Divarit

SalBa katkaisi kahdeksan ottelun tappioputken jumbofinaalissa – katso lauantain salibandytulokset

11.02.
2017
28 Kommenttia
3
Divarit

SalBa kaatoi M-Teamin ja katkaisi kahdeksan ottelun tappioputken. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigassa miteltiin lauantaina sarjan jumbofinaali Helsingin Pasilassa. Rauman SalBa oli pelissä M-Teamia parempi maalein 5-4.

SalBa sai otteluun hyvän lähdön ja johti ottelua 4-1 puolivälin jälkeen. M-Team sai kuitenkin aikalisän jälkeen rivinsä kasaan ja viimeiselle kympille lähdettäessä tilanne oli 4-4. Vieraiden Antti Vuorisen maali ajassa 50.32 jäi voittomaaliksi.

Vuorinen vastasi kahdesta SalBan osumasta. Miikka Sokka ja Jani Lehtoniemi syöttivät kaksi osumaa mieheen. M-Teamin Janne Makkonen syötti kaksi maalia.

SalBalle voitto oli ensimmäinen sitten marraskuun. M-Team jatkaa tappion myötä sarjan jumbona.

Tampereen Koovee ja Steelers kohtasivat lauantaina naisten Salibandyliigan saralla. Koovee oli ottelussa vahvempi maalein 9-4.

Kooveen avainpelaaja oli neljästi osunut Veera Kauppi, joka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa naisten Salibandyliigassa. Myös Oona Kauppi palasi liigakaukaloon ja iski pisteet 1+1. Molemmat Kaupin siskokset ovat kärsineet koko kauden polvivammoista. Mia Vallenius onnistui pelissä pistein 1+3.

Koovee katkaisi voitolla neljän ottelun tappioputken ja nousi seitsemänneksi. Steelers on hävinnyt kauden kaikki ottelunsa ja on naisten liigan jumbosijalla.

Koovee oli voitokas myös miesten liigassa, kun se venyi isoon yllätykseen kaatamalla kotonaan Oilersin. Tamperelaiset ratkaisivat ottelun jatkoajalla, ja 4–3-voittomaalin iski Mikko Immonen vain 14 sekuntia ennen päätössummeria.

Kooveen yllätys tarkoitti samalla sitä, että voitto piti joukkueen niin sanotusti kuivilla, liigan 11. sijalla. Voiton lauantaina ottanut SalBa ei siis näin ollen noussut vielä karsijan paikalta tamperelaisjoukkueen ohi.

Lauantain ottelutulokset:

Miesten Salibandyliiga:
15.00 OLS–Happee 7-7 ja. Ottelutilastot
17.00 M-Team–SalBa 4-5 Ottelutilastot
17.00 Steelers–TPS 1-10 Ottelutilastot
18.00 Koovee–Oilers 4–3 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
14.45 Koovee–Steelers 9-4 Ottelutilastot
15.00 Happee–Classic 1-5 Ottelutilastot
15.45 M-Team–EräViikingit 4-1 Ottelutilastot
17.30 NST–O2-Jyväskylä 8-2 Ottelutilastot
18.30 TPS–SSRA 6-7 Ottelutilastot
18.30 PSS–SB-Pro 2-3 Ottelutilastot

Miesten Divari:
18.00 ÅIF–NJ 5-10 Ottelutilastot
18.30 SB Welhot-Loviisan Tor 3-11 Ottelutilastot
18.30 FBC Turku–Blue Fox 7-10 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Ohhoh
11/02/2017
Onpas ollut mielenkiintoinen peli Oulussa kun 7-1 ja mennyt jatkoajalle :)
Heh heh
11/02/2017
Asiasta toiseen:mitäs ootte mieltä siitä ku kaikki besserwisserit haluaa nostaa liigan tasoa vähentämällä joukkueita?No mulla ois kuningasidea:käytetään pudotusperiaatteena kauden 2014-2015 runkosarjaa.typistetään sarja 10 joukkueeseen.säilyjät tämän perusteella:Happee,Spv,Classic,Ssv,Oilers,Koovee,Ols,Erä,Indians js Nst.Putoajat olisivat Josba,Nokian Krp,Tps ja Salba.Että saadaan liigan taso nostettua :-)
Junnu#8
11/02/2017
Ite kattelin samaa:D Tepsiltä loistavaa peliä Elenialla. Steelersin nopeat käännöt saatiin täysin pois. TPS hallitsi pallolla pitkän osan peliä. Vilander ja Ruotsalainen olivat saaneet joukkueen hyvin valmistettua peliin. Todella kypsää peliä.
S7
11/02/2017
Nyt se on sitten viimeistään selvää, tiimi pääsee takaisin oikeaan kotihalliinsa rusalle! Tosta ei enää nouse. Valmentajalta melkoisen mielenkiintoinen ratkaisu lähteä hakemaan voittoa penkittämällä toka paras pistemies, hyvin näytti toimivan, tai sitten kyseessä ollut jotain loukkia, ei ainakaan meikän päähän toi ratkaisu muuten mene. Tiimin kärkipelaajien/ratkaisupelaajien määrä kun rajallinen. Yhtä kaikki, salbassa varmaan kiitellään :-D
FT
11/02/2017
Ai että. Hetken jo pelästyin, että selviääkö Salba sittenkin. Kooveen jatkoaikavoitto näytti kuitenkin kaapin paikan, ja rakkilauma pysyy viivan alapuolella.

