Salibandyn sanakirja: Liiton faksi

Kuvassa ei ole faksi. Kuvituskuva: salibandy.fi

Kuvassa ei ole faksi. Kuvituskuva: salibandy.fi

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Faksi oli takavuosina viestinnän keino, jolla pystyttiin välittämään tietoja kohtuullisen nopeasti. Esimerkiksi joihinkin tv-lähetyksiin lähetettiin 1990-luvulla fakseja.

Faksi toimi siten, että sen kautta lähetettiin fyysisiä kopioita puhelinverkon välityksellä. Tällöin se oli kätevä kapistus, myös salibandyliiton käyttötarkoituksiin asiakirjoja lähetettäessä.

Jossain kohdin nimenomaan liiton faksista tuli omanlainen käsitteensä. Sosiaalisen median aikakaudella sitä kuvailtiin eräänlaisen jämähtäneisyyden kautta. Vitsi tuli myös siitä, että faksi oli paras tapa tavoittaa liitto vielä 2010-luvulla, vaikka fakseista oli yleisesti luovuttu.

Nykyisin Salibandyliitto ei käytä enää faksia viestintävälineenään.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.