HS: Pääkaupunkiseudun seurapomot harmittelivat hallitilannetta – ”On ollut meille järkytys ja pettymys”

Yli viisikymppinen Tapiolan Urheiluhalli ei ole kovin moderni urheiluhalli. Kuva: Juhani Järvenpää/salibandy.fi

Yli viisikymppinen Tapiolan Urheiluhalli ei ole kovin moderni urheiluhalli. Kuva: Juhani Järvenpää/salibandy.fi

Helsingin Sanomissa julkaistiin maanantaina artikkeli salibandyn kannalta heikosta hallitilanteesta pääkaupunkiseudun alueella.

Espoolaisen Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja kertoi jutussa, että Oilers ei ole näillä näkymin pääsemässä uuteen halliin, vaikka Tapiolan Urheilupuistoa ollaan kaavoittamassa uudelleen.

– Tässä oli Espoon osalta Tapiolan urheilupuistossa uusi kaavoitus menossa jalkapallostadionin yhteyteen. Siinä oli suunniteltu hyvä, kansainvälisenkin tason vaatimukset täyttävä sisähalli, mutta ilmeisesti se ei nyt toteudu, mikä on ollut meille järkytys ja pettymys.

Oilersin nykyistä kotihallia Tapiolan Urheiluhallia kuvaillaan jutussa vanhanaikaiseksi ja liian pieneksi kapasiteetiltaan. Kotihallin katsomokapasiteetti (1570) ei riitäkään Oilersin osalta miesten liigan finaaleihin, jos joukkue sinne asti yltää. Samaisessa artikkelissa Indiansin edustaja vaikutti olevan melko tyytyväinen Otahallin tarjoamiin mahdollisuuksiin, vaikka hallin kapasiteetti on vielä huomattavasti pienempi.

Kolmantena kommentteja antoi EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksanen. EräViikinkien tilanne on pääkaupunkiseudun erikoisin, sillä joukkue pelaa Vantaalla kotipelit, vaikka on Helsingistä.

-Energia-areena on hallina loistava. Kun F-liiga kun hallikatselmuksensa, se taisi saada parhaat arvosanat, Oksanen kehui seuran kotihallina toimivaa Energia-areenaa.

Energia-areena on kuitenkin kiistatta liian iso ErVi:n katsojamäärille, ja toisekseen vieläpä eri kaupungissa. EräViikingeille on ehdotettu monesti Pasilan Urheilutaloa, jossa SSV pelasi aikoinaan kotipelinsä.

– Pasilan halli on vanha ja pienempi, siinä mennään takapakkia Energia-areenaan verrattuna. On katveita, kaiteita, eikä se ole ideaali katsomopaikkojen suhteen. Oheistapahtumia ei saa Pasilaan, esimerkiksi fanimyyntipistettä. Vaikka sijainti olisi parempi, siinä otettaisiin takapakkia, Oksanen listasi jutussa.

Oksanen kertoi jutussa, että seuran tavoitteena on pelata Helsingissä, jahka kaupunkiin rakennetaan sopiva halli joukkueen tarkoituksiin.