Kooveen otteet ovat selkeästi nousujohteisiä, Salba tulee löytymään viivan alta kauden päätyttyä tästä voitosta huolimatta.
FT:lle
11/02/2017
Se on ollut selvää jo melko pitkään mutta voiton myötä suoran putoamisen peikko loittonee
Ckoovee
11/02/2017
Kvn peleissä hieno tunnelma. Luulen että paranee vain jos säilyvät. Mielummin tota kattelee kuin virkamiestähtisäbää
Arto Kilponen
11/02/2017
Kooveella kyllä hieno halli. Tuli mieleen Kastellin ja Pasilan risteytys. Miinusta parkkipaikoista ja pelkästään käteisen kelpaamisesta lipunmyynnissä. Myös pelikellon olisi suotavaa toimia. Mutta hyvä paikka silti.

Täytyy sanoa, että Oilers on kyllä sitä samaa kuin kaksi kautta sitten. Joukkue pelaa ihan miten sattuu varsinkin hyökkäyspäähän. Ihme tarve vetää vähintään puoli peliä ihan vihkoon aina. Harmi Kekkosen kannalta, että joukkue päätti, että maaleja ei tehdä. Ja jos meinataan tehdä, niin ainahan voi penkittää potentiaalisimmat maalintekijät. Kumma taktiikka, mutta näillä mennään. Tätä rataa Classicilta tulee vähintään kymmenellä turpaan. Toivottavasti hyökkääjät ymmärtävät edes hävetä.
Tero Töyrylä
12/02/2017
Arto, ei tämä ollut "Kooveen halli". Se Kooveen halli on tähän asti ollut Spiral (Suomen vanhin salibndyä varten tehty halli), mutta se ei ollut ollenkaan seuran oma, vaikka aina tähän asti käytännössä liigajoukkueen kotihalli. Mutta ensi kaudella Koovee siirtyy kohtuullisen samoissa maisemissa oikeasti omaan halliin, jota parhaillaan ollaan rakentelemassa.
Arto Kilponen
12/02/2017
Ahaa. No, olen sekoittanut sitten asioita. Mutta tämä oli kyllä ihan kansallista huippua pelipaikkana. Äkkiseltään ajateltuna eteen menee (ainakin katsojan näkökulmasta) vain Energia Areena.
Esbo
12/02/2017
Ketäs maalintekijöitä siellä on penkitetty Arto?
Arto Kilponen
12/02/2017
Raikamoa ei juuri näkynyt ratkaisuhetkillä.
S7
12/02/2017
Tesoma on siis joku uus palloiluhalli, mitä käyttää säännöllisesti kuka? Kv ei siis siellä voi kaikki matsejaan pelata? Ja miksi? Ihan mielenkiinnosta kyselen. Ilmeisen hyvä halli on
Arto Kilponen
12/02/2017
Tosiaan jos parkkipaikat unohdetaan, niin ainoat puutteet paikassa oli sellaisia, jotka korjaa pikkurahalla ja/tai huolellisuudella. Kooveen kahviopalvelut ovat mielestäni sarjan parhaat, se on pakko sanoa. Olivat jo Spiralilla. Lisäksi käsiohjelma on mielestäni tyylikäs, siitä ehdottomasti iso plussa.
R28
12/02/2017
Tesomassa tosiaan hyvä tunnelma ja mikä parasta KV kylvetti "ylimainostetun"Oilersin ja näpäyti muutamaa "tietäjää" samalla.
Arto Kilponen
12/02/2017
Oilersilla on ollut kyllä vaikeata Kooveen kanssa Tampereella. Viime vuonnakin pupellettiin oikein urakalla. Tosin, eipä ole Kooveekaan hirveästi Espoossa juhlinut. Tällä kaudella 120 minuuttia ja tasan yksi tehty maali.
S7:LLE
12/02/2017
Tesoman palloiluhalli on kaupungin omistama ja sinne ei pääse kuin osana viikkonloppuja. Hallissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, mutta kaupunki ei anna sitä kenellekään "yksinoikeudella". Koripallo on varmaankin ykköslaji. Hatunnosto kaupungille hallin rakentamisesta, paikkana todella hyvä. Pelaajat sanovat että parketin päällä hyvä pelata, iso screen ja muutenkin hyvät tilat.

