Katsaus Sveitsiin – Johansson edelleen pistepörssin kärkipaikalla

Sami Johansson on pärjännyt mukavasti myös Sveitsissä. Kuva: Anssi Koskinen

Sami Johansson on pärjännyt mukavasti myös Sveitsissä. Kuva: Anssi Koskinen

Sveitsin liigassa on pelattu kaikkiaan kuusi kierrosta.

Suomalaisten pelaajien kannalta on kiintoisaa, että Zugin Sami Johansson johtaa koko sarjan pistepörssiä tehoin 13+5. Saman joukkueen Ruotsin maajoukkuetähti Albin Sjögren on tosin on tosin iskenyt tehot 5+13, ja on tasoissa Johanssonin kanssa. Zugin tähtikolmikon täydentää Miko Kailiala, joka on pörssikolmosena pistein 11+4.

Seuraavaksi paras suomalainen pistemies on Alligator Malansin Tomi Jerkku (5+3) ja on pörssin 18. Thurgaun Valte Karvosen saldo on 3+5 ja sillä ollaan 21. Waldkirch-St. Gallenin Joakim Lund on keskittynyt syöttelyyn, kuten saldo 1+7 antaa ymmärtää, ja tuolla saldolla on pörssin 23. Parhaan 25 joukossa on vielä saman joukkueen Santtu Vuoristo, jonka saldo on 5+2.

50 parhaan pistemiehen joukossa ovat vielä Usterin Joona Alatorvinen (4+3, 26.), Thurgaun Peter Kotilainen (2+5, 28.) ja Malansin Iiro Lankinen (3+3, 34.). Varsinkin kovalla kohulla Sveitsiin siirtyneen Kotilaisen saldo ei ole sitä luokkaa, mitä häneltä on yleisesti nähty. Kotilainen voitti viime kaudella F-liigan runkosarjan pistepörssin SPV:n paidassa.

Sarjaa johtaa 16 pistettä kerännyt Wiler-Ersigen. Kakkosena on Zug, joka kärsi sunnuntaina kauden avaustappionsa. Joukkue on saanut kasaan 15 pistettä.