Pietilä myönsi Norja-ottelun nihkeyden: ”Oli vähän takkuinen peli”

Emilia Pietilä teki Suomelle vapauttavan 5-3-osuman. Kuva: Henri Keränen

Suomi päätti maanantaina Singaporen MM-kisojen alkulohkon 6-3-voittoon Norjasta ja voitti myös oman lohkonsa.

Norja pelasi hyvin, eikä päästänyt Suomea helpolla. Silti Suomen otteissa oli vahva pelailun maku, joka kääntyi pelin edetessä puristamisen puolelle.

– Oli vähän takkuinen peli. Jouduttiin hakemaan tosi paljon tuntumaa. Loppua kohden ehkä vähän parani. Kun päästiin pyörittämään enemmän maalin takaa, niin sitten saatiin enemmän maalipaikkoja. Kun pyörittiin pallon kanssa keskikentällä, niin ei saatu maalipaikkoja.

– Norjalla oli paljon hyviä yksilöitä, ja he olivat tosi hyviä käännöissä. Oli vaikea peli kyllä, TPS-puolustaja Emilia Pietilä myönsi Singaporesta käsin.

Panokset ottelussa olivat toki kohtuullisen alhaiset, sillä sunnuntain Sveitsi-voitto varmisti jo käytännössä Suomen lohkovoiton. Pietilän mukaan se ei selitä nihkeyttä.

– Ehkä se vähän vaikutti, mutta kyllä me tähänkin peliin latauduttiin parhaalla mahdollisella tavalla. Ehkä vähän alkulämmöissä näkyi, että ei ollut niin hyvä flow kuin eilen alkulämmöissä. Mun mielestä ei jäänyt kiinni siitä tänään.

Pietilä aloitti peliurakkansa Sveitsi-pelistä. Latviaa vastaan hän oli sivussa varotoimenpiteenä sairastelun jälkeen.

– Ehkä vähän vielä hakemista, mutta kyllä se siitä. Eilinen oli ekaksi peliksi ihan hyvä ja luotin kyllä jengiin, ja omaan ketjuun ja sujui. Tänään oli enemmän sillä tavoin, että pallo pomppi itsellä jostain syystä, mutta olen ihan tyytyväinen näihin kahteen otteluun, Pietilä summaa.

MM-debytantti teki ensimmäisen MM-maalinsa tärkeään paikkaan. Kolmannen erän 5-3-osuma vapautti Suomea, mutta vapauttiko se myös Pietilää?

– Jollain tavalla joo. Oli se tietty tosi siistiä ja tuli ihan hyvään saumaan se, mutta ketjuna se tehtiin. En nähnyt, että se oli pelkästään mun tekemä.

Suomi pelaa puolivälierissä vasta torstaina, joten edessä on pari välipäivää.

– Välipäivinä palaudutaan hyvin ja vietetään aikaa jengin kanssa. Luodaan luottamusta ja ryhmähenkeä vielä lisää. Lataudutaan jo nyt niihin seuraaviin peleihin.

Pietilän oma suosikkajanviete on kuulemma My Kippilän ja Miisa Turusen pleikkaripelien seuraaminen. Sitäkin lienee siis luvassa ennen torstaita.

Lue myös:
Pääkallotodistus: Heikompikin esitys riitti – kolmoskentälle synninpäästö