Naisille niukka voitto Sveitsistä – U19-naiset selkeämmin edellä

Suomen U19-naisille selkeä voitto Sveitsistä. Kuva: Anssi Koskinen/salibandy.fi

Ulla Valtola iski yhden Suomen viidestä maalista. Kuva: Anssi Koskinen/salibandy.fi

Suomen naisten salibandymaajoukkue jatkoi voitokkaita otteita Turun EFT:ssä lauantaina. Sveitsi kaatui maalein 5-4.

Sveitsi meni pelissä johtoon, mutta Suomi tuli tasoihin Ulla Valtolan maalilla vielä avauserässä. Toisessa erässä Suomi osui kahdesti ja Sveitsi kerran. Kolmoserän avauskympillä sinivalkoiset pääsivät 5-2-johtoon Veera Kaupin ja Alma Laitilan osuessa. Toiseksi mainitun maali oli lopulta voitto-osuma, vaikka Sveitsi kavensi kahdesti.

Ottelun tehopelaaja oli jälleen Veera Kauppi (2+1). Oona Kauppi (1+1) ja Miisa Turunen (0+2) olivat myös pisteiden valossa iskussa. Suomi kohtaa turnauksen päätöspelissään Ruotsin sunnuntaina klo 17.

U19-naiset kaatoi Sveitsin

Suomen U19-naisille voitto Sveitsistä. Kuva: Anssi Koskinen/salibandy.fi

Suomen U19-naiset paransivat suoritustasoaan perjantain Tshekki-pelistä ja Sveitsi kaatui luvuin 7-4. Suomi johti peliä parhaimmillaan 4-0 ja Sveitsi kävi parhaimmillaan kahden maalin päässä, mutta sinivalkoiset pitivät pintansa loppuun asti.

Suomen tehopelaaja oli 2+2 tehtaillut Pinja Suhonen.

– Sveitsi teki kaksi ylivoimalla, yhden pilkusta ja yhden kuudella viittä vastaan. 5-5-pelissä kun ei päästä yhtään omiin tällä tasolla, niin se on pirun hyvin.

– Pelaajat ottivat upeasti eilisen pelin palautteen vastaan ja pystyivät siirtämään sen peliin. Oli hienon näköistä välillä. Vähän tehokkaampia vielä voitaisiin olla ja malttaa, että tulee se huipputontti. Mutta hyvä näinkin, päävalmentaja Simo Leppänen kiitteli.

Suomi kohtaa turnauksen päätöspelissä sunnuntaina Ruotsin klo 14.30.

Euro Floorball Tour, Turku 21.10.2023
Suomi U19 – Sveitsi U19 7-4 (3-0, 2-2, 2-2)
1. erä: 00.44 Veera Kurikkala (Pinja Suhonen) 1-0, 5.50 Milla Granlund (Suhonen) 2-0, 13.56 Suhonen (Janina Rinne) 3-0.
2. erä: 23.53 Veera Märkälä (Olivia Oikarinen) 4-0, 25.49 Norina Reusser (Finja Helbling) 4-1 yv, 28.37 Dana Misteli (Helbling) 4-2 yv, 34.35 Suhonen (Rinne) 5-2.
3. erä: 50.26 Mirjam Wyss 5-3 rl, 52.14 Elsa Holopainen (Granlund) 6-3 yv, 55.12 Märkälä 7-3 tm, 58.26 Wyss (Laura Bertini) 7-4 im.

Torjunnat: Sara Vantos, Suomi 1+1+3=5, Jana Pleisch Sveitsi 6+3+4=13

Jäähyt: Suomi 2×2 min., Sveitsi 1×2 min.
Suomen parhaana palkittiin Pinja Suhonen.
Erotuomarit: Christian Friemel ja Erik Hasselberg, Sveitsi

Tilastot ja kommentti: Salibandyliitto