Miisa Turunen palasi kokoonpanoon voitokkaassa välierissä: ”Ei mietitä menneitä liikaa”

Miisa Turunen oli jälleen askissa, kun Suomi kohtasi Tshekin välierissä. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomen naisten salibandymaajoukkueen MM-kisataival jatkui sinivalkoisten suunnitelmien mukaan, kun Tshekki kaatui Singaporen välierissä maalein 8-2.

Suomi on pelannut Tshekkiä vastaan numeraalisesti tiukempiakin pelejä, mutta ei ottelu varsinkaan alkuun ollut mikään ylikävely.

– Aika maalirikas peli. Tshekkiä vastaan on ollut tiukempia pelejä, niin saatiin aika isonumeroinen voitto kuitenkin. Ei ollut mikään tiukin peli lopputuloksellisesti. Tärkeä voitto, että päästiin finaaliin, Suomen kuopus Miisa Turunen kommentoi puhelimen välityksellä.

Menikö ottelu teidän pelisuunnitelman mukaisesti?

– Alussa oli meillä vähän hätäistä, eikä oltu niin paljon pallolla mitä toivottiin. Tshekki hallitsi ekassa erässä, vaikka johdettiin 2-1. Silti pystyttiin pitämään peli meillä ja mun mielestä parannettiin loppua kohden, ja saatiin maaleja tehtyä enemmän.

Turunen oli yllättäen pois torstain puolivälieräpelistä, ja sai valmistautua välieriin maanantain viimeisen alkusarjan pelin jälkeen melko huolellisesti.

– Ihan hyvin sai levätä tällä viikolla. Se teki ihan hyvää ja jäi paukkuja tänne viikonlopulle, ja se on se tärkein asia, että täällä pitää olla tikissä. Keskityin vain lepäämiseen ja vähän kävin treenaamassa.

Turusen poissaolo herätti paljon kysymysmerkkejä torstaina. Välierän jälkeen 18-vuotias tähtipelaaja ei lähtenyt avaamaan asiaa yhtään enempää, eikä laiturin pelaamisessa ollut mitään merkkejä suuremmista huolenaiheista.

– Olin ihan huilaamassa. Lasse (Kurronen) on tähän ottanut kantaa ja mulla on sama kanta. Otin huilipäivän ja tärkeintä, että on nyt tässä pelaamassa ja ei mietitä menneitä liikaa.

Turunen on noussut tällä kaudella toden teolla parrasvaloihin, ja on tehnyt kovaa jälkeä SaiPan paidassa F-liigassa. Välierässä Turunen osui kerran, ja on neljässä pelissä iskenyt debytantille mukavat 5+4 tehopisteet. Laituri on ketjukavereidensa Oona ja Veera Kaupin jälkeen ollut Suomen kolmanneksi tehokkain pelaaja.

– On niitä pisteitäkin muutamia tullut, mitä itseltä odottaa ja muut odottaa. Ollaan voitettu joukkueena ja tärkeintä on se, että joukkue voittaa. Kait se on mennyt ihan hyvin itseltäkin ja on kentälliseltäkin mennyt tosi hyvin, Turunen arvioi varovaisesti.

Emilia Pietilä kertoi alkusarjan jälkeen seuraavansa vapaa-ajalla, kun Turunen ja My Kippilä ottavat toisistaan mittaa NHL-videopelissä. Mikä on ollut suosikkijoukkue millä pelata tähän mennessä?

– Nyt ollaan pelattu maajoukkueilla. Tässä uusimmassa NHL:ssä pystyy pelata naisilla, niin ollaan niitäkin kokeiltu. Colorado on ollut kovassa käytössä.

Kumpi teistä on parempi?

– Kyl mä uskon, että My vie miua kuitenkin, mulla on vähän vielä harjoteltavaa. Mutta ollaan pelattu aika paljon myös samassa tiimissä, että meillä toimii sielläkin peli kahdestaan ihan hyvin, Turunen avaa.

Kuten todettua, Turunen on tällä kaudella tehnyt läpimurron aikuisten huipputasolle. Vahva syyskausi huipentuu sunnuntaina klo 13 alkavaan MM-finaaliin.

– Se on aika huikeeta pelata finaalissa. Ensimmäinen naisten finaali itelleni. Ei noita nyt ihan joka päivä tule pelattua. Pitää nauttia ja ladata kaikkensa tähän vielä viimeisen kerran, että saadaan tuotua kultamitali kotiin ja kultapokaali kotiin, Turunen linjaa.

Lue myös:
Pääkallotodistus: Kaupit omalla tasollaan MM-välierässä – kysymysmerkkejäkin jäi