Pääkallo.fi

Naisten liiga 2019-20

Viestejä
241
Huoh - tytöt ovat juurikin siinä iässä kun opiskelupaikkoja punnitaan ja pelsujen kohdalla nähtiin selvä liike kovempiin joukkueisiin - koovee ja ervi ja tietäen ervin agressiivisuuden pelaajahankintoihin nähden, niin kannattaa olla herellä! Prolle tuskin kelpaavat tai pss on selvästi rauhallisempi hankinnoissaan. Tampereella clasu on aktiivinen ja nyt hyvässä nousussa joten olettaisin Hämäläisen suuntaavan sinne. Hän ei kuitenkaan mm-peleissä ihan täyttänyt odotuksia. On helppoa olla hyvä kun vastus on heikompi, mutta kovissa peleissä se taso punnitaan 😊
 
Viestejä
597
Jos tuota siirtokarusellia tässä hieman lähtee pohtimaan, niin huhuja ja siirtolistoja seuranneena ErVi on noussut selkeästi valtakunnan ykköskalastajaksi. Määräänsä enempää ei kuitenkaan edes sinne luulisi tyttöjä mahtuvan. Tampereen seuroista Classicilla lienee Kooveeta enemmän resursseja, ja myös houkuttelevuutta. Kummallakaan seuralla ei ole kuitenkaan "edustusta" maajoukkuevalmennuksessa, jota ilmeisesti pidetään jonkinlaisena houkuttimena, etenkin nuorten pelaajien osalta -> tai näin ne "huhut" ainakin väittää. SB-Prolta tuokin kortti löytyy, kun päävalmentaja Vilander toimii sekä U19-tyttöjen päävalmentajana, sekä naisten maajoukkueen valmentajana. Itse näkisin että Prollakin sitä tarvetta uusien pelaajien saamiseksi voisi olla, kun katsoo nykyistä rosteria -> ikäjakauma joukkueessa on sellainen, että luontaista poistumaa siihen on tulossa. PSS on ollut hyvässä maineessa, ja hyvällä menestyksellä on nuoria pelaajia sielläkin koulittu liigakelpoisiksi Kouvalaisen johdolla. Onko PSS:n houkuttelevuutta kuitenkin vähentänyt Kouvalaisen poisjäänti maajoukkuetehtävistä - mene ja tiedä. SSRA on sitten täysin oma lukunsa ja omassa yksinäisessä ylhäisyydessään pohjoisessa. Jotenkin voisi kuvitella, että seuralla on kohtuullisen haastava tehtävä saada raavittua joukkue jokaiseksi kaudeksi kasaan. Juna kun todennäköisesti vie enemmän kuin tuo potentiaalisia pelaajia Ouluun.

Pelsujen tilannetta en lähtisi edes vertaamaan Turun tai Tampereen seuroihin, koska tilanne ja ympäristö on täysin eri. Nuorille Helsinki, Turku ja Tampere tarjoaa laadukkaat vaihtoehdot opiskelun ja salibandyn yhdistämiselle, jos asiaa miettii niin oppilaitosten kuin salibandyseurojenkin osalta, ja myös maantieteellisyyttä. Lahti ja Pelicans painivat näiden osalta mielestäni eri sarjassa, siinä missä esimerkiksi Oulu ja Ankatkin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
241
Oman mausteensa näihin majukuvioihin tuo nst - sieltähän Lasse on lähtöisin ja nyt on perustettu suurseura salpa. Summa summerum ei ole nuorilla ja heidän vanhemmilla helppoa 😁 Pron taktiikkahan on ollut ottaa ns. ylijäämäpelaajia ja kasvattaa heistä onnistujia ja siihen lisäksi starssin tyttöjä ja hyvin toimii 😏
 
Viestejä
47
Tuo maajoukkuevalmennus ja sen houkuttelevuus on oma juttu sinänsä. Julkisesti ei ole kai vahvistettu kuin päävalmentajan sopimus? Edellisten kisojen menestyksen perusteella voisi olla hyvä tukea päävalmentajaa voittavalla valmennustiimillä? Viestiketjussa mainitussa Loistossa tätä voittavaa valmennusta löytyy.
 
Viestejä
70
Loiston kolme viimeistä ottelua NLB:ssä murskavoitoin.. Vastassa noissa myös sarjan kakkonen ja kolmonen. NLB ei taida tasoltaan juuri A-tyttöjen SM-sarjaan tasokkaampi olla ja NLA-junnujen pelatessa taitaa olla junnusarja TOP-6:n osalta jopa keskimäärin selvästi kovempi. Toivottavasti tämä muuttuu ajan kanssa ja naisten keskimääräinen taso oikeasti nousee ja näkyy myös NLB:ssä.
 
