Pallo keskelle

Tänään se vihdoin alkaa. Salibandyliiga, nimittäin. Jalkasyöttökokeilu ei ulotu miesten Salibandyliigaan, mutta mitä muuta liiga tänä vuonna tarjoaa? Tai voisi tarjota?

Ainakin hallitsevan mestarin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994. Paljon nimekkäitä paluumuuttajia ulkomailta: Juha Kivilehto, Patrick Wardi, Henri Toivoniemi, Markus Olkkonen, Petri Väänänen, Jani Helenius, Otto Moilanen… Mielenkiintoisia siirtoja sarjan sisällä: mm. Jami Manninen, Tatu Eronen, Jussi Piha, Riku Kekkonen, Petri Hakonen, Tomi Ikonen… Hieno juttu on myös SPV:n uskaltautuminen seudullaan kauden alla jopa televisiomainontaan.

Liigan promovideo muistutti salibandyn vauhdikkuudesta, jota muutama lajista tietämättömämpi tuttunikin hätkähti. Tätä lisää. Toiveissa on jopa aiempaakin taidokkaampi ja vauhdikkaampi sisäpalloilusarja, jos mahdollista. Ja seurojen välisen yhteistyön tiivistyminen. Niin fiksusti median edessä vaihtelevin sanankääntein esiintyviä pelaajia, että ärsyttää. Ja pikkujoulutilaukseen joulukuun MM-kisojen suuri huomio.

Pääkallo.fi:ssä kauden alku yhdessä salibandypelaajien Big Brother -näkyvyyden saattelemana on tuonut kauden avausviikolla muutakin kuin lempinimet BB-Juha ja BB-Markus. Nimittäin huiman kävijämäärän viime kauden päätöskierroksen tapaan. Uutisten korkeiden lukumäärien perusteella BB-uutisten saattelemana sivustolle tulleista osalle on toivottavasti jäänyt mieleen myös salibandysarjojen startti.

Toivottavasti Salibandyliiga ja muut sarjat tarjoavat tällä kaudella paljon muutakin, mitä en tähän tiivistykseen ymmärrä listata.

Huolestuneena sen sijaan olen seurannut jääkiekon SM-liigaan viittaavia uutisia LeSportista, joka vastaa Salibandyliigankin tulospalvelusta. Pöytäkirjat ja tilastot ovat tärkeitä lajia seuraaville. Vaikka haastatteluissa toisin sanovat, niin pelaajistakin ne ovat oikeasti tärkeitä kaikille alle puolen kentän pysytteleville pakeillekin. Onneksi on sosiaalinen media, jonka avulla saa entistä paremmin tietoa peleistä reaaliajassa ilman pöytäkirjaakin.

Ennustan, että Twitter tulee ottamaan tällä kaudella salibandyväen keskuudessa näkyvän roolin. Odotin, että niin olisi käynyt viime kesänä toisen suosikkilajini pesäpallon osalta. Seuraajakunta ja pelaajisto taitaa olla salibandyyn verrattuna sen verran iäkkäämpää, että pelaajista näkyvimmäksi Superpesis-twiittaajaksi on jäänyt yksin Sotkamon Jymyn Jimi Heikkinen (@Jiminess). Hän tosin hoitaa puhuttelevilla 140 merkin polttoheitoillaan tämän roolin hienosti.

Salibandykauden ennakkospekuloinnit on hiljalleen spekuloitu. Tirsamaahan Salibandyliigan pelaajasiirtoja listannut Huhumaa on ollut Pääkallo.fi:n vuoden luetuin uutinen. Huhumaa jääköön ensi kevääseen asti vähemmälle huomiolle.

On aika siirtää katseet siihen tärkeimpään. Peliin.

Pallo keskelle.

@Tirsamaa

6 comments

  1. Onko joku virhe vai todella jäänyt noin paljon blogisteja pois mitä reunassa näkyy??

  2. Päivitystyö käynnissä. Antti O. Arposen kiinnitys bloggaajaksi oli ensimmäinen askel. Lisää uutisoitavaa on tulossa…

  3. LeSportin tulospalvelu on kyllä ollut alusta asti aivan yhtä huono.. Alussa selitettiin ongelmien olevan vaan alkukankeudesta johtuvaa jne.. Alkukankeus kestänyt nyt, miten monta vuotta..?

    Mutta tulospalvelu/tilastointi-ohjelmat kulkevat käsi kädessä liigan/liiton sivujen kanssa, molempien käyttöliittymät on toteutettu erittäin huonosti..

    Vanhat sivut olivat ehkä aikansa eläneet, mutta sieltä sentään löysi tarvitseman tiedon helposti.