ErVi-puolustajalle ei määrätty lisärangaistuksia kurinpitäjän toimesta

Classic-pelaaja koki kovia toisessa välieräpelissä. Kuva: Jarmo Koskela

Classicin Ella Alanko koki kovia toisessa välieräpelissä. Kuva: Jarmo Koskela

ErVi-pelaaja Mirva Laitinen sai toisessa välieräpelissä Classicia vastaan punaisen kortin väkivaltaisuudesta. Ottelun viimeisillä minuuteilla tapahtunut rike oli PR1-koodin mukainen, mutta kurinpitäjä käsitteli tapauksen otteluvalvalvojan videotutkintapyynnön mukaisesti.

Tilanteesta ei kuitenkaan määrätty lisärangaistuksia. Tapausta kuvailtiin näin:

”Peliajassa 56.38 EräViikinkien Mirva Laitinen (jatkossa: Laitinen) etenee laitaa pitkin ja keskiviivan tuntumassa hän leikkaa keskelle ajautuen Ella Alangon (jatkossa: Alanko) ja toisen Classicin pelaajan väliin. Laitinen ja Alanko kaatuvat maahan. Laitisen noustessa ylös hänen vasen jalkansa tekee liikkeen taakse päin kohti Alankoa, osuen tätä ylävartaloon. Alanko loukkaantuu tilanteessa. Laitiselle annetaan PR 1 rangaistus.”

Kurinpitäjä perusteli päätöstään seuraavin sanoin:

”Katson, että Laitinen on syyllistynyt tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen. Laitisen olisi tilanteessa pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että hänen jalkansa voi osua Alankoon. Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin. Katson edelleen, että Laitisen jalan liike ei ole niin voimakas, että hän olisi tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Täten Laitisen teko ei täytä pelisääntöjen 617 2) kohdan raakaa rikkomusta. Edellä mainituin perustein olen tullut päätöslauselmassa olevaan ratkaisuun.”

Päätöksen näet kokonaisuutena täältä

Päätöksen myötä Laitinen on pelikelpoinen keskiviikon kolmannessa välieräpelissä. Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0 ja on voiton päässä Superfinaalista.

Huom. Tapauksesta ei ole julkaistu videomateriaalia.

43 comments

  1. Olisi muutenkin kivaa, jos naistenkin peleistä tulisi useammin maalikoosteita. Tästä Classic-Ervi sarjasta ei ole julkaistu mitään… Proko on ainoa, joka niitä julkaisee? :O

  2. ”Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin. Katson edelleen, että Laitisen jalan liike ei ole niin voimakas, että hän olisi tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan.”

    Asia selvä, eli kurinpito on linjannut saat olla ”varomaton” ja saat ”syyllistyä vaaralliseen fyysiseen peliin”, siten että pelaaja poistuu pelistä joutuu lääkintähenkinnön tarkkailtavaksi, kunhan et ”potkaise tarpeeksi suurella voimalla” ylävartaloon.

    Ei, minun mielestä pelaaja ei tarkoituksellisesti pyrkinyt loukkaamaasta toista, mutta olisin kuvitellut että pelaaja olisi vastuussa niin käsistä, mailastaan kuin jaloistaan.

    Logiikka ja johdonmukaisuus.

  3. Sinänsä erikoista, että kurinpitotyökalupakista ei löydy rangaistusta siihen, että pelaaja on huolimaton ja varomaton ja omalla vaarallisella pelillään ja toimillaan aiheuttanut vastustajan loukkaantumisen. Jos tuosta ei anneta 1-2 peliä niin mistä sitten?

  4. Nyt se video julki! Tekee hallaa naissalibandylle, kun kuumin puheenaihe jää pelkäksi spekuloinniksi.

  5. Ei se video mitään auta, osa näkee tilanteen härskinä vastustajan poistona, osa siten että oli tahaton vahinko ja osa siltä väliltä.

  6. Kyllähän se video auttaa. Siitä jokainen voi itse katsoa oliko tilanne tahallinen vai ei. Jos tilanne oli vahinko, video voi puhdistaa Laitisen maineen. Nyt ei näytä hyvältä.

  7. Kurinpidon kannalta on epäolennaista on teko tahallinen tai tahaton, sillä sitä ei voida aukottomasti todistaa.

  8. Video on toimiston väellä, mutta sitä ei uskalleta julkistaa.

  9. Tosiaan on toissijaista puhua ja analysoida oliko teko tarkoituksellinen vai tahaton, koska millään videomateriaalilla ei päästä rikkovan pelaajan pään sisään analysoimaan hänen motiiviaan.

    Sen sijaan on pakko ihmetellä sitä, että saat olla varomaton ja pelata vaarallista fyysistä peliä, kunhan potku on tarpeeksi hiljainen.

  10. Tyhmää ajatella että noin sitten saisi tehdä. Pelaajahan sai rangaistuksen 5+20min PR1.

  11. Toihan on Laitisen tavaramerkki.. mut tottakai siis täysi vahinko.

  12. kuinka kovaa pitää potkasta että se on riittävän voimakas isku kurkkuun?? silleen et henki lähtee???

  13. Pistää niin vihaksi tämä homma ja tällaiset päätökset. Isku kaulaan, varsinkin kurkkuun, on kevyenäkin iskuna todella vaarallinen ja vaikka mitä voi tapahtua, onneksi tällä kertaa ei käynyt mitään vakavampaa!

    Laitiselle kyllä niin nolla-arvostus, täysin naurettava raportti häneltä, osoittaa jälleen vain välinpitämättömyyttä koko asiaa kohtaan. Kentältä pois jollei ympärillä olevien ihmisten hyvinvointi kiinnosta sen vertaa, että toisten ihmisten ympäriltä maasta noustessa ei edes katso, missä muut ovat, tai jos jaloissa ei sen vertaa tuntoa ole, että tajuaa sen johonkin osuvan.

    Ihan oikeasti. Jokainen on vastuussa omista raajoista ja mailoistaan kentällä. Miten ErVi kehtaa edes selittää asiaa tuolla tavalla ja miten ihmeessä ratkaisu voi olla tämä?

    Laitinen voisi kasvaa pikkuhiljaa aikuiseksi ja ottaa vastuun teostaan ja kiinnostua kentällä jostain muustakin kuin itsestään. Ei anna koko selkkaus Ervistäkään todellakaan hyvää kuvaa saatika kurinpitäjästä ja kurinpidon tarkoituksesta.

    Mitä kamalaa pitää tapahtua, että tulee kunnon rangaistus? Pitääkö henkitorven painua sisään vai niskan mennä poikki? Vai eikö siinäkään tilanteessa tule enempää, koska ’ei ollut tarkoitus enkä koko asiaa tilanteessa huomannut’?

  14. Ei meinaan olisi ensimmäinen kerta kun mahdollisesti ervin ja varsinkin aikoinaan SSV.n kohtaan haitallinen videopätkä oli kadonnut, pyyhkiintynyt, filmipoikki, linssinsuojus oli päällä ja mitä kaikkia näitä liiton kavereille on sattunut ja aina vaan painetaan villaisella koska ervi/ssv. yökköttävää touhua jälleen kerran ja kertoo että liitto on vieläkin Kurren rintataskussa.

  15. Älkää myöskään unohtako jokaisessa erän pelissä toistuvaa kellopelleilyä!

  16. Laitinen rottailee kyllä lähes joka pelissä enemmän tai vähemmän huomaamattomasti. Cup finaalissakin aiheutti Classic pelaajan loukkaantumisen kun tuli härskisti polvella polveen.

  17. Kohta tulee joku Ervin mediavastaava taas vaatimaan nimiadressia videota vastaan, kuten Kukkolan tapauksessa?

  18. Punainen ja sininen kaatuvat yhdessä, punainen painaa kädellään ja mailallaan sinistä, joka hyppää ripeästi jatkamaan peliä. Puhdas vahinko, jonka ilmeisesti videoltakin näkyi, kuten livenäkin.

  19. Ei ole Ervi videota peitellyt. Videon olen nähnyt ja tuomio aivan oikein. Eli keskitytään taas kevään peleihin

  20. Miksei Ervi julkaise videota, kerta Laitinen ei tehnyt mitään väärää ja tilanne oli vahinko? Olisi kiva nähdä tämä täysin puhdas vahinkotilanne ja harmitella huonoa tuuria.

  21. Lopettakaa jo!!!!! Nyt menee asiattomaksi.Huomenna pelit jatkuu keskitytään siihen!

  22. Videot löytyy ErVin ja Salibandyliiton hallusta kumpi nyt julkaisee videon? Jos mitään tahallista ei tapahtunut niin miksi ei voi julkaista?

