Jytkyjen jytky – Jarkko Nieminen vaihtaa tenniksen salibandyyn

Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala
Kuva: Jussi Ojala

Suomen kaikkien aikojen menestynein tennistähti Jarkko Nieminen jatkaa uraa huippu-urheilijana ja vaihtaa samalla lajia. Kaudella 2016-2017 Nieminen (35) pelaa Salibandyliigaa Tampereen Classicin riveissä numerolla 13, joka oli Jarkon uran korkein ATP-ranking.

Salibandy on tuttu laji Niemiselle. Hän urheili nuorena monipuolisesti ja salibandy oli tenniksen jälkeen rakkain laji hänelle.

– Pidän haasteista ja itseni likoon laittamisesta. Kun Classic otti yhteyttä ja tarjosi minulle mahdollisuuden toteuttaa näitä asioita mahtavan lajin parissa, tartuin oitis tilaisuuteen, Jarkko toteaa innostuneena.

– Huippusalibandyn ohella arvostan Classicin tapaa toimia: family-meininkiä, tapahtumien festivaalitunnelmaa sekä seuran halua tehdä hyvää urheilun ulkopuolellakin, Jarkko jatkaa.

Pasi Peltola, Tampereen Classicin toiminnanjohtaja toivottaa Jarkon lämpimästi tervetulleeksi ”familyyn”.

– Tampereella on tehty kovasti töitä salibandyn eteen. Jarkko Nieminen on täydellinen jatkumo tälle työlle. Tietyssä mielessä ympyrä myös sulkeutuu. Tampereen Classic sai alkunsa tennistähti Veli Paloheimon polttareissa, Peltola kertoo.

Classicin valmentaja Petteri Nykky uskoo, että Jarkko Nieminen tuo omalla persoonallaan ja panoksellaan paljon positiivisia asioita joukkueelle, seuralle ja koko lajille.

– Jarkko tunnetaan kovana harjoittelijana. Hän tulee varmasti omalla esimerkillään tuomaan uutta virtaa harjoitteluun ja etenkin mentaalille puolelle, Nykky toteaa.

– En oleta tai pidä itsestäänselvyytenä pärjääväni liigan vauhdissa mukana, mutta en myöskään aseta itselleni mitään rajoja. Ainoa asia minkä voin taata on, että annan kaikkeni joukkueen eteen. Yritän olla parempi joka päivä ja vedän täysillä, Nieminen lupaa.

Lue myös:
Jarkko Nieminen Pääkallo.fi:lle shokeraavasta lajinvaihdosta: ”Salibandy ollut aina se toiseksi rakkain laji”
Seurapomo Jarkko Niemisen salibandysopimuksesta – ”Nyt ei ollut hullua, nyt oli isoa”
Katso: Jarkko Nieminen pelaa tällä videolla salibandya

56 comments

  1. Aika kova! Jarkko pääsi juuri eilen supertähdis kertomasta että salibandy on hieno laji..

  2. Oho. Nyt saatiin oikea supertähti ja näkyvyyttä laijille. Hieno homma!
    Jos tuon tason urheilija on pelannut toisena lajina salibandya niin ei mitään syytä epäillä etteikö pärjäisi liigavauhdissa. Varsinkin kun saattaa tuo mailalla palloon osuminen ja pelisilmä olla ihan omaa luokkaansa.

  3. Urheilijan esimerkkiä, joka päivä ja loistavaa julkisuutta! Ei Jarkko varmaan pelaamaan pääse ainakaan paljoa mutta on varmasti loistava joukkuetoveri, joka neuvoo kaikessa missä pystyy! #posinkautta

  4. Ihan koko ajan ei tarvitsisi säbässä jytkytellä 😀 nojoo ei tästä nyt oikeen osaa sanoa mitään, varmasti tuo lisäkatsojia ja näkyvyyttä, mutta kyllähän tää nyt antaa vähän väärän kuvan koko salibandyliigasta…. antaa pilkkaajille vieläkin enemmän aihetta dissaamiseen ja huuteluun. Noh saa nähä mitä tulee

  5. Ei muuta kuin pikkasen kylkeen…. niin lähtee tenniskyynerpää 🙂

  6. Mitä Henrik Larsson edellä, sitä Jarkko Nieminen perässä. Tsemppiä, Jakke!

  7. FYT.lle, Henkka Larseninkin pelaaminen Helsingborgissa antoi lajista väärän kuvan 😉

  8. Ylivoimassa; raitti keskellä. Pallo ilmassa ja Jarkko paukuttaa sisään.

  9. Larssonilla kuitenkin vankempi säbätausta kuin Jarkolla? Lisäksi tämä tapahtui vuonna 2008 ja nyt 8 vuotta myöhemmin laji mennyt eteenpäin huimasti. Enkä nyt lähde dumaamaan tätä, hämmentää vain.

  10. Huh, kun on yliampuvaa julkisuushakuisuutta niin Niemiseltä kuin Classiciltakin. Seuraavaksi Palander siirtyy formuloihin korvaamaan Bottas Williamsilla ja Kimmo Timonen liittyy Suomen uintimaajoukkueeseen.

  11. Ennen kun pahotatte mieltä niin vaikka Jarkolla on nyt sopimus se ei tarkoita, että Jarkko Pelaa! Kannattaa ajatella valmentajana, joka reenaa mukana ja pelaa jos rahkeet riittää. Ja jos joku nyt ei ymmärrä mitä tällänen huippu-urheija pystyy antamaan tälläselle nuorelle ja vielä aika harrastepohjaiselle lajille niin Morjens…..

  12. Nähtävästi Passo ja Nykky tykkää raitinpuolen pelaajista, kun ensiksi hankitaan Reunamäki ja nyt Nieminen.

  13. Nyt kun miestenkin puolelle on saatu tenniksen suomenmestari, niin Classicin naisissahan…

    Kuka arvaa?

  14. Onneksi olkoon Jarkolle, varmasti on molemmin puolin tehty ”hyvä” sopimus. Herää vaan pohdinta, että Miten noin niinkuin omasta mielestä meni Classic? Mitä ajattelee pelaajat yleensä tästä? Otetaan tuolta puskista yksi pelaaja, joka on juniorina pelannut ”sählyä”. En kiellä etteikö Jarkko hyvä pelaaja tenniksessä ollut, mutta… Hieman oudoksuttaa tämä jytky. Toivottavasti osoittautuu hyväksi pelaajaksi eikä vain kiiltokuvapojaksi. Toivotan onnea Jarkolle uudelle uran johdosta. Nostan hattua tälle päätökselle. Toisaalta voisihan eräs Helsinkiläisseura kysyä Ville Peltosta riveihinsä, kun hänkin tykkää sählystä tai yksi räppäri voisi mennä pelaa jääkiekkoa Kärppiin, kun tykkää pelata itse lätkää tai eräs koomikko mennä pelaa korista miesten sm-liigaan kun tykkää pelata itsekin korista. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa Classicin jytkyjenjytkyjenjytkyä ku Jutila ja Ville Nieminen tekee sopimuksen seuran kanssa.

  15. Vau hieno homma! Onkohan missään nähtävillä videota missä Jarkko pelaa salibandya?

  16. Ensi kaudella salibandyottelut selostaa selostajalegenda Heikki ”Hessu” Hedman!

  17. Aivan huikeaa! Tämä on isoin juttu suomalaisessa urheilussa aikoihin, varsinkin salibandyssa. Isoa peukkua täältä Auran pelloilta Classicille. Aivan mahtavaa!

  18. Paras kuulemani säbäuutinen ikinä. Ihan käy kateeksi, ettei Jakke tullut Tepsiin. Ihmettelen miten te voitte pitää tätä negatiivisena, jos salibandy kerrankin saa näin mahtavaa julkisuutta ja huippupersoonan.

  19. Passolla on hyvä TaTSi urheilumarkkinointiin. Ja uutisen julkaisuajankohtahan on mitä oivallisin ! 🙂

  20. Hienoa! Toivottavasti Jarkko nähdään Classicin avauskentässä viikon päästä lauantaina!

  21. Höh. Miksi ei? Lisää mielenkiintoa salibandylle, taatusti olisi lisää seuraajia. Ja kyllähän tämä nyt aivan varmasti on toimivampi vaihtoehto mitä tämä (mikäs-se-nyt-olikaan) naismaalivahti miesten peleissä jääkiekossa. 🙂

  22. Pelottavan hyvää työtä tekee classic! Uskon Jarkon mukaan tulon nostavan classicin entistäkin vahvemmaksi ja nyt en puhu Jarkon pelillisistä taidoista, vaan siitä kuinka pelaajat jotka tekevät kaiken viimesen päälle ja olevat oikeita urheilijoita ovat mielettömän arvokkaita joukkueelle ja heitä ei ikinä ole joukkueessa liikaa.
    Ei ole merkitystä, pääseekö Jarkko pelaamaan vai ei, mutta jos hän oikeasti sitoutuu ja antaa kaikkensa joukkueelle niin silloin hän on ollut hyvä hankinta.