Ensi kaudelle Koovee siirtyy omaan Autocenter-areenaan Linnainmaalle, halli valmistuu kevään aikana. Kaksi kenttää, noin tuhannen hengen katsomo, kahvio ja toimistotilaa.
Arto Kilponen
12/02/2017
Eipä tuota millään yksinoikeudella tarvitsisikaan, vuoden mittaanhan pelataan aika tasan kerran kuussa Salibandyliigan kotiottelu (no joo, playoffit/playoutit päälle). Harjoitteluthan voi sitten hoitaa jossain ihan muualla.
R28
12/02/2017
Oliko kentis äkkikuolema maali kun kesti 120 minuuttia?
Arto Kilponen
12/02/2017
Ei ollut. Ensimmäiset 60 minuuttia pelattiin 5.10. ja toiset 22.10.
R28
12/02/2017
Ok.eka oli siis inkkarit.
Junnu#8
12/02/2017
Eikös Raikamo ole ollut loukkaantuneena. Varmaan siksi ei ollut pelissä.
S7
12/02/2017
Onhan se just niinku Kilponen sanoo, ei tarviis aina päästä. Sinänsä hyvä, että säbäseurat kuitenkin rakentaa omia hallejaan, vaikka muut lajit tätä harvemmin tekee. Mutta tasapuolisuuden nimissä kyllä kuntien pitäisi säbälle tarjota samallalailla peliolosuhteet, harrastajamäärissä joku koripallo kun ei sitten pärjää ollenkaan!!
Espoo
12/02/2017
Oilerssin pelaa samalla tavalla runkosarjassa kuten viime kaudella. Asenne ei ole sataprosenttinen ja hävitään ns. heikoinmille vastustajille. Loukkaantumisia oli viime kaudellakin, jopa enemmän eli jos rosteri saadaan kuntoon voi joukkeen tilanne jopa parempi.
Pudotuspelit onkin sitten oma juttunsa koska pelaajia ei tarvitse motivoida erikseen, voidaan hyvinkin odottaa vielä postiivisia tuloksia Espooseen, kuten nähtiin viime kaudella.
HM
12/02/2017
Jotainhan tossa Oilersin nipussa on pahasti pielessä, nimenomaan asennepuolella, jos noin nimivahvalla rosterilla pelin taso heittelee aivan hirveästi. Pelaajien pitäisi kyllä katsoa tässä kohtaa peiliin, se taistelutahto ja työmoraali pitäisi olla tapissa aivan joka pelissä, jos haluaa jotain saavuttaa. Eikä se nyt vaan yksinkertaisesti niin voi mennä, että heti kun valmentajana on joku muu kuin Ahtiainen, pelaajien asennevamma tulee esiin. Nykyliiga ei kuitenkaan ole enään sellainen, että runkosarja voidaan surffailla ja vasta pleijareissa aletaan pelaamaan (paitsi ehkä C ja EV kohdalla). Kyllä sen prosessin pitäisi pystyä kehittymään tasaisesti läpi kauden, mikäli haluaa superfinussa pelata.

T. Hyvin turhautunut Oilers-kannattaja
S7
12/02/2017
Lyhyt muisti Espoolla, oilers oli muuten viime kaudella runkosarja 3 vain pisteen kakkospaikasta, että oli se runkosarja ehken pikkasen tätä kautta parempi
Espoolle
12/02/2017
Enkä logiikkaa ymmärrä muutenkaan. Viime vuonna enemmän loukkaantumisia mutta jos nyt saadaan 1-2 avauksen pelaajaa terveeksi niin tilanne on parempi? Surkeaa rämpimistä, pelkään että voi olla vaikea saada uutta vaihdetta pleijareihin
Arto Kilponen
12/02/2017
Se on myös jotenkin kummallista, miten toitotetaan jotain puolustuspelin epäonnistumista jne. vaikka kyllähän nyt Koovee, Happee, OLS tai SPV täytyy pystyä kaatamaan, jos päästää vain neljä maalia. Oilersissa on varmaan puoli tusinaa pelaajaa, jotka ovat vetäneet kautensa nimenomaan hyökkäyspäähän aivan vihkoon.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.