Yllättävä värväys – TPS:n takavuosien pistelinko palaa liigaan pitkän tauon jälkeen

Teemu Aaltonen palaa liigakentille lähes neljän vuoden tauon jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen.

Teemu Aaltonen palaa liigakentille lähes neljän vuoden tauon jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen.

TPS:n miesten liigajoukkue vahvistuu loppukautta ajatellen. Pitkän sairastelun jälkeen takaisin pelikuntoon päässyt Teemu Aaltonen, 29, tekee paluun Salibandyliigaan ja Palloseuran hyökkäykseen.

Alkukauden 2. divisioonan Forssan Suuppareissa pelannut Aaltonen ja TPS ovat solmineet loppukauden, sekä ensi kauden kattavan sopimuksen.

Keskushyökkääjä ehti pelata alkukaudella FoSun riveissä 12 ottelua keräten tehopisteet 15+10=25. Ennen liigakentiltä sivuun jäämistään Aaltonen pelasi TPS-paidassa 41 ottelua ja nakutti 65 tehopistettä. Edellisen kerran hänet on nähty Salibandyliigassa kaudella 2013-14.

Aaltonen on ollut syksystä lähtien jonkin verran mukana TPS:n harjoituksissa. Joukkueen fysiikkavalmentaja Tiina Laitala-Leinonen on tehnyt Aaltosen kanssa tiivistä yhteistyötä liigakentille palaamisen edesauttamiseksi.

TPS-valmennus on erittäin tyytyväinen Aaltosen siirron ratkettua.

– Totta kai tämä on iso asia seuralle ja meidän joukkueelle, että saadaan Teemun tasoinen pelaaja mukaan ryhmään. Silti suurin ilo minulle tulee itse urheilijan puolesta, joka on kulkenut pitkän tien takaisin tähän pisteeseen, eikä hän ole luovuttanut missään vaiheessa. Uskon, että numero 27 tulee antamaan uuden Palloiluhallin yleisölle paljon riemunhetkiä niin kevätkauden aikana kuin tulevaisuudessakin, päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kommentoi TPS:n uutisessa.

Aaltonen on pelikelpoinen jo tulevana lauantaina, kun TPS kohtaa SPV:n tuoreessa Kupittaan Palloiluhallissa.

Aaltosen tulon yhteydessä TPS ilmoitti myös purkaneensa kauden aikana pieneen rooliin jääneen Sami Tuomisen sopimuksen.

Linkki:
TPS:n uutinen aiheesta.

Lue myös:
Raju tarina: Mihin katosi lupaava TPS-sentteri?
Ex-TPS-sentteri on palannut kaukaloon ylirasituskierteen jälkeen – ”Pelko ottaa välillä vallan”

15 comments

  1. Mahtava uutinen, nuori erittäin lupaava ja taitava pelaaja tekee paluun surullisen sairastumisen jälkeen. Kaikkea hyvää Teemu ja tsemiä koitoksiin, maajoukkue kutsuu jossain vaiheessa jos ukko pysyy kunnossa ja pelisilmä/nopeus on entisellään.

  2. Yksi niitä harvoja Esport Oilers-pelaajia, joita en ole koskaan tavannut. Hieno homma, että päässyt kuntoutumaan noin hyvin!

  3. Hifk:n Niklas Bacstromin kohdalla oli juttua iltasanomissa, ettei seurajohtaminen urheilussa ole kunnossa ja legendojakin kohdalleen huonosti. Miten salibandyssa?

  4. todella mukava yllätys! lähdenpä hallille tänä lauantaina 🙂

  5. Toi Bäckströmin homma on niitä, joissa väki itkee, että huonosti hoidettu. Käy kysymässä, että miten olisi pitänyt hoitaa, niin menee sorvi suuhun.

  6. Tiedätkö Arto miten Oilersissa hoidetaan pelaajien lopettamiset? Saisiko Oilers alumnin luotua pelaajista joiden ura on loppunut Oilersissa pelatessa?

  7. Ei siitä montaa vuotta ole kun kuroset ja kumppanit feat teddy kävivät sikailemassa isät vs pojat pelissä. Kai jäi se homma siihen yhteen kertaan.

  8. Jos kutsuu 29v nuoreksi, niin se kertoo jotain kommentoijan iästä 😉

  9. Joo Oilesilla oli jo jonkun aikaa sitten ns. alumniottelu joka meni enemmän sikailuksi kuin ”alumni” hengessä. Muistelen paikanpäällä oltuani että ei Tiikeri raidoistaan mihinkään pääse vaan homma oli todella lähellä lähteä isosti lapasesta. Alumnijengissä oli vielä Vehkaoja jolle ottelu oli varmaan suht kiusallinen 😉

  10. Loistava uutinen, tervetuloa takaisin liigaan! Yksi suosikkipelaajistani jo Fosun divariajoilta lähtien.

  11. Missäs sitten menee nuoren ja vanhan raja, kerroppa fakta se? Minusta nuoria on kaikki välillä 10-50v ja vanhuus alkaa sitten 50v ikävuoden jälkeen. Ja ikähän on aina numeroita vaan=)=)

  12. On tepsukalle vahvistus. Jos nyt tosiaan paikat kestää liigapelaamisen?

  13. Varmaan ihan mielenkiintoinen tilanne sekin, että tietää, että pitää treenata kovaa, jotta mahtuu pelaamaan liigassa hyvässä joukkueessa, mutta toisaalta ei missään tapauksessa treenata liikaa, ettei käy kuten aiemmin. Toivottavasti se kultainen keskitie on löytynyt.