Pääkallo.fi

Suomen alkusarjan ottelut Sveitsin MM-kisoissa

Viestejä
706
Nyt näyttää pahalta. Kaksi peliä pelattu joista toinen selkeästi heikompaa vastaan. Silmäänpistävää on pelaajien palloton liike ja tekeminen. Tuntuu että pallottomalla pelaajalla ei ole selkeää käsitystä mitä tulisi tehdä ja mihin mennä. Sekä silloin kun ollaan pallollinen joukkue kuin silloin kun ollaan palloton. Erityisesti silloin kun ollaan pallottomia. Ongelma toistuu useiden pelaajien kohdalla. Erityisesti Astala on todella hukassa. J. Kainulaista ei missään tapauksessa saa päästää pitkissä hyökkäyksissä alemman pelaajan/jakajan paikalle. Riistoissa ja nopeissa käännöissä Kainulainen jäätyy täysin paikalleen ja on kuin peura ajovaloissa. Samaa on jo nyt nähty näissä kisoissa kuten aiemmissakin kv-otteluissa ja jopa liigassa. Karvauspelaaminen on koko joukkueella täysin hakusessa. Pallollisessa pelaamisessa ei pelaajat "ajattele samoilla aivoilla" ja lisäksi tulee valtavasti huolimattomuusvirheitä. Nähtyjen esitysten perusteella pronssi on maksimi mitä voidaan kotiin tuoda. Esiintyneet ongelmat ja puutteet on niin räikeitä että kenttällisten muutoksilla ei asioita korjata ja pelitavan oppiminen ja optimaalisen liikkumisen ja sijoittumisen oppimiseen ei aika yksinkertaisesti riitä. Nyt paljastuu laadukkaan materiaalin puute valtakunnallisesti. Erityisesti puolustukseen ei löydy laadukkaita pelaajia meidän valtakunnasta. Ei tule Jussilalla olemaan helppoa.
 
Viestejä
86
Näkökulmaa Suomen tilanteesta:

Samoja kuvioita pyöritellyt pienessä päässäni. Mielestäni Kotilainen olisi pitänyt ottaa mukaan. Hänen ei olisi tarvinnut pelata kaikkia alkusarjan pelejä. Se mitä viime kisoissa tapahtui hänen kohdallaan oli se, että Peter hakkasi päätä vastustajan
seinään keskenkuntoisena juuri jotenkin toivuttuaan silloinkin pitkästä loukkaantumisesta. Mutta nyt hän on mielestäni aika paljon kypsempi kaiken jälkeen, mikä on näkynyt monipuolisempana pelaamisena. Liike ei aivan ole vielä parasta, mutta rentoutta on tullut aimo annos ainakin liigatasolla.

Suomen olisi pitänyt rakentaa uusi ykkönen, jossa ei ole Johanssonia eikä Saloa ketjussa vaan juuri esim. Justus Kainulainen ja joku muu oikeassa laidassa (Lastikka, Rantala). Suomen ylivoimaisesti paras ketju maajoukkueessa 2016 lähtien on kokenut pahoja säröjä mikä on heijastunut maajoukkueen iskukykyyn, kun muut eivät ole astuneet esiin. Jostain syystä Pylsynkin tähti on ollut laskeva ihan viimeisimmän parin vuoden aikana. Onko Sveitsin reissu tehnyt hallaa jostain syystä? Ainakin Classicissa kulki vielä. Tässä on monta pelaajaa, jotka ovat saattaneet pelata jo parhaimmat pelinsä. Mielestäni myös Heikkilällä kulki peli paremmin myös pari kautta sitten. Puhumattakaan esim. Lammisesta ja varauksin Nico Salosta.

En tiedä onko enää mitään tehtävissä tällä rosterilla, jota vaivat ja vuodet ovat syöneet. Sen tämä viikko näyttää.
 
Viestejä
1,216
Ruotsi vs Tshekki 3-3 mikä osoittaa ettei Tshekkikään ihan huono ole, terveisiä Lötjöselle :) . Ruotsikin sai laittaa parastaan ja nähtävästi halusivat lohkovoiton:unsure:
 
Viestejä
84
Karmeeta peliä😡👎
Aivan järkyttävää😱 Kaikilla kädet ihan kohmeessa ja ratkaisut 2.divaripelaajan tasoisia. Jos olisin Nykky niin penkittäisin ensimmäisenä Salon, jonka pehmeästä pelaamisesta Norja teki ainoan maalinkin, mutta eipä taida olla penkilläkään yhtäkään ylimäärästä pelaajaa😅 En haluaisi olla pessimisti, mutta jos Suomi näissä kisoissa onnistuu kairaamaan edes pronssisen mitallin niin se on ihme.
 
Viestejä
28
Joku täällä sanoskin, että Nico Salo ei istuis penkillä vaikka tekis kolme omaa maalia. Varmaan aika lähellä totuutta. Tänään näytti siltä, että pelikavereilla ois Classicista tutut punaset päällä ja pallo tuntu löytävän jatkuvasti naapurin lavan. Löyty sieltä yks kakkossyöttökin ottelun ensimmäiseen maaliin. Ykköseltä pääsi muutenkin myös tänään hälyttävän monta läpiajoa Norjan tasoista jengiä vastaan. Tsekkiä tai Ruotsia tällä pelillä ei voiteta.

Toivottavasti Fälden saisi jatkaa edes perjantaina. Erinomainen peli häneltä.
 
Viestejä
1,149
Melko sekava peli, mutta niin oli kokoonpanokin. Fäldeniltä todella hyvä MM-debyytti ja koko mies huokuu rauhallisuutta ja määrätietoisuutta nuoresta iästä huolimatta. Toivottavasti hän saa jatkaa luukulla näillä näytöillä.
 
Viestejä
11
Onhan tämä ihan ennen kuulumatonta, että Suomen moken hyvyyttä ja peliaikaa joudutaan arvioimaan Norja -pelin pohjalta. Pelin, jossa saisi päästä n. 0 maalia. Tai hyvyyttä arvioidaan kriteerillä rauhallisuus. Edelliseen verrattuna liigasta voisi olla maalilla pelata kaikki muut moket, paitsi kategoria ”pellemoket”.

Huh huh tätä tilannetta :/
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös