Menestysseura Falun vaikeuksissa – tappiota yli kolme miljoonaa kruunua

Falunilla kulkee kaukalossa varsinkin miesten joukkueen osalta. Kuva: Anssi Koskinen/IFF

Falunilla kulkee kaukalossa varsinkin miesten joukkueen osalta. Kuva: Anssi Koskinen/IFF

Ruotsalaislehti Falu-Kuriren kertoi paikallisseura IBF Falunin karuista talousluvuista tiistaina.

Seuralla oli ollut vuosikokous maanantai-iltana, ja sen perusteella seura teki kaudella 2022-23 tappiota kaikkiaa 3,13 miljoonaa kruunua (n. 288 000 euroa). Lehti kertoi myös, että seuran pääoma on saman verran tappiolla. Parantaakseen tilanne seura suunnittelee myyvänsä kokonaan tai osin kotiareenansa.

– Tavoitteena on myydä areena ja käyttää tuo raha yhdistyksen pääoman tasapainottamiseen. Se mitä teemme nyt on budjetin tasapainottaminen ja sitten meillä on velka hoidettavana, seuran hallituksen jäsen Dan Andersson sanoi Falu-Kurirenille.

Seuran tilanne on kiinnostava, koska sillä ei ole tällä hetkellä puheenjohtajaa Gabriella Hagmanin jätettyä pestinsä helmikuussa. Uutisen mukaan seurassa keskitytään seuraava vuosineljännes tulevaisuuden suunnitteluun, ja uutta puheenjohtajaa mietitään sen jälkeen. Hallituksen sisältä kommentoitiin myös, että toimintaan kaivattaisiin jo mukaan hiukan nuorempia tekijöitä.

Falun on miesten puolella Ruotsin kiistaton menestysseura. Se on voittanut Ruotsin mestaruuden 2013, 2014, 2015, 2017, 2020, 2021 ja 2022. Se on hallitseva Champions Cupin voittaja ja eteni viime viikonloppuna turnauksen välieriin kukistamalla Suomen mestari TPS:n voitoin 2-0.