Liigat

Pääkalloennakko: Kolmen suora – Nykky jättää Classicin kultaisissa tunnelmissa

16.09.
2017
9 Kommenttia
0
Liigat

Classicin viime kausi päättyi näin riehakkaissa tunnelmissa. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic voitti viime kaudella Salibandyliigan runkosarjan ja lopulta myös Suomen mestaruuden. Erityisesti loppukevään vire oli vakuuttava. Classic pelasi myös Champions Cupin ja Suomen Cupin finaaleissa, mutta joutui taipumaan molemmissa.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
Tulijapuolella mielenkiintoisin kaappaus oli lahjakas sentteri Joona Rantala, joka voi olla pitkällä tähtäimellä ajateltuna koko kesän paras hankinta koko sarjassa. Rantalan lisäksi Classic aikoo luottaa vanhoihin tuttuihin ja nosti muutaman oman juniorin miesten joukkueeseen.

Tamperelaisjoukkue menetti viime kausina sarjan parhaiten esiintyneen yksilön, kun Nico Salo siirtyi Ruotsin Superliigan Helsingborgiin. Lähtijöitä olivat myös Riku Reunamäki (Koovee), Jesse Ruokostenpohja (Koovee) sekä Vertti Widgren (Nokian KrP). Viime kaudella hajanaisesti esiintynyt Jarkko Nieminen lopetti ja kokonaisuutena voi todeta, että Saloa lukuunottamatta lähteneet olivat pienehkössä roolissa viime kaudella. Salon myötä lähti laatua ja muiden poistujien kautta kokoonpanon leveyttä, joten Classicin siirtokesä oli hitusen miinusmerkkinen.

Classic pelasi Suomessa kolme harjoitusottelua. SPV kaatui maalein 11-8 ja Happee luvuin 9-6, mutta Nokian Krp kaatoi Suomen mestarit luvuin 4-2. Latvian Openissa Classic oli voittamaton alusta loppuun. Ruotsin Uumajassa pelatussa turnauksessa Classic kärsi finaalissa rankkaritappion, mutta voitti muut ottelut.

Maalivahdit:
Lassi Toriseva on raivannut tietään pikku hiljaa kohti maajoukkuetta ja kuuluu eittämättä Suomen viiden parhaan torjujan joukkoon. Nuorelle maalivahdille on sattunut ajoittain heikkojakin hetkiä, mutta pääosin torjujan taso on ollut korkea. Kakkosmies Joni Järviö on taantunut viime vuosina ja vaikka Järviö pääsee edelleen pelaamaan melko usein (10 runkosarjan peliä viime vuonna), niin vire ei ole ollut erityisen vakuuttava. Riku Saarentolasta on kypsymässä vahva manttelinperijä Torisevalle.

Puolustajat:
Classicin puolustusosasto on sarjan kovin ja pelaaminen onkin nojannut viime vuosina yhä enemmän puolustukseen. Krister Savonen on maailman eliittiä pelipaikallaan ja Classicin sekä koko sarjan ykköspelaaja Salon lähdettyä. Janne Lamminen on kehittynyt vuosien varrella siten, että hän kuuluu maajoukkueen parhaimmistoon pelipaikallaan. Mikko Leikkanen on kunnossa ollessaan kova luu, mutta ehjiä kausia on osunut miehen kohdalle valitettavan vähän. Peliään järkevöittänyt Asser Jääskeläinen on myös tärkeä palanen ”Familyn” takalinjoilla.

Hyökkääjät:
Classicilta löytyi viime kaudella kaksi sarjan kärkipään hyökkäysketjua, mutta Salon lähtö rikkoi niistä toisen. Sentteriosasto silti sarjan kovimmasta päästä, sillä tuolle pelipaikalle löytyvät nyt Rantala, Jussi Piha sekä viime kaudella lähinnä laiturina esiintynyt Joonas Pylsy. Laidoille Classicilla on laittaa sellaisia nimiä kuin Eemeli Salin, Sami Johansson ja Lassi Vänttinen. Kovimman kuusikon takaa löytyy vielä Miro Lehtinen, joka olisi useimmissa joukkueissa kahden parhaan ketjun pelaaja. Hyökkäyksessä on jatkossa varmasti enemmän tilaa myös nuorille lupauksille.

Plussat ja miinukset:
+ Huippumateriaali, josta Nykky on puristanut edeltäjiään enemmän irti
+ Eheä kokonaisuus on kestänyt viime kausina parhaiten kovissa paikoissa
+ Fyysisesti vahva
– Menetti sarjan ykköspelaajan
– Vaikuttaako Nykyn maajoukkuepesti joukkueeseen?

Paras pelaaja: Krister Savonen, puolustaja
Nouseva tähti: Joona Rantala, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petteri Nykky

Arvio sijoituksesta: 1

Perustelu sijoitukselle:
Classic lähtee Petteri Nykyn viimeiselle kaudella sarjan ennakkosuosikkina. Joukkue on heikentynyt hienoisesti materiaaliltaan, mutta maajoukkuepelaajien sävyttämä kokoonpano on edelleen korkealaatuinen. Classic on oppinut voittamaan viime kausien aikana ja joukkue on kehittynyt jatkuvasti paremmaksi, joka on näkynyt yksilöiden osalta myös maajoukkuevalinnoissa.

