Pääkallo.fi

Naisten liiga 2019-20

Viestejä
1
Pirkkain Lindroos ilmiömäisen kylmäpäinen viimeistelijä. Toivottavasti pysyy kalustossa vielä pitkään.
 
Viestejä
38

Oikein hyvän ennakon olette tehneet.

SB-Pro on varmaan useimman papereissa ennakkosuosikki, mutta seuraavat sijat voi kyllä laittaa (perustellusti) kovinkin erilaiseen järjestykseen. Itse olisin nostanut ErViä korkeammalle rankingissa kesän kaappausten takia.

ErVi vahvistui merkittävästi kesällä viime kauteen verrattuna, Koovee, Classic ja SSRA ovat jonkun verran vähemmän, PSS on pysynyt samassa. TPS on heikentynyt lievästi (Saario oli niin iso palanen viime vuonna) ja Pelicans menetti todella tärkeitä pelaajia, joita ei ole kokonaan saatu korvattua.

Joka tapauksessa vaikuttaa tasaisemmalta kuin viime vuonna enkä usko, että Prokaan mitenkään ylivoimainen on, voivat hävitä kenelle tahansa, jos eivät ole 100% tikissä.
 
Viestejä
536

Loisto on sarjan ehdoton ennakkosuosikki, eikä tule olemaan minkäänlainen yllätys, mikäli joukkue vaihtaa tämän kauden jälkeen sarjatasoa pykälän verran ylöspäin. Voittamaton tuskin tulee Loistokaan olemaan, sillä joukkuetta tulevat rasittamaan myös A-tyttöjen SM-sarjan sekä Suomen Cupin pelit.

LOSB:in tilanne näyttää puolestaan niin heikolta, että jumbosija taitaa olla väistämätön.

Muut sarjan joukkueet ovat ennakkoon niin tasaisia, että ne voi arpoa vaikka nopalla. Pelit tulenevat menemään vahvasti ristiin, ja lopulliset sijoitukset ratkennee vasta viimeisillä kierroksilla. Tältä osin hatun nosto sarjauudistukselle.
 
Viestejä
7
Loisto on ykkössuosikki, mutta pelata täytyy myös Loiston ihan tosissaan saavuuttaakseen sen kärkisijan. Loiston pelaajat ovat pelanneet 2-3 sarjaa päällekkäin useampana vuotena (ja ihan sinne päätyyn asti), joten tytöt ovat tottuneet kovaan rasitukseen ja valmennus on tämän aina osannut huomioida, joten tämä tuskin on pelaajille ongelma. Tosin veikkaa, että tällä kaudella A joukkue tulee kärsimään eniten naisten joukkueen tahdosta nousta ylempään sarjaan.
 
Viestejä
3
Loisto on sarjan ehdoton ennakkosuosikki, eikä tule olemaan minkäänlainen yllätys, mikäli joukkue vaihtaa tämän kauden jälkeen sarjatasoa pykälän verran ylöspäin. Voittamaton tuskin tulee Loistokaan olemaan, sillä joukkuetta tulevat rasittamaan myös A-tyttöjen SM-sarjan sekä Suomen Cupin pelit.

LOSB:in tilanne näyttää puolestaan niin heikolta, että jumbosija taitaa olla väistämätön.

Muut sarjan joukkueet ovat ennakkoon niin tasaisia, että ne voi arpoa vaikka nopalla. Pelit tulenevat menemään vahvasti ristiin, ja lopulliset sijoitukset ratkennee vasta viimeisillä kierroksilla. Tältä osin hatun nosto sarjauudistukselle.
Muutamat pelit on pelattu ja hyvät joukkueet NLB:ssä erottuvat pelillään selvästi. Loisto ja Pirkat pelaavat taidollisesti ja taktisesti hyvää peliä, pelaaminen on joustavaa ja reagoivaa. Loisto melko varmasti nousee ylimmälle sarjatasolle keväällä! Welhot on ollut pelin kehittymisen näkökulmasta mukava yllätys. Losbin kanssa häntäpäässä tulee keväällä Steelers, jos valmennus ei ryhdy muutoksiin joukkueen peluutuksessa ja pelitavassa. Losbilla ei taida materiaali riittää ja Steelersin peli puolestaan kokonaisuutena on tällä hetkellä kaoottista pallon kanssa juoksemista. Valmennus sallii puolustuspäässä räikeitä ja toistuvia virheitä liikaa. Lisäksi valmennus vaikuttaa painottavan pallon kuljettamista ja kovaa vauhtia taktista ja maltillista pelaamista enemmän. Valmennus luottaa pelaajiin, joiden näytöt kentällä ovat suorastaan heikkoja. Tällä hetkellä Steelersin pelissä oikein mikään ei toimi vaan peli toistaa itseään pelistä toiseen. Åif, O2 ja NST ovat tasaista keskikastia, joita Welhottaret tulevat haastamaan.
 
