Pääkallo.fi

Salibandyn sanakirja

Viestejä
324
Muissakin lajeissa kuultuja, mutta silti salibandylle ominaisia sanoja:
Ilmaveivi
Susikäsi
Fanikameralähetys

Mahdollisesti vain salibandyn yhteydessä käytettyjä:
Lyijyttäminen
Kellokorttijoukkue/pelaaja
Sometilhi
Säbäfortuna
NHL-tuote
Laitatalkoot/Mattotalkoot
 
Viestejä
234
Taitaa tuo jakopiste muuten olla matemaattisesti mahdoton, ainakin noilla ehdoilla. Jakopiste voisi löytyä, jos ehtona on samaan laitaan tai keskelle syöttämisen yhtäläinen syötönpituus. Kohonen muuten viihtyi viimeisillä kausillaan noissa "jakopisteissä" melkolailla.
 
Viestejä
16
Jättäisin matematiikan pois jakopiste-keskustelusta heti tykkänään. Ja samalla laajentaisin termiä ehkä paremmin kuvaamaan jakoympyräksi. Joka tapauksessa alimman pelaajan paikka pelinavausvaiheessa ja paikka, josta avautuvat hyvät syöttömahdollisuudet niin laitaan kuin keskellekin. Matemaatikkojen kannattaa ratkoa muita yhtälöitä kuin saada mitat sopimaan jakopisteen ehkä liiankin tiukkoihin ehtoihin. Jatketaan harjoituksia, kiitos.
 
Viestejä
3
”Kaikki viivalle”
Alkuperäisessä muodossaan tarkoitti sitä, kun kaikki kenttäpelaajat menivät lähivaparissa maaliviivalle seisomaan/kyykkimään. Alkuaikoina ei ollut maalivahdin aluetta. Termistä löytyy myös kuvamateriaalia esim. lähivaparista, kun viisi pelaajaa seisoo maaliviivalla ja maalivahti on pelaajien edessä torjumassa. Näyttää aavistuksen erikoiselta nykypäivänä.
 
"More action" on suht uusi termi, mutta se on lajin sisäpiiriläisten / lajiniilojen pilkkatermi jolla osoitetaan muutosvastaisuutta lajin kehityskohteita kohtaan. Tällä termillä on helppo kerätä FUPpia itselleen.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
590
Jossain kohdin nimenomaan liiton faksista tuli omanlainen käsitteensä. Sosiaalisen median aikakaudella sitä kuvailtiin eräänlaisen jämähtäneisyyden kautta.

 
Viestejä
135
Mansikkaan liittyen tuli laukauksen peitto mieleen. Tietääkseni salibandyssa puhutaan peitosta ja muissa lajeissa blokkauksesta?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
590
Ainakin aikalaiskertomusten mukaan Janne Tähkän ja Reeo Tiiaisen yhdessä kehittämä veivi oli suosiossa varsinkin 1990-luvulla ja 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

 
Viestejä
604
Ainakin aikalaiskertomusten mukaan Janne Tähkän ja Reeo Tiiaisen yhdessä kehittämä veivi oli suosiossa varsinkin 1990-luvulla ja 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

Kyllähän noita aina silloin tällöin liigassakin näkee. Nyt videotarkistusten aikakaudella nämä vaan haastetaan ja hylätään usein korkeana mailana ja tämä saattaa vähentää halua kokeilla onneaan ilmaveivillä.
 
Viestejä
112
Jossain vaiheessa trenditerminä oli "vahva jässikkä", muistaakseni ainakin Lastikkaa kuvattiin tällä termillä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
590
Nykypäivänä termi on kuitenkin otettu yleisesti käyttöön salibandyn lempinimenä, ja sen merkitys on muuttunut selkeästi positiivisemmaksi.

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös