Liigat

ErVi-puolustajalle ei määrätty lisärangaistuksia kurinpitäjän toimesta

10.04.
2018
43 Kommenttia
3
Liigat

Classicin Ella Alanko koki kovia toisessa välieräpelissä. Kuva: Jarmo Koskela

ErVi-pelaaja Mirva Laitinen sai toisessa välieräpelissä Classicia vastaan punaisen kortin väkivaltaisuudesta. Ottelun viimeisillä minuuteilla tapahtunut rike oli PR1-koodin mukainen, mutta kurinpitäjä käsitteli tapauksen otteluvalvalvojan videotutkintapyynnön mukaisesti.

Tilanteesta ei kuitenkaan määrätty lisärangaistuksia. Tapausta kuvailtiin näin:

”Peliajassa 56.38 EräViikinkien Mirva Laitinen (jatkossa: Laitinen) etenee laitaa pitkin ja keskiviivan tuntumassa hän leikkaa keskelle ajautuen Ella Alangon (jatkossa: Alanko) ja toisen Classicin pelaajan väliin. Laitinen ja Alanko kaatuvat maahan. Laitisen noustessa ylös hänen vasen jalkansa tekee liikkeen taakse päin kohti Alankoa, osuen tätä ylävartaloon. Alanko loukkaantuu tilanteessa. Laitiselle annetaan PR 1 rangaistus.”

Kurinpitäjä perusteli päätöstään seuraavin sanoin:

”Katson, että Laitinen on syyllistynyt tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen. Laitisen olisi tilanteessa pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että hänen jalkansa voi osua Alankoon. Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin. Katson edelleen, että Laitisen jalan liike ei ole niin voimakas, että hän olisi tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Täten Laitisen teko ei täytä pelisääntöjen 617 2) kohdan raakaa rikkomusta. Edellä mainituin perustein olen tullut päätöslauselmassa olevaan ratkaisuun.”

Päätöksen näet kokonaisuutena täältä

Päätöksen myötä Laitinen on pelikelpoinen keskiviikon kolmannessa välieräpelissä. Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0 ja on voiton päässä Superfinaalista.

Huom. Tapauksesta ei ole julkaistu videomateriaalia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Peku
10/04/2018
Nyt se video julki!!!
sählyfani
10/04/2018
Olisi muutenkin kivaa, jos naistenkin peleistä tulisi useammin maalikoosteita. Tästä Classic-Ervi sarjasta ei ole julkaistu mitään... Proko on ainoa, joka niitä julkaisee? :O
Kaikkien kaveri
10/04/2018
"Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin. Katson edelleen, että Laitisen jalan liike ei ole niin voimakas, että hän olisi tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan."

Asia selvä, eli kurinpito on linjannut saat olla "varomaton" ja saat "syyllistyä vaaralliseen fyysiseen peliin", siten että pelaaja poistuu pelistä joutuu lääkintähenkinnön tarkkailtavaksi, kunhan et "potkaise tarpeeksi suurella voimalla" ylävartaloon.

Ei, minun mielestä pelaaja ei tarkoituksellisesti pyrkinyt loukkaamaasta toista, mutta olisin kuvitellut että pelaaja olisi vastuussa niin käsistä, mailastaan kuin jaloistaan.

Logiikka ja johdonmukaisuus.
joonas naamat
10/04/2018
Hoidin tämän casen, mulla on valtaa!
Nimetön
10/04/2018
Sinänsä erikoista, että kurinpitotyökalupakista ei löydy rangaistusta siihen, että pelaaja on huolimaton ja varomaton ja omalla vaarallisella pelillään ja toimillaan aiheuttanut vastustajan loukkaantumisen. Jos tuosta ei anneta 1-2 peliä niin mistä sitten?
HÄH
10/04/2018
Nyt se video julki! Tekee hallaa naissalibandylle, kun kuumin puheenaihe jää pelkäksi spekuloinniksi.
Nimetön
10/04/2018
Ei se video mitään auta, osa näkee tilanteen härskinä vastustajan poistona, osa siten että oli tahaton vahinko ja osa siltä väliltä.
nimellinen
10/04/2018
Kyllähän se video auttaa. Siitä jokainen voi itse katsoa oliko tilanne tahallinen vai ei. Jos tilanne oli vahinko, video voi puhdistaa Laitisen maineen. Nyt ei näytä hyvältä.
Nimetön
10/04/2018
Kurinpidon kannalta on epäolennaista on teko tahallinen tai tahaton, sillä sitä ei voida aukottomasti todistaa.
ErVi toimisto
10/04/2018
Video on toimiston väellä, mutta sitä ei uskalleta julkistaa.
Kaikkien kaveri
10/04/2018
Tosiaan on toissijaista puhua ja analysoida oliko teko tarkoituksellinen vai tahaton, koska millään videomateriaalilla ei päästä rikkovan pelaajan pään sisään analysoimaan hänen motiiviaan.

