Hurja voittoputki katkesi – TPS joutui taipumaan 39 pelin jälkeen

Classic pääsi juhlimaan voittoa TPS:n kustannuksella. Kuva: Esa Takalo

Naisten F-liigassa nähtiin perjantaina jotain, mitä ei ole nähty sitten kevään 2022. TPS nimittäin hävisi F-liigassa Classicille luvuin 5-7.

TPS:n voittoputki alkoi vuoden 2022 finaaleissa, joissa se voitti kaksi viimeistä peliä. Viime kaudella mestari voitti kaikki 31 otteluaan, ja ennen Classic-peliä se oli voittanut kaikki kauden kuusi ottelua. Täten voittoputki F-liigassa oli peräti 39 ottelun mittainen.

Classic oli ottelussa 0-2-tappiolla alussa, ja 2-3 avauserän jälkeen. Toisen erän se vei kuitenkin 3-1 ja päätöserän 2-1. Tamperelaisten tehopelaajia olivat Suvi Hämäläinen (3+2) ja Elli Kylmäluoma (1+3). Tappiosta huolimatta TPS johtaa naisten sarjaa tällä hetkellä. Classic nousi voiton myötä tasapisteisiin ja on kakkosena sarjassa.

Toisessa naisten liigan pelissä FBC Loisto rökitti Tampereen Kooveen 12-6. Tehopelaaja oli 3+2 tehtaillut Laura Pakarinen. Takellellen kautensa aloittanut Loisto nousi Kooveen ohi kahdeksanneksi.

Miesten liigassa pelattiin kolme peliä. Tapiolassa Esport Oilers tiputti mestari TPS:n toisessa erässä kyydistä ja vei voiton luvuin 9-4. Oilersin ykköskenttä oli jälleen hyvävireinen ja Heikki Iiskola iski pisteet 3+1. Oilers nousi taulukossa kakkoseksi, kun TPS on kuudentena.

Alkukauden piristysruiske Nurmon Jymy kärsi kauden toisen tappionsa Happeeta vastaan luvuin 6-5. Tuloksen valossa tasaisen pysynyt ottelu ratkesi Eppu Suhannon voittomaaliin ajassa 55.40. Ottelutapahtumien valossa tulos ei ollut vääryys, sillä Aki Karjalainen venyi Jymy-maalilla 27 torjuntaan. Molemmilla joukkueilla on 12 pistettä, ja Jymy on viides, siinä missä Happee nyt seitsemäntenä.

Westend Indians on ollut syyskauden vakuuttajia ja sen sai tuta LASB Espoossa. Kotijoukkue tyylitteli komean 10-4-kotivoiton, jonka takuumiehinä häärivät Petr Majer (3+2) ja Juuso Kekki (3+1). Indians nousi sarjakärkeen ja on kerännyt 17 pistettä seitsemästä ottelusta. LASB on kymmenentenä.