Viestejä
597
NLB ei taida tasoltaan juuri A-tyttöjen SM-sarjaan tasokkaampi olla ja NLA-junnujen pelatessa taitaa olla junnusarja TOP-6:n osalta jopa keskimäärin selvästi kovempi.

Itselläni ei riitä henkilökohtainen kompetenssi arvioimaan A-tyttöjen sarjaa, mutta sen mitä olen keskustellut joukkueiden edustajien kanssa, keillä joukkueita näissä eri sarjoissa on (NLA, NLB, A-SM), ei tuolle A-tyttöjen SM-sarjalle (tai sen enempää B-tyttöjen SM:lle) ole kovinkaan suurta arvoa annettu, koska pelien taso verrattuna NLA/NLB on heikko. Ns. "kovia pelejä" saa SM-karsinnoissa ja mahdollisissa kevään ratkaisupeleissä, jos liigajoukkueissa pelaavia kärkipelaajia sattuu junnupelit ja -mitalit kiinnostamaan. Runkosarjan pelit ovat sitten kaikkea muuta.

Yksi haaste suomalaisessa tyttö- ja naissalibandyssa tuntuu tällä hetkellä olevan se, että pelaajat "pääsevät"/"joutuvat" pelaamaan liigaa lähtökohtaisesti todella aikaisessa vaiheessa, ja jopa liian nuorina. En lähtenyt syväluotaamaan liigajoukkueiden kokoonpanoja, mutta varmuudella tiedän, että NLA-joukkueista löytyy ainakin B-juniori-ikäisiä, ja NLB-joukkueista jopa C-juniori-ikäisiä. Tämä kertoo paljon siitä, mikä on tällä hetkellä liigajoukkueiden pelaajatilanne aikuisten osalta. Toisaalta tilanne kyvykkäiden junioripelaajien kannalta tilanne lienee tietysti siinä mielessä positiivinen, että heillä on mahdollisuus saada noita "kovia pelejä" liigassa, kun junnujen SM-sarjat eivät niitä tarjoa.

Ajattelisin ehkä niin, että myös naisten maajoukkue hyötyy viime kädessä siitä, että nuoret pelaajat ovat valmiimpia aikuisten peleihin yhä aiemmin. Esimerkkinä MM-kisajoukkueessa mukana ollut B-ikäinen 16-vuotias Suvi Hämäläinen. Toki suoritustaso kisoissa ei vielä riittänyt, mutta osoitti ettei siihenkään enää pitkä matka ole. Kahden vuoden päästä tilanne on todennäköisesti täysin eri. Ja kun menneen viikon uutisia lueskeli, niin C-ikäinen 14-vuotias Miisa Turunen valittiin Salibandyliigan kuukauden pelaajaksi. Kahden vuoden päästä Turunen on 16-vuotias, joten saapa nähdä tekeekö hämäläiset, ja nousee tuolloin jo mukaan MM-koneeseen.
 
Viestejä
70
Junnujen SM-sarjojen taso riippuu onko mukana edustuksen mukana olevia pelaajia, joita on todella runsaasti NLA:n ja NLB:n mukana. Siksi kirjoitinkin, että liigajunnujen ollessa mukana ASM on kovempi kuin NLB. Liigoissa pelaa niin NLA:ssa kuin NLB:ssä pelaajia - NLA:n kärkijoukkuetta myöden - jotka ovat aika keskinkertaisia pelaajia ihan ASM:ssä. Sääli sinällään, että hyviä aikuispelaajia ei vaan riitä liigoihin (hyviä aikuispelaajia olisi enemmän, mutta esim. taloudellinen sitoutuminen voi olla esteenä).

Turunen on varmaan lähellä tehdä "Hämäläiset", varsinkin kun huomioi NST-taustaisen maajoukkuevalmentajan, joka oli valitsemassa häntä myös kk-pelaajaksi, kuten MM-kisavalinnan osalta arvosteltua saanutta puolikuntoista Pöllästä edellisen kuukauden osalta.
 
Viestejä
597
Siksi kirjoitinkin, että liigajunnujen ollessa mukana ASM on kovempi kuin NLB.

