Pääkallo.fi

Pääkallon kauden parhaat

666

Viestejä
19
Jos se on enemmän siitä kiinni, että huippusenttereistä on itse asiassa huutava pula? Ei ainoastaan Oilersissa vaan valtakunnallisesti. Jos nyt vaikka vertaa siihen kuinka paljon laadukkaita oikeita laitureita valtakunnasta löytyy. Miksi senttereistä on pula? Se on myös mielenkiintoinen kysymys.
Sentteriksi on hankala opetella, siihen pitää lähes syntyä. Jotta voisi olla huippuluokan sentteri tämän päivän pelissä, pitää olla äärettömän kova kilpailuvietti (treenaus) ja kuitenkin halu tehdä kaikki asiat pelissä neljän muun kentässä pelaavan eteen, oman tulossuorittamisen kustannuksella (kentällisen pelinopeuden maksimointi). Nämä asiat kohtaavat äärettömän harvoin. Lisäksi huippusentterin pitää tykätä kulmaväännöistä ja kolmantena pakkina olemisesta, mutta kuitenkin tarjota hyökkäyspäässä vapaata lapaa siinä pallollisen lähellä. Ehkä kaikkein harvinaisemmaksi huippusentterin tekee pelaajien liikkeen hahmotuskyvyn/ennakoinnin vaatimus. Tällaista hahmotuskykyä löytyy myös todellisilta huippulaitureilta (Sami Johansson, Peter Kotilainen, Joona Rantala), mutta senttereiksi kärsivät egoistisuudesta, joka taas on eduksi laidassa.

Kaikkien näiden vaatimusten osuminen yhteen pelaajaan on se syy miksi huippusenttereitä ei ihan joka oksalla kasva.

Vähän samasta syystä Justus Kainulaisen sentterirooli ei omaa silmää miellytä. Junnuajat ylivoimaisen laukauksen kanssa ovat jättäneet selvästi jälkensä ja nykyäänkin pelistä paistaa läpi oman vedon hakeminen ja siitä kertoo myös pistesarakkeensa. Vaikka Nykkykin Justusta sentterinä peluuttaa, niin Sikkinen on miesten mukana ja Justus U23-ryhmässä. Kait sekin jotain kertoo Nykyn arvostuksesta.
 
Viestejä
198
Vaikka Nykkykin Justusta sentterinä peluuttaa, niin Sikkinen on miesten mukana ja Justus U23-ryhmässä. Kait sekin jotain kertoo Nykyn arvostuksesta.
Sikkinen voi hyvinkin olla parempi puolustava kolmossentteri kisoihin kuin Kainulainen, mutta Nykyn kommentti leirivalinnoista oli: "U23- ryhmässä on myös muutama meidän ringistämme, ja tässä kohdin tehtiin jako iän mukaan niin, että U23-ikäiset pelaavat siellä."

Eiköhän tuolla viitata ainakin Kainulaiseen, Rantalaan ja Suomelaan.
 
Viestejä
27
Kyllähän sentterin paikka on vaativa ja samaa mieltä, että varsinkin huipputason senttereistä on pulaa.

Oilersin osalta mietin jo viime kaudella, mikä järki on peluuttaa keskellä J. Kainulaista, Pfitzneriä ja Raikamoa. Toki keskellä pelaamista voi oppia ja siihen rooliin kehittyä, Justuksen kohdalla kuitenkin tuntuu että potentiaalia menee keskellä hukkaan. Toisaalta taas T. Iiskola pelaa keskellä erittäin hyvin.

Classicissa taas näkyy se, ettei pelipaikalla lopulta ole väliä: Lastikka meni sentterinä ja Salo pakkina, vaikka todellisuudessa peli on paikatonta ja jokainen hoitaa puolustusvelvoitteet.

KrP:ssä Kovasta on peruutettu niin pakkina kuin keskellä, samoin Liposta. Mielestäni Kovanen kuuluisi laitaan, Liponen parhaimmillaan laidalla, mutta suorittaa hyvällä tasolla kaikilla pelipaikoilla. Henttonen pelasi monta kautta keskellä ja nyt taas puolustuksessa. Molemmilla paikoilla kova tekijä, tästä tulee hyvin esiin se, että pelipaikkaan vaikuttaa koko kentällisen tasapaino. Jonaesonin kanssa ykkönen sai lisää tehopisteitä irti, jolloin Henttosen puolustusosaaminen sopi paremmin puolustajan paikalle.

Maajoukkueen kannalta toki huolestuttavaa, ettei puhtaita senttereitä ole nousemassa huipputasolle, mutta hätä ei ole akuutti Salon ja Pylsyn ollessa vielä pitkään maailman huippua. Nousemassa olevilla siis aikaa kehittyä.

Ja jottei ihan ole ketjun aiheen ohi, niin TOP5 laiturit ja keskushyökkääjät olivat mielestäni oikeassa järjestyksessä.
 

666

Viestejä
19
Sikkinen voi hyvinkin olla parempi puolustava kolmossentteri kisoihin kuin Kainulainen, mutta Nykyn kommentti leirivalinnoista oli: "U23- ryhmässä on myös muutama meidän ringistämme, ja tässä kohdin tehtiin jako iän mukaan niin, että U23-ikäiset pelaavat siellä."

Eiköhän tuolla viitata ainakin Kainulaiseen, Rantalaan ja Suomelaan.
My bad. Nykyn kommentti on mennyt itseltä ohi. Toisaalta kuten sanoit, Nykyn kolmosen sentteri tuskin on Kainulainen. Puolustusvoittoinen Sikkinen sopii paremmin Nykyn ideologiaan, mutta epäilen kummankaan mahdollisuuksia sentteriksi pelaavaan kokoonpanoon ainakaan näissä seuraavissa karkeloissa vielä.
 
Viestejä
99
Näistä samaa mieltä. Kotilaisen ja Hirvisuon osalta leikittelin joskus silläkin ajatuksella, että maajoukkueen kolmoskentässä täyttäisivät paikkansa.
 
Viestejä
58
Kahden suunnan valiot:

Jos Sikkinen oli TOP4 sentterilistauksessa hänen puolustuspään osaamistaitojensa ansiosta ja lisäksi tehnyt lähes piste per peli, niin miksei mahtunut myös tälle listalle? Menee mielestäni ristiin nyt listojen perustelut ja koostamiset sekä kyseenalaistaa vieläkin enemmän Sikkisen nostamisen Astalan edelle. Olkoonkin että Astalan pelimäärä oli vähäinen, mutta kyllä hänen esityksillään ja tärkeydellään mennään ehdottomasti Sikkisen ohi.
 
Viestejä
1,958
Nico Salo on kyllä epäreilun kova pelaaja! Ja Salin ulottuvuuden osalta sama asia. Classicin ykkösketjukin vähän haki peliä, mutta kun palaset lopulta loksahti paikoilleen, ei epäilystäkään mikä on maan paras kentällinen!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös