Suomen U19-miehille niukka tappio – Tshekki voitti Malmön turnauksen

Suomi hävisi tiukan pelin Tshekkiä vastaan sunnuntaina. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi hävisi tiukan pelin Tshekkiä vastaan sunnuntaina. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen U19-miehet päättivät Malmön EFT-turnauksen sunnuntaina häviämällä Tshekille lukemin 4-5.

Suomella oli voiton avaimet ja johtoasema käsissään päätöserään lähdettäessä, mutta Tshekki vei viimeiset 20 minuuttia nimiinsä lukemin 3-1. Suomen maaleista vastasivat Ilmo Leino (1+1), Teemu Halmela, Samuli Leppäniemi ja Ville Heiska.

Tshekiltäkin löytyi viisi eri maalintekijää. Ratkaisuosuman iski Daniel Dolejs päätöskympillä. Maalivahti Miroslav Kovarik torjui 26 laukausta voiton pitimiksi.

Suomi keräsi turnauksessa viisi pistettä voittamalla Ruotsin varsinaisella peliajalla ja Sveitsin rankkarikisassa. Tshekki taasen voitti kaikki pelinsä varsinaisella peliajalla, keräsi yhdeksän pistettä ja voitti koko turnauksen. Ruotsi oli lähellä jäädä turnauksen jumboksi, mutta nousi viime minuuteilla Sveitsin ohi, otti turnauksen ensimmäisen voittonsa ja sijoittui taulukossa kolmanneksi.