  23. Classicin tänä vuonna viimeistä vuotta A junnu ikäisten kannattaa tähyillä uusia seuroja, sopimuksia ei varmaan tule ja jos tulee ne tehdään treeni sparraukseen, pelia aikaa ja kehitystä ei tule. Tosin Nieminen ei sitä tilannetta pahenna.

  24. Söpöä on massiivinen huoli lajin uskottavuudesta ja ”mitä ne nyt meistä taas ajattelee”-henkiset vuodatukset. Olihan tuo arvattavissa, mutta joskus sitä toivois, että ylpeys omaan tekemiseen ja avoin asenne jättäis nuo huolet pienemmälle.

    Okei, onhan tässä nyt vahva aprillipilan maku, mutta toisaalta, Jarkko on mailapeliammattilainen maailman absoluuttiselta huipulta. Harva varmaan ymmärtää, että se taso on tenniksessä jotain aivan muuta, kuin salibandyssä, ymmärrettävistä syistä. Ja siitä ei ole hirveän iso loikka kovaksi säbänpelaajaksi.

    Se, että onnistuuko se sitten Classicissa ja siten, että peleissä saa jotain muutakin aikaan kuin koohottamista, on ihan eri juttu.

  25. Tuskin fysiikasta jää kiinni: Jarkolla on käsittääkseni Vierumäen historian top-3 testitulos kaikkien lajien urheilijat mukaan lukien siinä ns. standarditestissä.

  26. Kova veto Bassolta ja Nykyltä ja Niemiseltä myös. Nostaa Classicin ja salibandyn huomioarvoa ja kiinnostavuutta. Oddsit on ehkä pienet, mut jos Nieminen vielä pystyisi oikeasti edes kohtuullisesti pelaamaan edustustasolla, niin kassat kilisee notta kolina käy.

  27. Vantaalta: ”Ja kyllähän tämä nyt aivan varmasti on toimivampi vaihtoehto mitä tämä (mikäs-se-nyt-olikaan) naismaalivahti miesten peleissä jääkiekossa. :)”

    Mitäs ihmettä, Rätyhän on vetänyt ihan hyvin: tämän kauden torjuntaprosentti 89,89 (17 ottelua)!

  28. Rohkea veto Jarkolta. Hän olisi voinut jäädä tenniksen suureksi kuninkaalliseksi gaaloihin ja viihdeohjelmiin, mutta laittoi itsensä täysiin uuteen peliin.

  29. Hieno idea ja varmasti hyvää julkisuutta lajille! Oiva idea taas sieltä mistä niitä on paljon ennenkin tullut! Classic näyttää tietä!
    Aina kun asia ylittää uudiskynnyksen, niin se on hyvä asia salibandylle!

  30. Kyhän tenniksessä ja säbässä tulee paljon käännöksiä ja vartalon kiertoa, joten luultavasti fysiikka on jo aika lähellä tarvittavaa

    Lajitaitoa toki täytyy kehittää, mutta onhan tässä 5-6 kk aikaa, ja Jakkehan treenaa siinä ajassa enemmän kuin keskiverto säbäpeluri 3:ssa vuodessa.

    Isoin ongelma lienee fyysinen peli, vastustaja ei olekaan verkon toisella puolella ja saattaa vielä haukkua apinaksi…

    Mutta tervetuloa Jaakko, toivotaan onnistumista.