  23. Se on aivan sama mitä jonnet foorumeilla mouhottaa, ei heidän takiaan tarvitse mitään videoita julkaista. Asianosaiset ovat nähneet videon ja se riittää. Koittakaa nauttia kesälomasta jo!

  24. Tahallinen tai ei, tuomari huomautti Laitista useamman kerran vaarallisesta pelistä. Siitäkin voi päätellä jotain

  25. Jokainen liiton videopalveluun pääsevä voi laittaa pätkän näkyville ja niitä ihmisiä on todella paljon. Video ei ole millään tavalla ErVin tai liiton takana.

    Ihmiset jotka ei ole nähnyt videota jeesustelee täällä ja pyytää saada sitä näkyville, ne jotka on nähnyt ei näe siinä mitään suurempaa rikettä.

    Classicin penkkikäyttäytyminen tilanteessa sai tuomarin paniikkiin ja puhaltamaan 5+20min. ja siinä se.

    Edes Passo-show ei onneksi pystynyt vaikuttamaan lisärangaistukseen. Kaikki voidaan olla varmoja, että Tampereen suunnalta ollaan oltu ahkerasti liittoon yhteydessä.

  26. On se jännä et Alankojen käyttäytymisestä ei kukaan valita. Ella ja Eliisa, koko ajan mussuttamassa kentällä ja vähän väliä näitä ”loukkeja” tulee ja sitten taas seuraavassa vaihdossa kirmataan kentälle.

    Tuomiohan annettiin jo kentällä. Kurinpidolla ei aihetta koventaa.

    Laitinen tykkää kyllä potkia. Kannattais vähä rauhoittaa sitä pelaamistaan.

  27. Haluat nähdä videon tapahtuneesta, olet jonne. Potkaset toista pelaajaa, olet vahingon tehnyt uhri. Ah tätä nykymeininkiä <3

  28. ”On se jännä et Alankojen käyttäytymisestä ei kukaan valita.”

    Ah, odotinkin milloin tulee ”hänen kaltainen pelaaja ansaitsee saada jalasta kurkkuun” selityksen. Enkä pettynyt.

  29. Laitinen pelaa kyllä liian vaarallisesti. Aina junnuajoista lähtien nähty vaikka millaisia temppuja. Jotain rottaa tai sikaa aina viritteillä.

  30. Vahinko, niin kuin näkyikin katsomosta. Kurinpito totesi saman. Täällä nimettöminä huutelevat, jotka eivät olleet paikalla.
    ippe ja lassikit vois jo lopettaa älyttömät huutelut.

  31. Jep jos on vahinko niin miksi ihmeessä sitä ideota ei voi julkaista. Jotain hämärää tuossa vaan on kun menee salailuksi….

  32. En ymmärrä miten ihmisten sisälukutaito on näin huonoa, mutta missäänhän ei sanottu tapauksen olevan ”vahinko” – päinvastoin: ”on syyllistynyt tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen. Laitisen olisi tilanteessa pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että hänen jalkansa voi osua Alankoon. Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin”

    Avainkohdat:

    – on syyllistynyt tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen
    – olisi tilanteessa pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että hänen jalkansa voi osua
    – on teollaan osoittanut varomattomuutta ja
    – syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin

    Missä puhutaan vahingosta?

  33. ”Kurinpito totesi saman.”

    Ei, vaan kurinpito totesi että ei ole tarvetta *lisärangaistukseen*.

  34. Julkaisisitte nyt sen videon vaan, niin päästäisiin tästäkin spekuloinnista.

  35. Käy Jules katsomassa liiton palvelusta, siellä se on nähtävillä. Kyllä varmaan tunnet jonkun, jolla on tunnukset palveluun. Nähtävillä on koko peli ja kannattaakin katsella se kokonaisuudessaan, niin näet millainen ottelu oli ja kuka sikaili kuinka paljon.

    Ei täällä kovin moni spekuloi, pari provoilijaa ainoastaan 🙂

    Tai sit vaan voit siirtyä provoilemaan Krp-Happee -sarjaan. Siellä on tänään tapahtunut vaikka mitä ”sikailuja”.

  36. faneille.com/salibandy/era-viikingit-ja-parissa-vuodessa-hukattu-fuusio/