Sen sijaan on pakko ihmetellä sitä, että saat olla varomaton ja pelata vaarallista fyysistä peliä, kunhan potku on tarpeeksi hiljainen.
Etpäs
10/04/2018
Tyhmää ajatella että noin sitten saisi tehdä. Pelaajahan sai rangaistuksen 5+20min PR1.
noniin
10/04/2018
Laitisella melkoisen tunnottomat jalat, jos ei osumaansa huomaa.
Kalevi
10/04/2018
Toihan on Laitisen tavaramerkki.. mut tottakai siis täysi vahinko.
Korjaamo
10/04/2018
kuinka kovaa pitää potkasta että se on riittävän voimakas isku kurkkuun?? silleen et henki lähtee???
mielenkiinnosta
10/04/2018
Kävikö Alangolle pahasti? Pystyykö jatkamaan pelejä?
Niin justiin
10/04/2018
Pistää niin vihaksi tämä homma ja tällaiset päätökset. Isku kaulaan, varsinkin kurkkuun, on kevyenäkin iskuna todella vaarallinen ja vaikka mitä voi tapahtua, onneksi tällä kertaa ei käynyt mitään vakavampaa!

Laitiselle kyllä niin nolla-arvostus, täysin naurettava raportti häneltä, osoittaa jälleen vain välinpitämättömyyttä koko asiaa kohtaan. Kentältä pois jollei ympärillä olevien ihmisten hyvinvointi kiinnosta sen vertaa, että toisten ihmisten ympäriltä maasta noustessa ei edes katso, missä muut ovat, tai jos jaloissa ei sen vertaa tuntoa ole, että tajuaa sen johonkin osuvan.

Ihan oikeasti. Jokainen on vastuussa omista raajoista ja mailoistaan kentällä. Miten ErVi kehtaa edes selittää asiaa tuolla tavalla ja miten ihmeessä ratkaisu voi olla tämä?

Laitinen voisi kasvaa pikkuhiljaa aikuiseksi ja ottaa vastuun teostaan ja kiinnostua kentällä jostain muustakin kuin itsestään. Ei anna koko selkkaus Ervistäkään todellakaan hyvää kuvaa saatika kurinpitäjästä ja kurinpidon tarkoituksesta.

Mitä kamalaa pitää tapahtua, että tulee kunnon rangaistus? Pitääkö henkitorven painua sisään vai niskan mennä poikki? Vai eikö siinäkään tilanteessa tule enempää, koska 'ei ollut tarkoitus enkä koko asiaa tilanteessa huomannut'?
Eipä yllätä jos Ervi ei videota julkista.
10/04/2018
Ei meinaan olisi ensimmäinen kerta kun mahdollisesti ervin ja varsinkin aikoinaan SSV.n kohtaan haitallinen videopätkä oli kadonnut, pyyhkiintynyt, filmipoikki, linssinsuojus oli päällä ja mitä kaikkia näitä liiton kavereille on sattunut ja aina vaan painetaan villaisella koska ervi/ssv. yökköttävää touhua jälleen kerran ja kertoo että liitto on vieläkin Kurren rintataskussa.
Jotain mätää
10/04/2018
Älkää myöskään unohtako jokaisessa erän pelissä toistuvaa kellopelleilyä!
Katsoja
10/04/2018
Laitinen rottailee kyllä lähes joka pelissä enemmän tai vähemmän huomaamattomasti. Cup finaalissakin aiheutti Classic pelaajan loukkaantumisen kun tuli härskisti polvella polveen.
heh
10/04/2018
Kohta tulee joku Ervin mediavastaava taas vaatimaan nimiadressia videota vastaan, kuten Kukkolan tapauksessa?
joper
10/04/2018
Punainen ja sininen kaatuvat yhdessä, punainen painaa kädellään ja mailallaan sinistä, joka hyppää ripeästi jatkamaan peliä. Puhdas vahinko, jonka ilmeisesti videoltakin näkyi, kuten livenäkin.
Video
10/04/2018
Ei ole Ervi videota peitellyt. Videon olen nähnyt ja tuomio aivan oikein. Eli keskitytään taas kevään peleihin
Hups
10/04/2018
Miksei Ervi julkaise videota, kerta Laitinen ei tehnyt mitään väärää ja tilanne oli vahinko? Olisi kiva nähdä tämä täysin puhdas vahinkotilanne ja harmitella huonoa tuuria.
Katsoja
10/04/2018
Lopettakaa jo!!!!! Nyt menee asiattomaksi.Huomenna pelit jatkuu keskitytään siihen!
Kolkkis
10/04/2018
Videot löytyy ErVin ja Salibandyliiton hallusta kumpi nyt julkaisee videon? Jos mitään tahallista ei tapahtunut niin miksi ei voi julkaista?
Milo
10/04/2018
Se on aivan sama mitä jonnet foorumeilla mouhottaa, ei heidän takiaan tarvitse mitään videoita julkaista. Asianosaiset ovat nähneet videon ja se riittää. Koittakaa nauttia kesälomasta jo!
Maf
10/04/2018
Tahallinen tai ei, tuomari huomautti Laitista useamman kerran vaarallisesta pelistä. Siitäkin voi päätellä jotain
Jeesustelija
10/04/2018
Jokainen liiton videopalveluun pääsevä voi laittaa pätkän näkyville ja niitä ihmisiä on todella paljon. Video ei ole millään tavalla ErVin tai liiton takana.

