Liigat

ErVi nuiji Indiansin maalein 11-4 – katso torstain puolivälieräpelien tulokset

22.03.
2018
23 Kommenttia
3
Liigat

Tuomas Iiskola osui neljästi Indiansin verkkoon. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja Indians kohtasivat torstaina Vantaan Energia Areenalla pelatussa kolmannessa puolivälieräpelissä. EräViikingit oli ottelussa parempi maalein 11-4.

ErVi rikkoi kuparisen ajassa 5.41, kun Lauri Kapanen iski ylivoimalla hyvän kuvion päätteeksi. Tuomas Iiskola iski 2-0-osuman pari minuuttia myöhemmin. Ajassa 11.29 Iiskola teki ottelun toisen osumansa terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

Aku Aarnio iski vieraiden kavennusmaalin kaksi minuuttia myöhemmin tarkalla kudilla. Indians pääsi 15 minuutin kohdalla ylivoimalle ja 22 sekuntia pyöritystä riitti, kun Teemu Venäläinen toi Indiansin maalin päähän.

Ensimmäinen erä oli pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, vaikka peli aaltoilikin ajoittain. Indiansilla oli välillä vaikeuksia syöttöpelissään ja murtautumisessa ErVin alueelle, jonka myötä ErVi pääsi useita kertoja hyville maalipaikoille vastahyökkäyksistä. Maalin tappioasema hiukan jopa mairitteli Indiansia ensimmäisen erän jälkeen. ErVi puolusti pääosin hyvin, mutta muutama nukahdus toi Indiansin maalien valossa mukaan peliin.

Toisen erän alkuminuuteilla Indians hölmöili pallon kanssa ja Miska Mäkinen pääsi avopaikkaan. Laituri naulasi pallon varmasti maaliin ja peli oli 4-2 ajassa 23.05. ErVin viides maali syntyi puolustaja Ossi Jalosen lavasta. Jalonen oli jäänyt nokikkain veskarin kanssa, vaikka kyseessä oli melko hidas hyökkäys.

ErVin kuudes oli jälleen Indiansin heikon pallollisen pelin tuotos. Kapanen nappasi pallon keskialueella ja lasketteli helposti maalintekoon. Vähemmän yllättäen 7-2 -maali syntyi Indiansin pallollisen hölmöilyn myötä. Tuomas Iiskola ampaisi läpiajoon keskialueelta ja viimeisteli tyylikkäästi hattutempun espoolaisten verkkoon.

Ajassa 37.52 Kapanen naulasi oman hattutemppunsa täyteen komean sommitelman kautta. Tarkka laukaus upposi Indiansin maalin takakulmaan. Tuomas Iiskolan neljäs maali oli viimeinen naula Mikko Kirvesniemelle ja Tuukka Vesa vaihdettiin maalin suulle. Indians kavensi vielä viimeisellä minuutilla Kaarlo Mahlbergin toimesta.

ErVi tiivisti toiseen erään kokoonpanon 11 pelaajaan ja se tuotti hyvin tulosta. Indiansin pallollinen peli oli edelleen heikkoa ja ErVi oli armoton maalipaikoissaan. Kääntöpeli oli kotijoukkueen osalta kovassa iskussa. Kahden ensimmäisen erän osalta ErVi oli selkeästi hallitsevampi osa-alue.

Kolmannessa erässä molemmissa leireissä annettiin peliaikaa myös vähemmälle peliajalle jääneille. Indians pelasi rohkeasti ilman maalivahtia heti ensimmäiseltä kympiltä lähtien. Kuudella pelaamalla vierasjoukkue sai luotua paljon maalipaikkoja. Lähivapari tuotti tulosta, kun Valtteri Kainulainen kavensi ajassa 48.34.

Mika Moilanen naulasi 10-4-maalin tyhjään Indians-rysään. Maalista seurasi kalabaliikkia, sillä Jalonen nappasi tilanteesta kahden minuutin jäähyn protestoinnista. Indiansin käytti ylivoimaa edeltäen myös aikalisänsä. Miko Kailiala kuritti vieraita vielä kertaalleen tyhjiin.