Viestejä
48
Tuosta näkyvyydestä ja Ruutu ohjelmista. Jotkut joukkueet eivät halua näyttää pelejään yleisölle, vaikka tulisi ulkopuolinen kuvaaja ilmaiseksi lähettämään lähetystä. ??
 
Viestejä
68
Noinkohan TPS:n tie käy ensi kaudeksi B-liigaan? Liian paljon on maalivahti Noora Vuorelan harteilla. Alemmissa aikuissarjoissa on yhteensä viisi maalivahtia - ihan nimekkäitäkin. Eikö sieltä löydy tuuraajaa, että Vuorela saisi toipua kunnolla? Sääliksi käy noita junnujakin, jotka joutuvat aivan liian kovaan paikkaan.
 
Viestejä
89
Onhan se selvää, että TPS tippuu B-liigaan, jos ei huomioida sellaisia asioita kuten mm sitä että heillä on täysin mahdollisuus vielä vaikka viiden joukkoon A-sarjassa, ja vaikka joutuisivat karsimaan sijalta 7., niin käytännössä B-sarjasta ei löydy (Loistoa lukuunottamatta) yhtäkään joukkuetta joka voisi pudottaa TPS:n B:hen.

Eiköhän putoamis pleijareissa otteluparit ole loisto-pelicans ja tps-o2. Loisto voittaa oman parin suoraan ja menee liigan play off peleihin ja liigaan ensi kaudeksi. Pelicans tippuu divariin. Tps-o2 pari onkin sitten tasaisempi. En kuitenkaan usko että o2 vielä pystyy haastaamaan turkulaisia vaikka ensimmäisen kotiottelun voittavatkin. Tps kotiedun turvin liigan play off peleihin ja pelaa liigassa ensi kaudella
 
Viestejä
4
Isoin ja ehkä ainoakin virhe sarjan uudistuksessa on ettei divarin viime kauden voittaja noussut suoraan A-liigaan.
Loisto pärjäisi kevyesti ylempänä jo tällä kaudella. Aan kaksi viimeistä eivät Beessä olisi kahden parhaan joukossa.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>
Viestejä
235
Hienoa että Loisto pärjää, mutta en nyt riemusta repeäisi yhden ervin kyykkäyksen johdosta. Toivotaan, että Loisto pääsee ensikaudella kokeilemään A:n kyytiä ja miksei jo kevään pleijareihin!
 
Viestejä
235
No Loisto ajautui kuskaamiseen - niin kuin nuoret pelaajat helposti tekee. Pallo ei liikkunut riittävän nopeasti. Pakistoon kannattaa myös satsata, vaikeaa oli avata pss:n tiukkaa puolustusta vastaan. Harmi etteivät pystyneet hyödyntämään pss:n kardinaalimunauksia, mutta mielenkiinnolla odotan kevään pleijareita ja ensikautta!
 
Viestejä
70
Harmi kun peliä ei näytetty. Tilastoista ja maalikoosteesta päätellen ovat haastaneet aivan hyvin (torjunnat PSS 16 ja Loisto 6, kahden maalin ero 4 minuttia ennen loppua). Omiin tulleista maaleista oli nähtävissä myös puolustuspään pelaamisen sekoilua ja puutteita, joiden korjaamista ei joukkue normaaleissa peleissään hirveästi pääse harjoittelemaankaan. Pari meni myös aika helposti.

Loisto on tällä hetkellä mielestäni naisissa top-6 -joukkue ja ei tule olemaan mieluisa vastustaja kevään pudotuspelissä kenellekään. Junnusarjoissa ovat ainakin olleet keskimäärin parhaimmillaan juurikin keväällä, vaikka toki peli on ailahdellut silloinkin.
 
Viestejä
536
Loisto on tällä hetkellä mielestäni naisissa top-6 -joukkue ja ei tule olemaan mieluisa vastustaja kevään pudotuspelissä kenellekään.

