Liigat

Seurapomo Jarkko Niemisen salibandysopimuksesta: ”Nyt ei ollut hullua, nyt oli isoa”

11.04.
2016
17 Kommenttia
0
Liigat
Pasi Peltola (vas.) kommentoi Pääkallo.fi:lle Jarkko Niemisen (kesk.) Classic-sopimusta. Kuvassa myös Classic-luotsi Petteri Nykky. Kuva: Jussi Ojala

Pasi Peltola (vas.) kommentoi Pääkallo.fi:lle Jarkko Niemisen (kesk.) Classic-sopimusta. Kuvassa myös Classic-luotsi Petteri Nykky. Kuva: Jussi Ojala

Pääkallo.fi:ssä ja salibandypiireissä on riittänyt vilskettä tänään. Ykköspuheenaihe on selvä: ex-tennistähti Jarkko Niemisen shokeeraava pelaajasopimus Salibandyliiga-joukkue Classicin kanssa. Niemisen ajatuksista jo kerroimme, mutta mitä tästä kaikesta ajattelee idean isä, Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola?

Pasi Peltola, kaikkea hullua olet vuosien varrella keksinyt ja hyvää työtä tehnyt, mutta nyt oli aika erikoinen veto.
– Nyt ei ollut hullua, nyt oli isoa. On pohdituttanut tässä jo pitkään, että pitää tehdä jotain isompaa kuin salibandy. Sitä kautta tällainen ajatus lähti liikkeelle, Peltola kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Täysin puskista Peltolan tennisyllätys ei tullut, sillä Mr Classicilla on vankka tennistausta. Tennispiirit ja myös itse Nieminen ovat siis entuudestaan tuttuja.

– Tiesin, että Jarkko rakastaa salibandya ja on pelannut salibandya, niin ajatus lähti muodostumaan. Koutsit kun vielä osti tuon ajatuksen, niin tässä ollaan.

Kyseessä ei ole pelkkä markkinointikikka?
– Ei ole. Ehdottomasti ollaan tosissaan. Urheilu edellä tähän lähdettiin. Tottakai tämä antaa valtavat mahdollisuudet markkinointiin ja muuhun. Siitä ei ole epäselvyyttä, Peltola kertoi ja lisäsi, että Nieminen oli lopulta melko helppo saada mukaan, kun käytännön asiat saatiin järjestymään.

Ensimmäisen kerran Classicin suunnalta Niemistä lähestyttiin loppuvuodesta 2015 – hyvin pian sen jälkeen, kun Nieminen oli lopettanut komean tennisuransa.

Peltola on vuosien saatossa saattanut houkutella joitain huippupelaajia Classic-leiriin kohtuullisen tuntuvilla korvauksilla. Nyt ei raha näytellyt olennaista osaa.

– No joo, näin on. Kuten Jarkko sanoi, niin hän ei ole rahan takia tennistäkään pelannut. Ei raha ollut tässä ykkösjuttu.

Kuva: Jarkko Nieminen

Kuva: Jarkko Nieminen

Classicin liigajoukkue on pelannut toistaiseksi hienon kauden. Koko kauden ennakkosuosikkina surffannut tamperelaisjoukkue saa lauantaina Oilersin vastaansa Hartwall Arenan Superfinaalissa.

Classicin pelaajille Niemisen pelaajasopimuksesta kerrottiin vasta sunnuntai-iltana.

Minkälainen oli pelaajien reaktio?
– Hämmennys tietenkin. Tämä on niin iso juttu. Mulle itseasiassa sitten vasta illalla ja aamulla tuli kokeneilta pelaajilta viestejä, että ymmärsivät kuinka iso ja hieno mahdollisuus tämä on. Se oli ruvennut pelaajille hahmottumaan selvemmin vasta vähän myöhemmin.

Lue myös:
Jytkyjen jytky – Jarkko Nieminen vaihtaa tenniksen salibandyyn
Jarkko Nieminen shokeraavasta lajinvaihdosta: ”Salibandy ollut aina se toiseksi rakkain laji”
Katso: Jarkko Nieminen pelaa tällä videolla salibandya

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
stinde
11/04/2016
Ihan ok markkinointimielessä mutta toimii ehkä pari ensimmäistä ottelua ja sitten kyllästymis reaktio, aivan kuin Mika Kohosen kanssa kävi. En jaksa uskoa että Jarkko suoriutuu urakasta urheilullisesti edes kohosen tavoin.
Kultakuoriainen
11/04/2016
Jälleen osuva markkinointitemppu ennen finaalia !
Katsoja
11/04/2016
Vuoden sopimus kielii rahankeruusta. Markkinointikikka, kuka sponsori menee noin halpaan ?
Tuskin tulee pelaamaan yhtäkään peliä.
Keskikentän työmyyrä
11/04/2016
Niin tai näin. Eiköhän tässä taustalla ole myös Tampereen Tennisseura ?
lombardo
11/04/2016
"Ihan ok markkinointimielessä mutta toimii ehkä pari ensimmäistä ottelua ja sitten kyllästymis reaktio, aivan kuin Mika Kohosen kanssa kävi. En jaksa uskoa että Jarkko suoriutuu urakasta urheilullisesti edes kohosen tavoin."

Toinen on pelannut salibandya aktiivisesti n. 20 vuotta sitten ja toinen on valittu maailman parhaaksi aika monta kertaa. Että ehkäpä tämä viimeiseksi mainittu suoritui urakastaan hieman paremmin kuin tämä "ensi kauden komeetta" tulee suoriutumaan.

Markkinointemppu, joka toimii ensimmäiset pari peliä. Sitten tulee tosiaan kyllästymisreaktio. Pelillisesti ei mitään käyttöä pitäisi olla. Jos on, niin täytyypä salibandyihmisenä sanoa, että on meillä vaan helppo lajia tai sitten taso ei ole kovin vakavasti otettava.
Markkinat
11/04/2016
Tämä nyt on todistettu kun lukee näitä kommentteja ja sabäniilojen somessa postauksia että markkinoinnista ja myynnistä säbäväki ei ymmärrä pätkääkään.
Nytkin runkosarjassa yleisökeskiarvot ovat todella huonoja kun verrataan itse tuotteeseen eli peliin joka ansaitsee täydet katsomot. Ja esimerksi lötjönen ampuu kaiken alas, erikoista henkilökohtaista huomion hakua.
Hyvästä duunista esimerkkinä,on Hämeenlinnan divarifinaalit joissa aktiivinen markkinointi toi tuloksena lopuunmyydyt pelit.
Salibandyn pioneereinä on Passo ja Henriksson joita ei suuremmin arvosteta lajin sisällä mutta onneksi lajin ulkopuoliset ammattilaiset ja nyt myös valtakunnallinen media näkevät paremmin kokonaisuuden.
no joo
11/04/2016
Onhan tämä salibandy menny ihan pelleilyksi. Kertoo lajin tasosta jos joskus pelaillu suoraan liigaan. Vaikka onkin maailman huippu tenniksessä niin ei se tarkoita että joka lajissa pärjää. Seuraavaksi räikkönen eräviikinkien rosteriin. Muutaman viikon seurannut kurinpidon toimia niin nyt tämä... Ketkä pellet siellä oikein tätä liittoa johtaa... Taitaa tuo Passo olla yksi päättäistä kun eihän niiden pelaaat saa pelikieltoja vaikka mitä tekisivät kentällä. Muille kyllä annetaan.
einari
11/04/2016
on se vaan komeeta kun tuo ainoa uusiutuva kotimainen luonnonvara eli kateus iskee noin moneen tyyppiin kun ei ole itte keksinyt näin hienoo värväystä. Ei muuta kuin onnea Jarkko ja Passo jamuu poppoo...
Family
11/04/2016
Jälleen uusi hieno tarina Familyssä. Tervetuloa Jarkko. Areena täyttyy katsojista!
Topi Suhari
12/04/2016
Maskun mies ei mahtunut Tepsin ensi kauden rosteriin ja siksi piti lähteä hakemaan pelipaikkaa Mansesta ja Classicista. Loppu on vielä kirjoittamatta historiankirjoihin, mutta ensi kaudella Tepsi voittaa mestaruuden ja Jakkelle jää hopea käteen
PP
12/04/2016
Jännää muuten, että tätä maine-huolta ei nostettu esiin vaikka Hannes Hannulan tapauksessa. Siinä oli kyseessä sentään ihan tavallinen jamppa joka parin divaripelin ja lähes nolla-lajipohjan jälkeen repästiin hehkutetuksi SPVn veskariksi. Lähes joka vuosihan näitänähdään jossain pääsarjajengissä, ei vaan oo ihan samanlaista nimee kaikilla muilla.
einari
12/04/2016
suurempi huoli säbän uskottavuudesta pitäisi olla esim. tuomarointi ,ei pelaaja sopimukset
On näitä ennenkin vedetty pystymetsästä.
12/04/2016
Muistatte varmaan erään jääkiekkoilijan joka tuli ifk:hon ja pelasi oilerssissa. Olihan sekin ihan vitsi kaukalossa
Kuvitelma
12/04/2016
Näen mielessäni Jarkon Federerin kanssa Michelin- kokin valmistamaa iltapalaa ottamassa jossain maan ja taivaan välillä Dubaissa tai Melbournessa tai Pariisissa. Sitten toinen visio kun Jarkko köröttelee marraskuisena yönä läpi Pohjojammaan kynnöspeltojen Classicin dieselkäryisen ja ehkä kakanhajuisen bussin kyydillä odottaen näkevänsä ABC:n majakan taivaanrannassa. Siellä odottaa Hese purilaisineen! Ja tämä sama toistuu ja toistuu ja toistuu, läpi ikiroutaisen isänmaan.

On tää vaan niin absurdia ettei se tahdo millään mahtua näin pieneen päähän. Mutta antaa toki toivoa meille jo toivonsa menettäneillekin: taidan lähteä kärkylle taitoluisteluseuran harkkoihin!
mr. manatee
12/04/2016
Kielletään äkkiä Classicia hyväksymästä Jarkkoa joukkueeseen! Eihän näin voi tehdä, lajin maine menee... Samalla liiton ja liigan on jatkossa hyväksyttävä jokainen liigapelaaja ja heille tehdään tieteelliset tasotestit, että kuka saa salibandyliigaa pelata. Näin varmistetaan että liigan taso lähtee nousuun, eikä kuka tahansa höntsäri pääse mukaan. Kausia alemmilta tasoilta on oltava tilastoissa ainakin 8 vuotta, jotta taito voi olla riittävällä tasolla.
Keskikentän työmyyrä
12/04/2016
Teet niin tai näin, aina joku valittaa. Se on Suomen henki se.
håkan
12/04/2016
Ruotsissa björn borgin salibandyura olisi herättänyt vain positiivisia ajatuksia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.