Ymmärsin pointtisi, mutta tuon voisi kirjoittaa varmaankin muotoon "JOS liigajunnut olisivat mukana myös junnujoukkueiden peleissä" (=hypoteesi), koska harvallahan ne käytännössä juurikaan on, pois lukien nuo aiemmin mainitsemani SM-karsinnat ja kevään playoffit (mikäli liigajoukkueen pelit ovat jo ohitse). Naisten/tyttöjen puolella osa pelaajista saattaa toki käydä pelaamassa myös muutaman yksittäisen junnupelin runkosarjassa, mutta miesten/poikien puolella ei sitäkään.

Ja mielestäni tämä on täysin ymmärrettävää -> siinä vaiheessa kun pelaajalla on valmiudet pelata Salibandyliigaa, ovat ne ensisijaisia. Liigaotteluita on lähes joka viikko, joten eipä siinä tällöin ole tarvettakaan lähteä höntsäämään junnusarjoihin.
 
Viestejä
70
Jos käyt katsomassa ASM:n tilastoja, niin huomaat, että esim. kärkijoukkueella on NLB:n parhaat pelurit olleet lähes kaikissa mukana pl. Suvi, toisena olevalla ErVillä on liiga täynnä A-ikäisiä, joista osa on ollut lähes kaikki pelit A:ssa, häntäpään NS/Pro:n liigapelaajia (olleet kolmoskentässä liigassa ja aika usein pelanneet) ollut myös osa lähes kaikissa peleissä mukana. Loisto on pelannut ehkä uskollisemmin ilman NLB-rinkiä, joka on Wirmon tytöillä vahvistettuna NLB:ssä ylivoimainen. Eli aika paljon on liigapelaajia ollut ASM:ssä mukana, eivätkä ole siellä olleet mitenkään älyttömän suvereeneja. ASM ei tasoltaan ole mitenkään kova ja silti liigassa aika paljon pelaavat ovat olleet siellä pitkälti tasoa ynnä muut.. Yllättävän paljon siis liigapelaajia on ollut junnupeleissä ja luonnollisesti se on ollut heillekin hyväksi, kun rooli liigassa on ollut pääosin kolmoskentässä, mutta toki osassa peleissä on ollut ihan junnukärki (~edustuksen kärki) mukana. Kyllähän valtaosalla NLB- ja NLA-joukkueista taso tippuu viimeistään kolmoskentässä paljon. Loiston A-ikäinen NLB-joukkue Wirmo-tyttöineeen omaa hyvin lähellä laadukkaimman "kolmoskentän" liigajoukkueista, mikä on toisaalta vähän sääli. Samoin tietysti se, että liigassa on niin paljon junnuja, joiden ei toivoisi sinne nykyisellä tasollaan vielä mahtuvan.
 
Viestejä
152
Mistäs tässä oli kyse?

Toisen joukkueen kannattajia kiellettiin käyttämästä torvia syystä, mikä ei ihan selvinnyt kellekään. Aika kummallinen kielto ja mielestäni naissalibandyssä ei ole yhtään liikaa kannustamista. Tai suomalaisessa salibandyssä ylipäätään. Hallilla oli mukavan lattea tunnelma :D
 
Viestejä
597
Jos käyt katsomassa ASM:n tilastoja, niin huomaat, että esim. kärkijoukkueella on NLB:n parhaat pelurit olleet lähes kaikissa mukana pl. Suvi, toisena olevalla ErVillä on liiga täynnä A-ikäisiä, joista osa on ollut lähes kaikki pelit A:ssa, häntäpään NS/Pro:n liigapelaajia (olleet kolmoskentässä liigassa ja aika usein pelanneet) ollut myös osa lähes kaikissa peleissä mukana.

Tsekkasin jo aiempaa viestiäni kirjoittaessani - keskityin enemmän sellaisiin pelaajiin, jotka ovat selkeästi liigajoukkueissaan pelaavassa roolissa. Pelaajia jotka ovat nimellisesti kokoonpanossa tai 3.-4.ketjun rajamailla, en tässä juurikaan huomioinut, koska heillä taso ei oletettavasti vielä liigaan riitä, ja heidän kohdallaan on luonnollista, että peliaikaa haetaan muista sarjoista.

Jos otetaan tarkasteluun nuo liigassa pelipaikkansa vakiinnuttaneet pelaajat, ovat he olleet kohtuu "suvereeneja" junnupeleissä. Esimerkiksi Ervissä Nordmanilla 3 ottelua 3+6=9, Paajasella 2 ottelua 4+2=6, Virralla 3 ottelua 1+1=2 ja Katajalla 4 ottelua. Pirkoilla Hämäläisella 3 ottelua 4+2=6. Rankoilla Ankoilla 3 ottelua Kylmäluomalla 3+2, Pavlovskalla 1+1 ja Piltolla 3+2. Classicissa Lappalainen 3 ottelua 6+2=8, PSS:ssä Alisa Kettunen 2 ottelua 3+1=4 ja Taimi Mikkola 4 ottelua 5+2=7 .