  31. Mitens se junioreiden pelaajapolku, kun eläkepapat kiilaa eteen? 🙂
    Ei sillä, on mielenkiintoista!

  32. Yksi Jarkko tulee ja koko junioreiden pelaajapolku on pilalla!! Jarkko tulee ja näyttää esimerkillään miten ollaan urheilija ja kaikki pelaajat eivät tykkää tästä yhtään!! Kaikkien aikojen suomalainen tennispelaaja tulee salibandyliiga joukkueen harkkarinkiin ja koko lajin maine on pilalla!! 😀 😀

  33. MSY:ltä hyvä pointti kaverin asenteesta ja ”mindset”:stä.

    Jarkonhan on voinut nähdä pelaamassa sählyä joka vuosi Tampereella perinteikkäässä Härmälä-kupissa…

  34. kyl mä veikkaan että toi on parempi diili classicille ku tän vuotinen mika kohonen spv:lle

  35. Muutama pointti miksi tämä on vain hyvä asia:
    Jos Jarkko haluaa pelata salibandya niin korkealla kuin mahtuu ja Classic hänet ottaa sopimuksella joukkueeseen, niin silloin Classic on varmaan hänelle oikea joukkue ja salibandyliiga oikea taso. Kukaanhan ei vielä tiedä paljonko peliminuutteja tulee.
    Salibandysta kuuli aika moni ihminen, joka ei ole lajista ennen edes tienny – Suomenkin ulkopuolella. Jos joku sitä nyt pitää höntsänä, niin mitä sitten. Jos Jarkko vaihtaa ison rahan tenniksen säbään rakkaudesta lajiin, niin hienoa. Ei tää oo niin vakavaa, eikä kaikesta tartte saada rahaa. Ainakaan Jarkon – enää 😉

    Jarkolle rispektit ennakkoluulottomasta mindsetistä ja ”rakkaudesta urheiluun”. Vielä riittää intoa, paineet ehkä vähän helpottaa tässä lajinvaihdon jälkeen, mutta hommasta voi nauttia yhtä lailla ellei jopa enemmän!

  36. Fat pipe kehittämään korkeata/pyöreätä lapaa lyhyeen mailanvarteen. MM:ssä yllätys vetona Jarkko neliön keskellä ja laidoista lämitään poikittaisia joita J huitoo sisään 🙂

  37. Aika mielenkiintoinen väite: Olet siis tosissasi sitä mieltä että Nieminen tekee sen n. 30 pistettä ensi kaudella runkosarjassa Classicille, jonka Mihu teki viime kaudella. Ja että Niemisellä on tukku tietoa ja teknis-taktisia vinkkejä annettavan nuorille joukkuekavereilleen. Urheilullinen esimerkki tosin, sitä en kiistä. Kallis diili, jos on hankittu joukkueen maskotiksi ja kassamagneetiksi. Toimii ehkä alkukaudesta jonkun aikaa, kunnes yleisö huomaa, että Jarkkoa nähdään nelosketjussa sen 3 min/ottelu ja loppuajan jakaa nimmareita pukukoppikäytävällä.

  38. Jarkko kyl näyttää jo valmiiks perus säbäkuikalta, joten sitäkin kautta on liigapaikka askeleen lähempänä! ?

  39. Osa salibandyn pelaajista lopettaa Jarkon ikäisenä. Mutta ehkä Jarkko on nuori nouseva tähti. Vai olisiko media temppu saada lisää katsojia hallille. Ja julkistus sopivasti ennen superfinaalia.

  40. Eikös Classicissa pelaa tällä hetkellä numerolla 13 joku? Tais pelinumero nyt häneltä muuttua.

  41. Tämähän oli siis vitsi vai? Ei Jarkosta voi olla muuta kuin valmentajaksi. Miksi sitten pitää julkisuushakuisesti ilmoittaa pelaajana? En kyllä näe tässä mitään hyötyä. Yhdeltä junnulta vietiin taas paikka, että dinosaurus saa vähän pelata sählyä

  42. Minkä muun lajin liigaan voi tulla 35 vuotiaana..pelaamatta aiemmin virallisia pelejä
    Voivoi..kertoo lajin amatöörimäisyydestä jotain

  43. Uskooko joku oikeesti et se tulee pelaan tuolla? Voi hyvänen aika. Eiköhän sillä nyt ole muuta annettavaa pelaajille ja haluaa kokeilla rajojaan, mahis annetaan. Täyttelee niitä juomapulloja niin kun itsekkin veikkaili.

  44. Kaveri on urheilija maailman huipulta. Fysiikassa pesee luultavasti aika monta säbäliigan ukkoa ihan kylmiltäänkin. Lajitaustaa löytyy jo valmiiksi hieman, pallosilmä aivan älytön ja lajitaidotkin muutaman videon perusteella ok-luokkaa. Nykyn valmennuksessa aikaa 5-6 kuukautta harjoitella. Minä uskon että tulee pelaamaan salibandyliigassa, eikä mitään 3 minuutin peliaikoja. Saa ottaa talteen.