Ottelun tehopelaajia olivat neljästi osunut Tuomas Iiskola ja 3+2 taiteillut Kapanen. ErVi johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Puolivälieräsarja jatkuu lauantaina ja välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Salibandyliigan puolivälierien tulokset:
Nokian Krp-SPV 10-5 Ottelutilastot (H. Johansson 5+2) Ottleuvoitot 2-1
EräViikingit-Indians 11-4 Ottelutilastot Otteluvoitot 2-1
Happee-TPS 4-3 JAOttelutilastot Otteluvoitot 2-1

Iiro Karesniemen ottelukuvat ErVi-Indians
Juhani Järvenpään ottelukuvat ErVi-Indians
Esa Jokisen ottelukuvat Happee-TPS
Esa Takalon ottelukuvat KrP-SPV

Lue myös:
Runkosarjassa kuudesti osunut Iiskola kuritti Indiansia neljästi: ”On ollut vähän tuskaista”
Seitsemän tehopisteen ilta – Johansson piti Peliveljiä pilkkanaan
Indiansin pallollinen peli ei miellyttänyt päävalmentajaa: ”Ihan älyttömiä virheitä oli”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jyka
22/03/2018
Johansson sai karistettua apinan harteilta, joka Seinajoella sinne kipusi.
Sikafarmari
22/03/2018
Tuutsi Kiviranta #1 pistenikkari pudotuspeleissä. Maagiset 0 + 0 tänään.

Seinäjoellä päästään tänä vuonna aikasin keskittymään pelkästään possujen hoitoon
Peku
22/03/2018
Sama juttu jatkuu - Johansson kuriin ja ei ole hädän päivää - ilman Johanssonia lukemat 3-5.
0+0
22/03/2018
Kyllähän se kiviranta on paljon parempi ku henkka
Sami Koski minua
22/03/2018
Holopainen maajoukkueeseen, se voisi olla päällystakkina Galante Carlströmille niin Suomen kultamitalia on varma. Tänäänkin maagista miehen pitämistä että oksat pois.
Myös Koski ja Kohonen majuun, niin olivat tehokkaita tänään, Kosken jalkakynät oli kyllä niin koomisia että edes alasarjoissa ei tuollaisia enää näe.
Toki kun pelin ratkettua tekee muutamat pisteet kun kumpaakaan ei pelaaminen enää kiinnosta niin voi sitten kopissa sukia vähän lisää geeliä tukkaan
Sami Koski minua
22/03/2018
Holopainen maajoukkueeseen, se voisi olla päällystakkina Galante Carlströmille niin Suomen kultamitalia on varma. Tänäänkin maagista miehen pitämistä että oksat pois.
Myös Koski ja Kohonen majuun, niin olivat tehokkaita tänään, Kosken jalkakynät oli kyllä niin koomisia että edes alasarjoissa ei tuollaisia enää näe.
Toki kun pelin ratkettua tekee muutamat pisteet kun kumpaakaan ei pelaaminen enää kiinnosta niin voi sitten kopissa sukia vähän lisää geeliä tukkaan ja kehua junnuille kuinka tärkeitä pelaajia ovat joukkueelle.
Sjarmo
22/03/2018
Maailmassa ei taida Pekun lisäksi olla kovinkaan montaa taktikkoa, jotka saisivat Johanssonia "kuriin".
Tällainen peli
22/03/2018
Krpn olisi pitänyt jäädyttää peliä 3-erässä eikä lähteä ahnehtimaan maaleja ja juokseman spvn kanssa. Jatkopeleissä pitää osata jotain muutakin. Ja jos johto on selvä niin ei niitä harjoittelijoita kentälle. Pitäkää puolustus kunnossa. Turha antaa lopussa AINA niitä maaleja vastustajalle kun av ei toimi. Nyt SPV teki 2 IM ja yhden YV. Turha sählätä itsensä ulos tässä vaiheessa kun voi päästä loppuun saakka. Pohjonen ja Johansson rautaa tänään.
economy
22/03/2018
Raholassa yli 700 katsojaa, tampereen ykkönen puolivälierien yleisömäärissä.
JANIINPÄ
22/03/2018
Yllättävän kesyt pelit tänään. Ässät Kärpät vähän nuhjas muut ku kevyissä treeneissä.
Ohje ylempää?
22/03/2018
Onko Amu ohjeistanut, että Kukkolan tulee valittaa tuomarille jokaisesta tilanteesta ja sillä yrittää herpaannuttaa vai mistä johtuu? Itse pelihän ihan läpsyttelyä ja Ervi voittoon puolivaloilla pelailemalla.
Minäpahoitinmieleni
22/03/2018
Hauska lukea viime pelin kommentteja tämän pelin jälkeen :D "krp:n pää ei kestä isoissa peleissä" "h.johansson tehnyt vaan turhia pisteitä" :D sama juttu tuosta ervi pelistä "ervi ei peluuta kuin kahta kenttää". Huikeita asiantuntijoita täällä. :D ja economy kerro ihmeessä monta tapparan peliä tänään oli tampereella? ;)
Hmm
22/03/2018
No, Jyväskylässä peli oli intensiivistä vääntöä, joka ei jättänyt yleisöä kylmäksi. Luukkonen Tepsin maalissa oli huikea, kovaa kansainvälistä tasoa. Pari kolme game saveria, jotka pitivät numerot tasaisina loppuun saakka. Kotilainen Pe oli kovaa tasoa, samoin Manninen. Happee antoi Tepsille maalit yksilötason alokasmaisista virheistä. Liian vaikeaa ei pidä yrittää, jos kädet eivät ole "samettia". Pallo vain huitsin v.....n omalta alueelta. Stenfors on vain puolustajien aatelia, kova äijä.
edelliselle
22/03/2018
Kukahan pässi sinäkin olet. Sinun logiikkasi mukaan salibandyyn saadaan hiukan yleisöä, jos paikkakunnalla ei ole muuta tarjolla, mites se edellinen matsi, oliko tapparalla silloinkin peli.
Ervi teatteri
22/03/2018
Aika valmista peliä Erviltä - etenkin puolustus oli nyt hereillä ja todella vähiin jäivät Indiansin paikat. Lisäksi Indians hölmöili oman pelinsä jatkuvilla virheillä, joista Ervi kyllä pussitti tehokkaasti. Sarja on vasta alussa eli kummallakaan ei ole varaa "leijua" vielä.
Ei oo kaikki inkkarit kanooteissaan
22/03/2018
Inkkarit taitaa olla tuomittuja siihen yhden pelin voittoon pleijareissa. Erityisen heikkoa oli suurena lupauksena pidetyn Lehkosuon pelaaminen. Kaveri vetäs ittensä niin pahasti pakkaselle, et on melko lähellä vikaa paikkaa +/- tilastossa. Mitä ihmettä Nykky on aatellu? Et Suomi tarttee jonkun sikaa pelaavan isokokosen kaverin, riippumatta siitä et vähintään kolme tänkin päivän maalia meni täysin Lehkosuon piikkiin. Äijä tönii ja lyö vahteja näpeille, ja sit hermostuu ku ei edes kuudella neljää vastaan saada mitään aikaseks.
Teurastamo
22/03/2018
Onpas Seinäjoen suunnalla tänään hiljaista :D

