Suomi onnistui Tshekin EFT-turnauksessa – Sveitsi-pelissä komea nousu kolmen maalin takaa

Miisa Turunen debytoi vahvasti naisten maajoukkueessa. Kuva: salibandy.fi

Miisa Turunen debytoi vahvasti naisten maajoukkueessa. Kuva: salibandy.fi

Suomen naisten salibandymaajoukkue pelasi tuloksellisesti hyvän EFT-turnauksen Tshekissä.

Päätöspelissä sunnuntaina Sveitsi johti peliä 5-2 vielä viimeisen vitosen alkaessa. Miisa Turusen kaksi maalia, ja Veera Kaupin tasoitus ajassa 59.35 varmistivat sen, että Suomi ei kokenut yhtään tappiota varsinaisella peliajalla. Lauantaina Suomi voitti Ruotsin 7-6 (rl.) ja perjantaina kaatui Tshekki maalein 6-4. Sveitsi voitti Suomen kuitenkin rankkarikisassa.

Veera Kauppi iski turnauksessa kolmeen peliin tehot 4+5. Vasta ensi kerran maajoukkueessa pelannut Turunen naulasi tehot 3+1 ja nousi myös esille kovissa paikoissa. Suomella on edessään vielä Turun EFT lokakuussa ennen Singaporen MM-kisoja.

U19-naisilla maaliverkot kireänä

Suomen ja Ruotsin naisten U19-joukkueet mittelivät viikonloppuna kahdesti Ruotsissa. Lauantaina Ruotsi oli etevämpi maalein 10-6 ja sunnuntaina peli päättyi Ruotsin 13-10-voittoon.

Sunnuntain pelissä tilanne oli 8-8 ennen päätöserää. Ruotsi oli viimeisellä kaksikymppisellä parempi ja voitti suurimaalisen ottelun. Ruotsalaisten tehopelaaja oli Julia Nilsson (3+0). Suomelta Elsa Holopainen osui myös kolmesti.

Suomen naisten U19-maajoukkue kaatoi Ruotsin viimeksi vuoden 2021 MM-finaalissa.