  45. Kettunen herätys,latviassa tarvitaan käsiä sinne nieminen tähtää ja kettunen valitsee.

  46. Liigassa pelaa hyvin erilaisia ”urheilijoita”, useampikin sellainen ei niin atleetti, jotka lahjoilla ja taidoilla pärjäävät vielä tässä lajissa kun ei kokonaisuutta urheilijana taso vielä vaadi. Salibandy ei vielä ole kovin urheilullista, nähdäkseni koska valmennus ja lajin harjoittelukulttuuri ei sitä vaadi. Tämä ei kuitenkaan parane sillä, että lajin maineesta aletaan huudella kun huikea huippu-urheilija haluaa lähteä opettelemaan harrastamaansa kakkoslajia tosissaan tennisuran jälkeen. Olisiko pitänyt hankkia vaikka Tommi Merto mieluummin?

    Miettikää, mitä joukkueen pelaajat miettivät, kun Jarkko tulee muiden kanssa keväällä treenailemaan vielä vähän heikommilla lajitaidoilla, mutta tsemppaa tosissaan ja harjoittelee kovaa ja ahkerasti, nöyrästi osana salibandyjoukkuetta. Ilman isoja rahallisia korvauksia reissaa Raumalle joukkueen bussissa. Kehitystä saattaa kesän aikana tulla ja jos syksyllä tappelee peliajasta kolmosketjussa ja kentälle päästyään raataa tosissaan joukkueen eteen. Häväistys salibandylle?

  47. Onko ok arvioida Passon vetävyyttä, kuten avauskommentissa? Nyt Pääkallon toimitus hereille…

  48. En tiedä kumpi on huikeampi aprillipila, Tapanilan Erän itsemurhayhdistyminen Helsingin Viikinkien kanssa, vai tamperelaisen pizzerian/salibandyseuran Classicin soppari ex-ammattitennispelaaja Jarkko Niemisen kanssa.

    Jarkko Niemisen näkökulmasta sanottakoon, jos itse olisi saanut vastaavan mahdollisuuden, todella kova päätös olisi ollut kyetä kieltäytymään mahdollisuudesta. Enemmänkin ihmettelen vetoa Classicin puolelta. Jos oma suosikkini, nyt jo kuopattu, Tapanilan Erä olisi tehnyt vastaavaa, olisin äänestänyt jaloillani. Minusta vastaavat tempauksen, mm. TPS ’94 Martin Saarikangas -case, aliarvioivat seuran pelaajia, kannattajia ja lajia itseään, koko seuran toimintaa.

    Ymmärrän, että rahaa haluaa ja tarvitsee, varsinkin näinä aikoina, joka laji. Näemme tarpeen jopa ykköslajistamme jääkiekosta. Mainoksia koko lätkäottelutapahtuma täynnä ja seurat kuralla agressiivisesta mainonnasta huolimatta.

    Aika näyttäköön miten ’PR-tempaus Nieminen’ vaikuttaa kokonaisuudessaan. Lyhyellä tähtäimellä voi olla lisärahakone ainakin Classicille. Pitkässä juoksussa tullee taka-askelia seuralle ja lajille. Toisaalta futis-, salibandy- ja jääkiekkokatsojana en ymmärrä miksi asiaan kommentoinut Toni Lötjönen nostaa esiin naurunalaiseksi tulemisen. Minkä vaan lajin uskottavuuttahan nimen omaan kuvaa kuinka se suhtautuu tällaisiin ilmiöihin tai tempauksiin. Näen vain, että siinä missä Veikkausliiga ja jalkopallo Suomessa koki kolauksen ’94, samalla tavalla käy Salibandyliigalle.

    Lyhyesti vielä hieman aiheen vierestä tässä samalla. Salibandyn pr-ongelmana on, että se on yrittänyt virheellisesti identifioitua jääkiekon lähelle, kun oikeampi, ja uskottavampi, todenmukaisempi, lajiperhe on yhdessä lento- ja koripallon jne. lajien tykö.

    Joka tapauksessa Jarkolle onnea yritykseen! Laita minut syömään sanani. 😉

  49. Dokumentin Michael Jordanista joka vaihtoi NBA koripallon harrasteliigan Baseballiin eli Jarkko Nieminen tässä oli parempi kun pystyi suoraan Liigatasolla pelaamaan toisin kuin Jordan sivulajissa.