Salibandyn sanakirja: Sähly

Katusähly on yksi sählyn alalajeista. Kuva: salibandy.fi

Katusähly on yksi sählyn alalajeista. Kuva: salibandy.fi

Salibandyn sanakirjassa perataan salibandysanastoa artikkeleiden muodossa.

Sähly on ollut ihan oma lajinsa. Se on eräänlainen salibandyn esiaste, jossa on löyhemmät säännöt kuin salibandyksi kehittyneessä lajissa. Peli on vapaamuotoisempaa ja sählyn virallisessa muodossa on pienet maalit, ei maalivahteja ja peliä pelataan 4vs4.

Joka tapauksessa salibandysta käytettiin aikoinaan myös termiä sähly haukkumasanana. Nykypäivänä termi on kuitenkin otettu yleisesti käyttöön salibandyn lempinimenä, ja sen merkitys on muuttunut selkeästi positiivisemmaksi. Osa ei välttämättä edelleenkään hyväksy salibandyn kutsumista sählyksi, mutta termi on todellisuudessa nykyisin enemmänkin lempinimi lajille, kuin sitä mitenkään väheksyvä.

Pääkallo kerää lajisanastoa ”Salibandyn sanakirja” -artikkeleiden alle. Tarkoituksena on kerätä lajisanastoa mahdollisimman kattavasti, ja alustava pohja on tehty parinkymmenen termin osalta. Ainakin alkajaisiksi sanastoa julkaistaan artikkelimuodossa, mutta kaipaamme apua ja osallistumista myös lukijoilta.

Salibandysanastoa voi ehdottaa foorumilla olevassa ketjussa, ja samalla voi vääntää peistä sanastosta, joka on varmasti useimmille lajiseuraajille ennestään tuttua.