Ykköskenttä pelasti Suomen Sveitsiä vastaan – Astala nakutti neljä tehopistettä

Aaro Astala oli todella hyvässä vireessä Sveitsiä vastaan, ja tarjoili maukkaita maalisyöttöjä. Kuva: Anssi Koskinen

Aaro Astala oli todella hyvässä vireessä Sveitsiä vastaan, ja tarjoili maukkaita maalisyöttöjä. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Sveitsin miesten maajoukkueet mittelivät perjantai-iltapäivänä Malmössä. Suomi kaatoi Sveitsin maalein 7-4.

Suomi sai otteluun kohtuullisen hyvän alun. Joona Rantala vei Suomen johtoon ajassa 8.23 rankkarista. Pari minuuttia myöhemmin Suomen puolustus pelasi huolimattomasti Nico Jonaesonin johdolla, ja Sveitsi pääsi tasoittamaan. Erän loppuminuuteilla nähtiin F-liigan Oilersista tuttu kuvio, kun Aaro Astala vapautti Justus Kainulaisen jälleen tekemään alivoimamaalin. Erätaukojohtoon Suomi ei kuitenkaan päässyt, sillä Sveitsi osui ylivoimalla noin minuutti ennen taukoa.

Toisessa erässä Suomi sekoili Sveitsin johtoon jo parin minuutin jälkeen. Lisää lunta tuli tupaan ottelun puolivälin jälkeen, kun Claudio Mutter käytti Alpo Laitilan harhasyötön hyväkseen maalin merkissä. Seuraavassa vaihdossa kaksikko Kainulainen-Astala iski nopean kavennuksen, ensiksi mainitun laukauksella. Lisämaaleja ei nähty, joten Sveitsi pääsi 4-3-johdossa päätöserään.

Kolmas erä lähti suomalaisittain hyvin. Jere Niemelä jakoi taidokkaasti Astalalle, joka iski Suomen tasoihin. Pari minuuttia myöhemmin Justus Kainulainen pääsi tälläämään ylivoimalla Suomen 5-4-johtoon, ja viimeisteli hattutempun. Astala jatkoi vahvaa peliään syöttömällä vastaiskussa Sami Johanssonille 6-4-maalin. Rantala vapautti vielä Oskari Heikkilän noin minuuttia ennen loppua, joka naulasi lopulliset lukemat.

Suomen peli oli tuloksesta huolimatta hyvin varovaista. Vastaiskut jäivät alkuun vähäisiksi, ja prässipeli oli viipyilevää tai kokonaan uupuvaa. Osasyynä oli varmasti myös kentälliset, jotka olivat kohtuullisen eksoottista sorttia. Suomen ykkösviisikon rooli voitossa oli kiistaton. Astala (1+3) ja Kainulainen (3+0) olivat alati vaarallisia, kun muilla kentällisillä oli hakemista. Kolme pistettä (1+2) taiteili myös Rantala.

Puolustuksessa nähtiin ainakin sitä kuuluisaa pelirohkeutta. Pakkipäästä voidaan nostaa esiin varmasti esiintynyt Otto Lehkosuo. Oskari Fäldenin syyksi ei voi maaleja pistää, ja TPS-vahti torjui avauserässä komeasti rankkarinkin.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina Ruotsia vastaan. Peli alkaa klo 16 ja SalibandyTV näyttää ottelun.