Tshekkilahjakkuus suuntaa Suomeen – osallistuu F-liigan draftiin

Adam Hemerka nähdään F-liigassa ensi kaudella. Kuva: Claudio Schwartz/IFF

Adam Hemerka nähdään F-liigassa ensi kaudella. Kuva: Claudio Schwartz/IFF

Tshekkipelaaja Adam Hemerka (s. 2002) pelaa ensi kaudella Suomen F-liigassa.

Hemerka pelasi viime kaudella pakin paikalla 29 (8+16) Tshekin liigapeliä. Tshekkipelaaja on pelannut myös hyökkääjänä urallaan. Hemerkalla on kokemusta Suomesta, sillä hän edusti EräViikinkejä lyhyen pätkän kausilla 2019-20 ja 2020-21. Akatemia-joukkueessa Hemerka pelasi kuusi Divari-peliä (4+1) ja U21-junioreissa kahdeksan peliä (1+13).

Hemerka on edustanut Tshekin miesten maajoukkuetta kaksissa viime MM-kisoissa, joten palkintokaapista löytyy MM-pronssi ja MM-hopea. Hemerka oli vuonna 2021 voittamassa Tshekin kanssa U19-ikäluokan MM-kultaa.

Hemerka kertoi sosiaalisen median päivityksessään, että hän osallistuu 17.5. pidettävään F-liigan draftiin. Hän on oletettavasti jo solminut sopimuksen jonkin suomalaisjoukkueen kanssa, ja jos se on tehty ennen 30.4. pelaaja siirtyy joukkueeseen, oli draftin tulos mikä tahansa. Jos näin ei kuitenkaan ole, niin tilanne ensimmäisenä varauksen tehnyt seura saa etulyöntiaseman pelaajan hankintaan.

Hemerka oli F-liigan asiantuntijoiden laatimalla listalla kolmanneksi korkeimmalle rankattu draftattava pelaaja. Draftista voi lukea lisää täältä

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Český florbal (@ceskyflorbal) jakama julkaisu