Näin ulkopuolisen silmin Loisto on äärimmäisen hyvä ja taitava nuori joukkue, joka olisi ollut jo tällä kaudella täysin kykenevä pelaamaan A-lohkossa. Uskallan jopa väittää, että Loisto kykenisi olemaan A-lohkossa jopa TOP4-joukkue, jos niitä pelejä jatkuvasti pelaisi. Lohko B:n pelit kun eivät ole Loiston kannalta olleet kovinkaan kummoinen mittari, koska joukkueen materiaali on sarjaan sen verran ylivertainen, että heikkonakin päivänä ovat voitot yhtä harha-askelta lukuunottamatta irronneet.

Se, että arjessa ärsykkeensä B-lohkon peleistä saava joukkue kykenisi voittamaan A-lohkossa jatkuvasti pelejään pelaavan joukkueen, vieläpä kärkipään sellaisen, ei lähtökohtaisesti olettaisi tapahtuvan, koska lohkojen tasossa on eroa, kuten kuuluukin olla. Tästä huolimatta Loisto voitti ErVin (A-lohkon 2.) vieraskentällä 4-5, ja hävisi "kunniakkaasti" PSS:lle vieraskentällä 8-4 (PSS teki yhden tyhjiin). Omasta mielestäni aikamoisen hieno suoritus Loistolta. Huomioiden nyt vielä sekin, että PSS on sattumoisin voittanut tällä kaudella jokaisen A-lohkon joukkueen, ml. sarjakärki SB-Pron.

Siitä laittaisin vähät roponi likoon, että Loisto tulee hoitamaan runkosarjan jälkeisen playoff-karsinnan Pelicansia vastaan näytöstyyliin. Mihin rahkeet riittävät sitten A-lohkon runkosarjan voittajaa vastaan, jää nähtäväksi. "Lähtökohtaisesti" Loistolla ei pitäisi olla mitään jakoja, mutta kuten jo todettua, Loisto on ollut kauden alusta lähtien väärässä lohkossa, joten mikään ei yllätä ainakaan allekirjoittanutta. Siitä olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, ettei Loisto tule olemaan mieleinen vastustaja kenellekään kevään peleissä.
 
Viestejä
235
Ihan jo tämä " ei olisi mieluinen vastustaja" kertoo jo olennaisen! A-lohkossa mitä kovempi vastus, sen parempi 😁 Loisto tulee saamaan hyviä opetuksia ensi vuonna A-lohkossa ja tulee varmasti kehittymään, kunhan vain pelaajat kestävät mahun ja kumppaneiden kosiskelut kihlasormuksena majupaikka 😂
 
Viestejä
47
Se onkin mielenkiintoista nähdä pysyykö joukkue kasassa vai onko ruoho vihreämpää pääkaupunkiseudulla👍🏻
 
Viestejä
536
Se onkin mielenkiintoista nähdä pysyykö joukkue kasassa vai onko ruoho vihreämpää pääkaupunkiseudulla👍🏻

Tietämättä asiasta sen tarkemmin, ihmettelisin jos ei pysyisi. Joukkueen runko on ollut pitkään yhdessä ja Wirmon tytöt ovat vahvistaneet sitä entisestään. Valmennus ja taustatkin ovat kunnossa. En itse ymmärrä miksi pelaajilla olisi tarvetta lähteä pois, jos/kun pelaavat itsensä A-lohkoon. Lahti-Helsinki oli hieman eri.

Itse olen pohtinut enemmänkin sitä, miten TPS:lle käy jos/kun Loisto nousee? TPS:n tilanne kun ei näytä tällä hetkellä kovinkaan vakuuttavalle, joten enemmänkin näkisin Loistolla olevan paremmat mahdollisuudet vahvistua kuin heikentyä.

Toinen mielenkiintoinen seurattava on Tampereen alue. Tällä hetkellä Classic ja Koovee pelaavat A-lohkossa, ja Pirkat B-lohkossa. Nämä kolme syövät toisiltaan väkisinkin pelaajia. On selvää että Pirkat on tuosta kolmikosta heikoimmilla, joskin tämän kauden tulokset ovat olleet vielä oikein kelvollisia. Pirkkojen "menestyminen" on kuitenkin kulminoitunut pitkälti Suvi Hämäläiseen. Huhujen mukaan Hämäläistä ei enää ensi kaudella Pirkoissa nähdä, joten saapa nähdä mihin suuntaan Pirkkasirkus lähtee menemään.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös