Suomen U19-nuorille maukas voitto Ruotsista – länsinaapurilla synkkä kotiturnaus toistaiseksi

Ville Heiska oli yksi Ruotsin kurittajista. Kuva: Anssi Koskinen

Ville Heiska oli yksi Ruotsin kurittajista. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen U19-maajoukkue kaatoi Ruotsin Malmön EFT-turnauksessa lauantaina lukemin 7-5.

Avauserä mentiin tasalukemissa 1-1, mutta toisessa erässä Suomi sai kaulaa, ja pääsi 5-2-johdossa kolmoserään. Päätöskympin alussa nähtiin kolme maalia, joista kaksi teki Suomi. Ruotsi kiri vielä kahdella maalillaan, mutta varsinaista hätää sinivalkoisilla ei ollut.

Ottelua voi kuvailla ainakin vauhdikkaaksi ja niin sanotusti päästä päähän mentiin melko lailla jarruttelematta koko ottelun ajan. Suomen tehokkain pelaaja oli 1+2 tehtaillut Ville Heiska. Leo Tiittala maalasi kahdesti. Ruotsalaisten Ted De Luca naulasi hattutempun.

Suomelle Malmöstä on tullut toistaiseksi pelkkiä voittoa niin miehissä kuin U19-miehissä. U19-miehet kaatoivat Sveitsin perjantaina rankkarikisan jälkeen luvuin 6-5 ja miehet 7-4.

Ruotsin puolelta turnaus on ollut tuloksellisesti kehno. U19-miehet hävisi perjantaina Tshekille 6-7 ja miesten joukkue päästi ensi kerran yli 10 maalia häviten Tshekille 8-12.

Suomen U19-miesten turnaus jatkuu sunnuntaina klo 10 Tshekkiä vastaan. Odotettu miesten Ruotsi-Suomi alkaa lauantaina klo 16 ja pelin voi katsoa SalibandyTV:stä.