Taisi lähteä traktori vähän keulimaan edellisen voiton jälkeen.
Jep
22/03/2018
Inkkareiden kanootit kaatuneet ja löytyy alajuoksulta sitten syksyllä. Hyviä lomia molemmin espoon seuroille.
Lämpöä ilmassa
22/03/2018
Onhan siellä maajoukkueessa pyörinyt sikaa pelaavia ennenkin; Savolainen, Kukkola, Lindfors jne. En nyt näkisi, että Lehkosuo olisi mitenkään pahimmasta päästä tästä porukasta, jos muutenkaan? Ilmeisesti edellistä kirjoittajaa vain harmittaa se, että Lehkosuo pelannut hienon läpimurtokauden.
Junnu#8
22/03/2018
Jännä olisi nähdä H.Johansson Ruotsin Superliigassa. Cia Hayo on pimentänyt aika monta tähtipelaajaa. Siinä yksi. Suomessa vaikka Lauri Stenfors. Taitaa inkkareiden eväät olla syöty. Rutiini kovista peleistä vetää kelkkaa Ervin suuntaan.
Minäpahoitinmieleni
23/03/2018
Edelliselle:lle ja kukas lukihäiriöinen pässi sinä olet :D en tietääkseni sanonu että clasu voittaisi yleisössä mutta vaikuttaahan toi jos on lätkäpeli samana päivänä esim. clasulla oli ekassa pelissä 450 ja kun Tapparan peli oli samaan aikaan katsojia oli 300. Oon varma että vaikuttaisi myös nokiakrpn määrään samalla tavalla vai oletko niin naivi että ajattelet että sähly on ainoa mikä ihmisiä kiinnostaa?
Arto Kilponen
23/03/2018
Myönsivät jopa Classicissa, että kyllä se vaikuttaa. Puhutaan kuitenkin tien toisella puolella olevasta ottelusta, niin ei jää sijainnistakaan kiinni, etteikö ihmiset valitsisi mieluummin Tapparan kuin Classicin peliä. Lisäksi kyseessä oli playoff-kauden avausottelu viime kevään finalistia vastaan, niin aivan varmasti Tappara kiinnosti nimenomaan tuossa pelissä.

Joku voisi tietysti kysyä, että olisiko Classic-Oilers kannattanut sitten pelata tiistaina tai torstaina.
JANIINPÄ
23/03/2018
Kiivaana Internet aikana onnistui seuraamaan Clasun / Tapparan ja Jypin pelejä yhtä-aikaa.
Hirveä kokemus, missään ei pysynyt mukana. Onneksi Tekstitv kertoi tilanteet.
"Urheilu" hullu.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.