ErVillä A:ta pelaavia liigarinkiläisiä näytti olevan pidempi lista. ErVin lienee nähtävissä kuitenkin poikkeuksena siksi, että se on siirtomarkkinoilla kalastellut siihen malliin, että osaa pelaajista on ollut "pakko" peluuttaa A:ssa, jotta heille saa jostain peliaikaa.

Wirmon tytöt ovat myös jossain määrin poikkeus, kun ovat valinneet NLB:n lisäksi B-tyttöjen SM-sarjapelit A-tyttöjen SM-sarjapelien sijaan. Luonnollisesti ovat olleet täysin pitelemättömiä B:n SM-sarjassa; Koski 7 ottelua 20+3=23, O.Pietilä 6 ottelua 10+12=22 ja E.Pietilä 7 ottelua 4+14=18.

Loppupäätelmänä voitanee todeta, että olisihan se A-tyttöjen SM-sarja varmasti huomattavasti kovempi tasoisempi, JOS jokainen siellä pelaava joukkue peluuttaisi seuransa parhaimmistoa. Näinhän se olisi varmaan myös A-poikien SM-sarjassa.

Siitä olen kanssasi täysin samaa mieltä, että on sinällään harmillista, että liigajoukkueiden riveistä löytyy paljon nuoria pelaajia, joilla taso ei välttämättä vielä liigakentille riitä. Sopii toivoa että näiden nuorten päät kestää, ja heidän vanhemmilla riittää kärsivällisyyttä ja paalua, ettei nuorten lupausten urat lopu liian aikaiseen.
 
Viestejä
70
Jos otetaan tarkasteluun nuo liigassa pelipaikkansa vakiinnuttaneet pelaajat, ovat he olleet kohtuu "suvereeneja" junnupeleissä. Esimerkiksi Ervissä Nordmanilla 3 ottelua 3+6=9, Paajasella 2 ottelua 4+2=6, Virralla 3 ottelua 1+1=2 ja Katajalla 4 ottelua. Pirkoilla Hämäläisella 3 ottelua 4+2=6. Rankoilla Ankoilla 3 ottelua Kylmäluomalla 3+2, Pavlovskalla 1+1 ja Piltolla 3+2. Classicissa Lappalainen 3 ottelua 6+2=8, PSS:ssä Alisa Kettunen 2 ottelua 3+1=4 ja Taimi Mikkola 4 ottelua 5+2=7 .

ErVillä A:ta pelaavia liigarinkiläisiä näytti olevan pidempi lista. ErVin lienee nähtävissä kuitenkin poikkeuksena siksi, että se on siirtomarkkinoilla kalastellut siihen malliin, että osaa pelaajista on ollut "pakko" peluuttaa A:ssa, jotta heille saa jostain peliaikaa.

Aika pienellä otannalla käsittelit liigassa paikkansa vakiinnuttaneita pelaajia ja listassasi osalla on ollut selkeästi pienempi vastuu kuin osalla sen ulkopuolelle jääneillä (esim. Lippojoki aika kovilla tehoilla liigassa, ASM:ssä ei niinkään), eikä näistäkään listatuista kaikki ole suvereeneja olleet. Näytti listan Virta käyneen pelaamassa BSM:ää sarjajumboakin vastaan kiikareilla, kuten koko kentällisensä, vaikka ei se mitään puolustajan pelaamisesta kerrokaan. Nordman ja Paajanen olivat toki tosi vahvoja käymissään kahdessa ottelussa ja toisaalta ensimmäisessä pelissään Wirmoa (11-4 voitto, 8-4 vielä 5 minuuttia ennen loppua) vastaan oikeastaan kiteytyy alkuperäinen väittämäni, että NLB ei tasoltaan ole oikeastaan ASM:ää kovempi, vaikkei liigapelaajia mukana läheskään aina nähdä. Wirmo ilman Loistossa pelaaviaan B-ikäisiä pysyi ihan striimiä vilkuillen kohtuudella mukana eli ASM:n tämänhetkinen 6. joukkue pystyi ihan OK peliin "liigarosteria" vastaan. Wirmo pelaa kuitenkin Lenkkeriä lukuunottamatta ilman pääsarjapelaajia ja on voittanut viime peleissä Classicin (usempi NLA pelaaja mukana) 4-5 ja Loiston (kentällinen NLB-pelaajia mukana) 7-2. Toki sitten vastaavasti hävinnyt alkukaudesta ilman liigapelaajia pelanneelle SSRA:lle 1-8 kotonaan.