Ihmiset jotka ei ole nähnyt videota jeesustelee täällä ja pyytää saada sitä näkyville, ne jotka on nähnyt ei näe siinä mitään suurempaa rikettä.

Classicin penkkikäyttäytyminen tilanteessa sai tuomarin paniikkiin ja puhaltamaan 5+20min. ja siinä se.

Edes Passo-show ei onneksi pystynyt vaikuttamaan lisärangaistukseen. Kaikki voidaan olla varmoja, että Tampereen suunnalta ollaan oltu ahkerasti liittoon yhteydessä.
Hoppas
11/04/2018
On se jännä et Alankojen käyttäytymisestä ei kukaan valita. Ella ja Eliisa, koko ajan mussuttamassa kentällä ja vähän väliä näitä "loukkeja" tulee ja sitten taas seuraavassa vaihdossa kirmataan kentälle.

Tuomiohan annettiin jo kentällä. Kurinpidolla ei aihetta koventaa.

Laitinen tykkää kyllä potkia. Kannattais vähä rauhoittaa sitä pelaamistaan.
Minäpahoitinmieleni
11/04/2018
Haluat nähdä videon tapahtuneesta, olet jonne. Potkaset toista pelaajaa, olet vahingon tehnyt uhri. Ah tätä nykymeininkiä <3
Nimetön
11/04/2018
"On se jännä et Alankojen käyttäytymisestä ei kukaan valita."

Ah, odotinkin milloin tulee "hänen kaltainen pelaaja ansaitsee saada jalasta kurkkuun" selityksen. Enkä pettynyt.
Keskis
11/04/2018
Vain ErViltä voi odottaa jotain tuollaista...
Golf
11/04/2018
Laitinen pelaa kyllä liian vaarallisesti. Aina junnuajoista lähtien nähty vaikka millaisia temppuja. Jotain rottaa tai sikaa aina viritteillä.
Joper
11/04/2018
Isoin sika koko naisten liigassa... Monella tapaa...
jep
12/04/2018
Vahinko, niin kuin näkyikin katsomosta. Kurinpito totesi saman. Täällä nimettöminä huutelevat, jotka eivät olleet paikalla.
ippe ja lassikit vois jo lopettaa älyttömät huutelut.
Keskis
13/04/2018
Jep jos on vahinko niin miksi ihmeessä sitä ideota ei voi julkaista. Jotain hämärää tuossa vaan on kun menee salailuksi....
Nimetön
13/04/2018
En ymmärrä miten ihmisten sisälukutaito on näin huonoa, mutta missäänhän ei sanottu tapauksen olevan "vahinko" - päinvastoin: "on syyllistynyt tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen. Laitisen olisi tilanteessa pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että hänen jalkansa voi osua Alankoon. Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin"

Avainkohdat:

- on syyllistynyt tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen
- olisi tilanteessa pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että hänen jalkansa voi osua
- on teollaan osoittanut varomattomuutta ja
- syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin

Missä puhutaan vahingosta?
Kaikkien kaveri
13/04/2018
"Kurinpito totesi saman."

Ei, vaan kurinpito totesi että ei ole tarvetta *lisärangaistukseen*.
Jules
13/04/2018
Julkaisisitte nyt sen videon vaan, niin päästäisiin tästäkin spekuloinnista.
Jeesustelija
13/04/2018
Käy Jules katsomassa liiton palvelusta, siellä se on nähtävillä. Kyllä varmaan tunnet jonkun, jolla on tunnukset palveluun. Nähtävillä on koko peli ja kannattaakin katsella se kokonaisuudessaan, niin näet millainen ottelu oli ja kuka sikaili kuinka paljon.

Ei täällä kovin moni spekuloi, pari provoilijaa ainoastaan :)

Tai sit vaan voit siirtyä provoilemaan Krp-Happee -sarjaan. Siellä on tänään tapahtunut vaikka mitä "sikailuja".
oolrait
17/04/2018
Olipas vahinko, harmittavasti vain sattui.
Jules
17/04/2018
faneille.com/salibandy/era-viikingit-ja-parissa-vuodessa-hukattu-fuusio/

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.