Nykky on panostanut Classicissa siihen, että pelaajat ovat suhtautuneet salibandyyn vakavammin kuin aikaisemmin ja useampi lahjakas pelaaja on nostanut tasoaan viime kausina. Täten voi olettaa, että ”familysta” nousee tulevallakin kaudella esiin uusia vastuunkantajia. Classic ei ole niin selkeä ennakkosuosikki kuin vuosi sitten, mutta voittaa lopulta mestaruuden kovan materiaalin ja rutiinin turvin.

Veikkauksen mestaruuskerroin Classicille: 2,5

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
Suomen mestari julkaisi pelaajarunkonsa – Rantala liittyy ryhmään Sveitsistä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JANIINPÄ
16/09/2017
Hieman kotiinpäinvetoisessa listassa Clasu on loppuottelija -listalla. Mitali tulee. Kevät näyttää värin.
Muut kisaajat ovat Ervi, Happee ja Speve.
Loppujen pakat ovat ns. Vaiheessa, ties sitten koska valmiimmat.
Clasun menetys on Piha, vahvuudet rutiini, jatkumo ja Nykky.
Plussaa yllättävän valmiit nuoret harjoitusmatseissa.
Ja joka joukkue lähtee Clasua vastaan voittamaan.
Veikkaaja
16/09/2017
Classic on jopa ylivoimainen ennakkoon laskettuna, ainoastaan loukkaantumiset voi viedä varman mestaruuden.
Toisesta finaalipaikasta tulee tasainen taistelu. EräViikingit, Oilers, Happee, SPV , kaikilla on omat heikkoudet ja vahvuudet.
EräViikingeillä puolustus vuotaa, valmennus on vanhan liiton käsissä. Vahvuutena hyökkäys.
Oilersin nuoruus on samalla vahvuus kuin heikkous. Valmennus parasta liigassa.
Happeella vahvuutena hyökkäys ja maalintekijät, vaarana hirvirytke joka sekoittaa myös oman pelin. Puolustajat hitaita? Valmentajalla haasteita riittää.
SPV jyrää tasaisuudella ja maalintekijötä riittää. Pelitapa aikansa elänyt?
Vahvuutena yleisön fanaattinen tuki.
Ervin
16/09/2017
Nuorilla on nyt mahikset päästä isoihin rooleihin. Mutta ehken ens kausi on vasta kehityksen eka vaihe, samalla tavalla kuin Salot ja Savoset kävivät parit kaudet häviämässä ratkaisupelit ennenkuin alkoi dominointi. Clasulla kärjen jälkeen järjetön tiputus, Lammisen ja Savosen loukkaantuessa kusi on sukassa, kunnossa jos pysyvät, muilla ei juuri tällä kaudella ole saumaa, happeeta lukuunottamatta. Happee vielä pöristelee, kun Kauko jaksaaa, mutta aika Kaukon jälkeen tulee väistämättä ja sitä ei happee oikein tule kestämään! Tai sitten Kotilaisten ja kumppaneiden pitää kasvaa nopeasti isoihin saappaisiin! Oma veikkaus, välierissä clasu vs spv ja happee-ervi, finaaliin menee samat kuin viime kaudella, eli clasu vie. Kuitenkin pidän happeeta superissa(jos sinne pääsisi) clasun pahimpana vastuksena!!
Pepe
16/09/2017
Tarkennuksena analyysiin, Lassi Toriseva ei missään olosuhteissa kuulu Suomen viiden parhaan torjujan joukkoon.
Ylempi
16/09/2017
Kyllä osuu oikeaan, ainakin jos maju tapahtuman tapainen imurointi jatkuu
Arto Kilponen
16/09/2017
Minusta Classic on lähes yhtä ylivoimainen ennakkosuosikki kuin viime kaudella. Toivon, että edustusjoukkueiden mestaruuksia menisi vaihteeksi jonnekin muuallekin kuin Tampereelle (edellinen meni Tampereelle tyyliin tunti sitten), mutta eipä taida salibandyssa näin käydä tällä kaudella. Ei tässä kahta sanaa ole, kyllä Classic on Suomen paras seura tällä hetkellä ja siitä tulee muistoksi ensi keväänä pari kultamitalisarjaa lisää. Sääli, mutta näin se vain menee.
Goalie expert
16/09/2017
Minkähän takia Järviötä roikotetaan mukana? Saarentolaa pitäisi lähteä ajamaan sisään liigaan. Kyseessä kuitenkin sellainen lahjakkuus joka menee tällä touhulla hukkaan.
Jarkko Nieminen
16/09/2017
"lopetti uransa", jota ei kerjennyt kyllä kunnolla edes aloittamaan mutta hyvä näin.
Salo puuttuu
16/09/2017
Joten superfinaalissa voi käydä miten vaan! Kyseinen herrahan voitti keväällä tuon pelin lähes tulkoon yksin. Tänä vuonna on joo ykkössuosikki, mutta Salon saappaiden täyttäjää ei ole, ykkösketju ei tod dominoi entiseen malliin!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.