Kurronen välierästä: ”Veera on varmaan pakko nostaa, ja mielelläni nostankin”

Lasse Kurrosen mukaan erikoistilanteista ei ole vielä näytetty kaikkea mahdollista. Kuva: Henri Keränen/IFF

Suomen naisten salibandymaajoukkue selvitti lauantaina tiensä MM-finaaliin kaatamalla Tshekin Singaporessa lukemin 8-2.

Lukemat olivat sininvalkoisten kannalta erinomaiset, mutta ei välierä mikään nappisuoritus kuitenkaan ollut.

– Tuloksellisesti oli tietysti hyvä peli, mutta jäihän siinä pelissä aika paljon parannettavaa. Voitot lasketaan näissä ja tästä ei tarvitse huomiselle sen ihmeempää. Huomenna on taas uusi peli, päävalmentaja Lasse Kurronen arvioi pelin jälkeen.

Kurronen nosti Ylelläkin yksilöiden merkityksen. Veera Kauppi oli ilmiömäisen hyvä. Vaikka pallollisessa pelissä oli haasteita ajoittain, niin Suomi puolusti hyvin ja maalivahti Noora Vuorela onnistui omalla tontillaan.

– Veera on varmaan pakko nostaa, ja mielelläni nostankin. Tänään ratkaisi pelin. Samoin maalivahtipeli oli hyvää. Kyllä me omissa aika hyvin kamppailtiin. Tshekillä on kuitenkin aikamoisia järkäleitä jotkut hyökkääjät. Heidän mukanaan kestettiin.

– Heidän laadukkaat paikat oli pitkälti sellaisia heittoja ja kukkupalloja. Sellaisia oli kovin vähän, että meillä olisi unohtunut ykkössektoriin pelaajia avopaikoille. Tshekki on suoraviivainen joukkue, niin paljon he toimittavat maalille. Riittävästi saatiin niitä tänään siivottua.

Suomen joukkueen selkeä signaali on ollut kisoissa tähän asti se, että tärkein fokus on viikonlopun välierissä ja mitalipeleissä.

– Ainakin tuo nousujohteisuus oli hyvää. Kyllä tästä on hyvä lähteä jatkamaan huomiselle. Uskon kyllä, että itseluottamus on ihan kohdillaan. Huomenna on vastustajasta riippumatta ihan eri peli, niin mentaalisesti kuin taktisestikin. Molempiin asioihin pitää kyllä valmistautua tosi hyvin ja huolellisesti, Kurronen ruotii.

Aiemmin viikolla Kurronen ei ollut oikein halukas liikaa paljastamaan Suomen erikoistilannepelaamisesta, eikä sitä nytkään liikaa valottanut.

– Onhan siinä vielä kuviot ollut piilossa, niin kuin tuossa viikolla juteltiin. Ihan ollaan menty vielä yksilöiden flowlla. Kuviot on rakennettu huomista varten ja toivon mukaan päästään niitä huomenna käyttämään onnistuneesti. Hyvä, että tuli jokunen maalikin niistä.

My Kippilä pelasi välierässä alussa, mutta jäi lopulta erikoistilannepelaajan rooliin. Ottelulähetyksessä arvioitiin, että Kippilä olisi saanut kolhun ottelussa. Kurrosen mukaan kyse on kuitenkin siitä, että tähtipakkia säästelleen finaalia ajatellen, sillä kuntopuoli kaipaa vielä kohennusta. Kippilä olikin ennen MM-turnausta pelannut koko vuonna vain pari ottelua.

Kurronen on omalla maajoukkuevalmennusurallaan kärsinyt kaksi kitkerää finaalitappiota Ruotsia vastaan. Haastatteluhetkellä vastustaja ei ollut tiedossa, eikä päävalmentaja suostunut millään ilveellä kertomaan olisiko mieluisampi vastus Ruotsi vai Sveitsi.

– Ei ole mitään väliä. Molempiin ollaan valmistauduttu. Se kumpi tulee, niin siitä viedään pelaajille paketti aamulla. Valmistellaan joukkue ja huomenna illalla nautitaan matkasta.

Joka tapauksessa Ruotsi kaatoi Sveitsin maalein 4-2, joten klo 13 alkavassa finaalissa nähdään hyvinkin tuttu Suomi-Ruotsi.

Lue myös:
MM-debytantti Valtola on ollut Suomen onnistujia kisoissa: ”Toivonkin, että tulee prässiä”
Miisa Turunen palasi kokoonpanoon voitokkaassa välierissä: ”Ei mietitä menneitä liikaa”