ASM olisi luonnollisesti selkeästi kovempi, jos parhaimmisto olisi mukana. Sarjan taso ei kuitenkaan ole niin huono NLB:n tasoon verrattuna ja junnuikäiset liigapelaajat eivät mukana ollessaan kuitenkaan pääosin mitään sateentekijöitä ole. Nordman sitä oli (johtaa selkeästi NLA:n pistepörssiä, joten pitääkin olla junnupeleissä) kahdessa käymässään pelissä, vaikka esimerkiksi Cupin ottelussa A/B-ikäisiä Loistolaisia vastaan taas oli sarjassa "ynnä muut".

En ASM:n tasoa kehu, se voi olla jopa heikompi kuin esim. viime vuonna, mutta valitettavasti tällä hetkellä NLB:n taso näyttää aika kehnolta, eikä NLA:n osaltakaan pelaajamateriaali kaikilta osin mahdollista niin laadukkaita pelejä, kun toivoisi. Juniori-ikäisiä pelaajia on molemmissa liigoissa paljon ja toivottavasti tosiaan pysyvät mukana pitkään, kehittyvät ja samalla kehittävät naisten liigaa tasoltaan paremmaksi. Toivottavasti sitä paalua tulisi jostakin muualtakin naisten joukkueisiin kuin vanhempien taskuista, jolloin pääsarjoissa voitaisiin nähdä todennäköisimmin ne parhaimmat pelaajat ja paljon enemmän aikuispelaajia, jotka ovat jatkaneet kehittymistään useita vuosia myös aikuisiksi tultuaan.
 
Viestejä
1,661
Eilen Mosahallilla oli hienoa urheilutapahtuman tunnelmaa, kun faneja kiellettiin kannustamasta. Tätä lisää!!!:D
Toisen joukkueen kannattajia kiellettiin käyttämästä torvia syystä, mikä ei ihan selvinnyt kellekään. Aika kummallinen kielto ja mielestäni naissalibandyssä ei ole yhtään liikaa kannustamista. Tai suomalaisessa salibandyssä ylipäätään. Hallilla oli mukavan lattea tunnelma :D
Ilmeisesti toisen joukkueen kannattajat olivat kaikki mykkiä ja kärsivät neliraajahalvauksesta, kun kannustaminen onnistui pelkästään jotain torvea soittamalla?
 
Viestejä
1,035
Ne torvet sietääkin kieltää, ketä ne kannustaa millään tavalla? Enemmän varmaan häiritsee pelaajien keskittymistä peliin. Oudompaa olisi ollut jos olisi käsketty olla hiljaa kuin hautajaisissa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
152
Ilmeisesti toisen joukkueen kannattajat olivat kaikki mykkiä ja kärsivät neliraajahalvauksesta, kun kannustaminen onnistui pelkästään jotain torvea soittamalla?

En tiedä fanien fyysisistä ominaisuuksista, pointti oli se, että ihmeellistä kieltää kannustaminen.
 
Viestejä
1,661
Ja oma pointti oli se, että kannustaa voi myös muuten kuin torvea soittamalla. Esim. omaa ääntä ja käsien yhteen lyömistä on monesti käytetty.

Ja luultavasti torven soittaminen on kielletty siksi, että Mosahalli on aika pieni tila, jossa joku isoäänisen torven jatkuva soittaminen aiheuttaa melkoisen kakofonian.
 
Viestejä
152
Ja oma pointti oli se, että kannustaa voi myös muuten kuin torvea soittamalla. Esim. omaa ääntä ja käsien yhteen lyömistä on monesti käytetty.

Ja luultavasti torven soittaminen on kielletty siksi, että Mosahalli on aika pieni tila, jossa joku isoäänisen torven jatkuva soittaminen aiheuttaa melkoisen kakofonian.

Kyllä kyllä. On aina kiva nähdä, että jengi jaksaa kannustaa varsinkin runkosarjassa. Tuntuu, että nykyään vasta about ratkaisevassa finaalissa uskalletaan kannustaa ja pitää ääntä. Ja nuo Mosahallin tapaiset pelipaikat ovat kyllä epäedullisia äänen kannalta. Vuosia sitten poikien Erä - Classic finaalissa oli kyllä lievästi sanottuna korviahuumaava meteli Mosalla. Toki silloin taisi olla tupa niin täynnä, että kahviosta joutui iso osa seuraamaan peliä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös