Divarit

Divarin kärkijoukkue sai maistaa liigavauhtia: ”Pystyvät pelaamaan lähes aina täysillä”

06.01.
2016
4 Kommenttia
3
Divarit
Antti Sihlman (nro. 37) näki, että oman ketjun peli meni lähinnä omassa päässä pyörimiseksi. Kuva: Jari Turunen

Antti Sihlman (nro. 37) näki, että oman ketjun peli meni lähinnä omassa päässä pyörimiseksi. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divaria kuuden pisteen turvin johtava LaSB sai tänään opetuksen miesten Salibandyliigassa pelaavalta Viikingeiltä. Ottelu päättyi Viikinkien 11-2-voittoon.

LaSB:n konkaripuolustaja Antti Sihlman ei suoralta kädeltä nostanut ottelua tunnelmaltaan uran ykköskokemukseksi. Eikä ihme, sillä kaikissa LaSB:n ja Steelersin välisissä otteluissa on rikottu 1000 katsojan raja viimeisen kahden kauden aikana. Viimeisin näistä oli kuukausi sitten pelattu cupin puolivälieräottelu Elenia Areenalla.

– Meillä on ollut nyt viidessä viimeisessä ottelussa, joissa olemme pelanneet isommalla areenalla, yli 1000 katsojaa. Tämä oli aika samanlainen kokemus kuin viime vuonna (LaSB-Steelers pelattiin Lahden Suurhallissa 4.1.2015). Menee tämä varmasti ainakin top 3 -listalle, linjasi Sihlman.

Tuloksellisesti ja pelillisesti ottelu ei mennyt LaSB:n osalta järin hyvin.

– En tiedä kyllä, että jännitettiinkö. Pakko myöntää, että Viikingeillä on kyllä semmoinen ammatiylpeys, ja on varmaan oikeastaan ainoita joukkueita Suomessa, jotka pystyvät pelaamaan lähes aina täysillä. Ei ole väliä vaikka vastassa olisi heikompi joukkue. Siellä on erittäin kova kilpailu pelipaikoista. Ymmärsin, että heillä on kymmenen puolustajaa ja se näkyy kyllä heidän suorittamisessaan. Viikingeillä ei ollut huono päivä ja meillä ei taasen ollut mikään huippupäivä. Se tasoero näkyi sitten taululla. Fysiikan puolella ero näkyi selkeimmin, analysoi Sihlman ottelua Pääkallo.fi:lle.

Sihlman luuti ottelussa kolmosvitjan takalinjoilla. Viikingit pitivät palloa hallussaan enemmän läpi ottelun ja iskivät ahnaasti kiinni, kun LaSB lähti rakentelemaan omia hyökkäyksiään.

– Ei me päästy kolmosketjun kanssa pelaamaan hirveästi pallon kanssa. Se oli semmoista pyörimistä omassa päässä. Ei jäänyt paljon muuta mieleen kuin, että viikonloppuna pitäisi taas jaksaa pari ottelua, kommentoi Sihlman omia esityksiään.

Sihlman oli sitä mieltä, että joukkueen peli kulki alkuun suunnitelman mukaisesti, mutta paras terä lähti, kun Viikingit osui kolmesti lyhyen ajan sisään ensimmäisen erän ensimmäisellä kympillä.

– Meni se tavallaan suunnitelman mukaisesti. Ensimmäiseen erään meillä oli semmoinen ajatus, että nyt me taotaan, mutta siinä sitten parin minuutin ajanjakso, jossa vastustaja iski kolme maalia. Semmoinen kuva on, että ensimmäisessä erässä päästiin vähän yllättämään. Ajatus oli, että painettaisiin omilla vahvuuksilla. Toinen erä oli sellainen, että ei uskallettu pelata. Puhe loppui ja se ei mennyt yhtään suunnitelmien mukaan. Ensimmäinen erä oli ihan ok lukuunottamatta sitä parin minuutin ajanjaksoa, arvioi Sihlman.

LaSB oli joka tapauksessa tämän vuoden Suomen Cupissa ainoa joukkue, joka eteni neljän sakkiin liigajoukkueiden ulkopuolelta. Sihlman ei osannut sanoa koituuko cupin positiivisista kokemuksista mitään hyvää loppukautta ajatellen. Samaan hengenvetoon puolustaja harmitteli otteluruuhkaa ja Divarin otteluohjelmaa.

– Toivotaan, että se tuo jotain hyvää. Perinteisestihän nämä ovat huonoja juttuja tällaiset isommat tapahtumat kesken kauden. Kyllä tämä toi kuitenkin sellaista tiettyä vaihtelua kauteen. Välillä tuntuu, että runkosarjan sahaaminen on aika kovaa puuhaa. Meillä on aivan järjetön otteluohjelma. Tulevana viikonloppuna on kotipeli lauantaina ja sunnuntaina vieraspeli Limingassa. Tuntuu, että aina kun on tuplapeliviikonloppu, niin toinen on kotona ja toinen vieraissa.

– On aika raskasta tällä hetkellä tuo runkosarjan painaminen. Kilometrit ovat aivan älyttömiä ja meillä monet reissaavat treeneihin sekä siihen päälle käyvät vielä töissä. Tuntuu, että ei ehdi palautumaan. Tämä oli henkisesti hieno matsi, mutta tähän seitsemään päivään mahtuu neljä peliä (LaSB pelasi myös viime sunnuntaina), joten ei tämä helppoa ole, kertoi Sihlman.

LaSB:n valmentaja Petri Kemppainen (vas.) näki, että Viikinkien vauhti oli liikaa Divarin kärkiporukalle. Kuva: Jari Turunen

LaSB:n valmentaja Petri Kemppainen (vas.) näki, että Viikinkien vauhti oli liikaa Divarin kärkiporukalle. Kuva: Jari Turunen

Valmentaja näki pelinopeuden erityisenä haasteena

LaSB:n valmentaja Petri Kemppaisen mukaan murskatappio myös opetti Divarin kärkijoukkuetta.

– Kyllähän siinä oli meille sellainen huikea opetus siitä mitä pitää parantaa. Sanoisin, että tasoero ei välttämättä ole näin iso, mutta kaveri vain tekee ne pienet nyanssit oikein ja asiat juuri sillä tapaa kuten pitääkin. Päivittäinen tekeminen ja pelaaminen tällaisessa pelitempossa on heiltä ensiluokkaista. Jos vertaa tämän pelin vauhtia ja Divarissa pelattavan pelin vauhtia, niin ei meillä montaa tällaista ottelua ole kaudessa.

– He taas tekevät tätä päivittäin ja se näkyy kaikessa. Niin pallollisessa kuin muussakin tekemisessä. Esille nousi myös henkilökohtainen taito tuossa nopeudessa. Sitähän on järjettömän paljon Viikingeissä ja huomaa, että ovat pelanneet tuon tasoista peliä paljon keskenään, suitsutti Kemppainen vastustajaa.

Viikingit antoivat jatkuvasti vahvaa painetta lammilaisten pallollisille pelaajille. Tämä oli Kemppainen mukaan odotettavissa ja joukkue oli pyrkinyt myös harjoittelemaan kovan paineen alla pelaamista ennen ottelua.

– Kova paine ei tullut yllätyksenä. Kyllähän me se tiedettiin ja ollaan sitä nyt harjoiteltukin tässä pelirumban ja joululoman aikaan. Tiedossa siis oli, mutta ei se pelinkääntö helppoa ole muuttaa tuohon pelinopeuteen, päätti Kemppainen.

Lue myös:
Lahden Suurhallissa upea yleisömäärä cup-välierässä – liigajoukkue runnoi divarikärjen
Suomen Cupin välieräottelun pistenikkari: ”Täällä oli todella hieno tunnelma”
Ottelutilastot
Jari Turusen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Pohjoinen
07/01/2016
Taitaa kuitenkin pohjoisen joukkueilla olla raskaampaa reissaamista.......
Etelänvetelä
07/01/2016
Onko divari jo suomen mittakaavassa liian isolla? Pitäisikö pohjoinen suomi sulkea omaan lohkoon 2 div. Pelaamaan, tai itäsuomi. Tällä hetkellä jopa b-jun. Divarissa matkustavat aivan älyttömiä matkoja, juuri pohjoisesta tänne etelään... Urheilullisuudella on hintansa. Tuplat pitäisi järjestää juuri niin että su ei hirveään montaa reissukilometriä tulisi. Esim, tullaan pohjoisesta pelaamaan la ja su tänne etelään,. Yhdelle päivälle yli 1000km bussissa on aika perkeleesti. Mutta mennään eteenpäin!
Järjestelyt
07/01/2016
"Pohjoisessa" on tällä hetkellä kaksi Divari-joukkuetta ja omasta mielestä järkevintä olisi jos saisi järjestettyä tuplaviikonlopun joukkueille aina näiden kahden joukkueen kanssa. Voisi reissata Ouluun ja pelata KeLyä ja Niittomiehiä vastaan samana viikonloppuna. Ei tulisi kahta Oulun reissua kaudessa.
Junnu#8
08/01/2016
Hyvää pohdintaa edellä. Muistaakseni muutama kausi sitten D1varissa tehtiinkin nuin. Silloin vain taisi olla yksi seura D1varissa Oulun seudulta. Voin muistaa väärinkin. Mitä Cupin peliin tulee. Niin Viikkarit on aina ottanut Cupin tosissaan. Eikä ole lähtenyt leikkimään. Ja olisi se ihme. Jos maajoukkuepelaajia täynnä oleva joukkue ei pyörittäisi kentällä:D Pelasiko Metsuri ottelussa?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.