Naisten maajoukkueelle voitto Tshekistä – kolmannessa erässä ikävän näköinen loukkaantuminen

Suomi kaatoi Tshekin Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen naisten maajoukkue aloitti Turun EFT-turnauksen vakuuttavasti. Tshekki kaatui lukemin 6-3.

Avauserässä Veera Kauppi ja Miisa Turunen saattelivat maaleillaan Suomen 2-1-erätaukojohtoon. Toisessa erässä Veera Kauppi (2) ja Alma Laitila lisäsivät sinivalkoisten johtotilanteeksi jo 5-1.

Kolmas erä oli tapahtumarikas, eikä pelkästään positiivisessa valossa. Tshekki kavensi erän alkuun ja ennen puoliväliä nähtiin suomalaisittain ikävä tilanne. Henrika Maikola loukkaantui ikävän näköisesti, ja puolustaja makasi pitkään kentän pinnassa hoivattavana. Lopulta Maikola kuitenkin nousi omin jaloin ylös, mutta ei palannut enää kaukaloon.

Lisäys 21.10. Klo 9.37: Salibandyliitto tiedotti myöhemmin perjantaina, että Maikola kävi sairaalassa, mutta tilanne ei ollut pelätyn vakava. Puolustaja on poissa kaukalosta parin viikon ajan.

Tshekki kavensi vielä kerran ilman maalivahtia viimeisen vitosen alkaessa. Suomi taisteli loppuun asti 5vs6-pelissä ja lopulta Johanna Homi laukoi viimeisellä sekunnilla loppulukemat. Suomen voiton takuunaisia olivat varsinkin Veera (3+1) ja Oona Kauppi (0+4). Noora Vuorela koppasi 20 torjuntaa.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina klo 15.30 Sveitsiä vastaan.

U19-naisille rankkarikisatappio

Tshekki oli Suomea rankkarikisan verran parempi. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen U19-naiset kokivat tappion perjantaina Tshekkiä vastaan Turussa lukemin 7-8 rankkarikisan jälkeen. Avauserän vei Tshekki kahdella maalilla, mutta Suomi tuli tasoihin toisessa, ja kolmoserään mentiin lukemissa 5-5. Suomi johti peliä vielä viimeisellä minuutilla, mutta Tshekin Sofia Gocova tasoitti ajassa 59.21. Tshekki voitti rankkarit lukemin 2-1.

Suomelle kaksi maalia tekivät Milla Granlund, Bea Taipale ja Tanja Parviainen. Tshekin tehopelaaja oli Lucie Baldreichova (3+1).

Päävalmentaja Simo Leppänen harmitteli Suomen esityksen heikkoja osia.

– Harmittaa. Avauspelaamisessa oltiin paikallaan. Pitäisi olla aktiivisempi pallottomana ja pallollinen pelaaja ei saisi pysähtyä. Lisäksi oltiin pehmeitä maalin edessä ja niillä alueilla, joista maalia ei saisi tehdä. Jälkimmäinen on ihan asennekysymys. Näitä käydään huomiseen peliin läpi.

U19-naiset kohtaavat Sveitsin lauantaina klo 12.30.

Euro Floorball Tour, Turku 20.10.2023

Suomi U19 – Tshekki U19 7-8 rl (1-3, 4-2, 2-2, 0-1)
1. erä: 4.48 Milla Granlund (Veera Kurikkala) 1-0, 15.14 Lucie Baldreichova (Sofie Gocova) 1-1, 18.42 Anna Sigmundová (Andrea Breska) 1-2, 19.00 Karolína Liskovkova (Barbora Loviskova) 1-3.
2. erä: 26.27 Tanja Parviainen 2-3, 29.40 Breska (Baldreichova) 2-4, 34.14 Bea Taipale (Jenni Leppänen) 3-4, 35.23 Pinja Suhonen (Janina Rinne) 4-4, 36.04 Taipale (Jenni Leppänen) 5-4, 38.32 Baldreichova (Breska) 5-5.
3. erä: 44.40 Baldreichova 5-6, 52.09 Nowa Veteläinen Lindgren (Suhonen) 6-6, 53.56 Parviainen 7-6, 59.21 Gocova (Karolina Klubalova) 7-7 (im).