuteilla tasatilanteessa kahden minuutin rangaistus, mutta Loiston alivoima kesti.  Granlund teki ottelussa kaksi maalia, voittomaalin syöttänyt Maija Väätäjä nettosi tehot 2+2. Lopuista kahdesta FBC Loiston maalista vastasi Emma Vähäkangas (2+1).

O2-Jyväskylän riveissä Janella Järvinen (3+1) iski hattutempun. O2 nousi kolmannessa erässä 3-5-tappioasemasta tasoihin, mutta kirin lopullinen palkinto jäi uupumaan. Jyväskyläläisjoukkue varmisti kuitenkin paikkansa ensi kauden F-liigassa, joka pelataan yhtenä 12 joukkueen sarjana nykyisten A- ja B-tasolohkojen sijasta.

Toisessa otteluparissa NLB:n voittanut SaiPa ei tuntenut armoa NLA:n jumboa Tampereen Kooveeta kohtaan. Koovee saavutti runkosarjassa yhden vaivaisen pisteen, ja tappioiden täyteinen kärsimysten tie jatkui myös pudotuspelikarsinnassa.

Perjantai-iltana Lappeenrannassa SaiPa voitti Kooveen 6-2, eikä siirtyminen Tampereelle lauantaiksi muuttanut lopputulemaa. SaiPa voitti 5-3. Elsa Holopainen tykitti lappeenrantalaisille hattutempun ja Aino Partinen syötti kaikki nuo kolme osumaa. Kooveen ilonpilkahdukseksi jäi nousu 1-5-tilanteesta vähän siedettävämpiin 3-5-lukemiin kolmannen erän alussa, mutta siihen kiri tyssäsi.

Edellisen kerran B-lohkosta tullut joukkue onnistui voittamaan A-lohkolaisen pudotuspelikarsinnassa keväällä 2020, kun FBC Loisto kellisti Pelicans SB:n. Surkeasta sesongista huolimatta sarjajärjestelmä takaa sen, että Kooveelle on paikka F-liigassa myös ensi kaudeksi.

Turun derby mahdollinen puolivälierissä

Naisten F-liigan puolivälierät alkavat ensi viikonloppuna. Tieto ottelupareista ja tarkat otteluohjelmat ovat odotettavissa lähipäivien aikana.

Runkosarjan voittaja TPS saa valita vastustajansa runkosarjassa 5.-6. sijoittuneista SB-Prosta ja SSRA:sta sekä pudotuspelikarsintojen voittajista FBC Loistosta ja SaiPasta. Turun paikallisottelu on siis mahdollinen.

Runkosarjan 2. sijoittunut Classic saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä, seuraavaksi sitten runkosarjan 3. sijoittunut PSS, ja runkosarjan 4. sijoittuneelle EräViikingeille jää vastustajaksi valitsematta jäänyt joukkue.