Juniorit

Happeen uusi kotiluola valmistuu kauden 2020-21 alkuun mennessä

21.06.
2018
66 Kommenttia
1
Juniorit

Happee siirtyy uuteen kotihalliin vuonna 2020. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee siirtyy kauden 2020-21 alkuun mennessä uuteen kotihalliin. Monitoimiareena rakennetaan Laukaan kuntaan Jyväskylän kupeeseen.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen avasi hankkeen taustoja Pääkallo.fi:lle keskiviikkona.

– Päätös on tehty Laukaan kunnanhallituksen toimesta ja hanke etenee. Aiesopimus allekirjoitetaan heinäkuun aikana virallisesti. Jos asiat etenevät aikataulujen mukaisesti, niin rakentaminen on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2019. Viimeistään kauden 2020-21 alkuun hallin pitäisi olla valmis. Mahdollisesti jo keväällä 2020 voitaisiin pelata pudotuspelejä siellä, jos kaikki menisi aivan nappiin, Kotilainen kertoi.

Hankkeen vahva taustavoima on suolahtelainen PS-rakennus, joka toimii hankkeen rahoittajana. Mukana on myös muutama taustahenkilö.

– Rahoittaja ja rakentaja omistaa 70 %, ja Laukaan kunta 30 %. Me seurana pyöritetään sitä käytännön toimintaa ja O2:n kanssa keskustellaan elokuun alussa siitä, että millä tavalla asiassa tehdään yhteistyötä, Kotilainen avasi.

Happeen aikaisempana kotihallina toiminut Jyväskylän Monitoimitalo puretaan uuden Hippos-hankkeen myötä. Liigaotteluiden lisäksi myös muu Happeen toiminta tulee kohdentumaan Laukaan halliin.

– Kaikki kilpajoukkueen toiminta pyritään aika vahvasti keskittämään sinne halliin, Kotilainen aloitti.

Muilta salibandyseuroilta ei olla kuitenkaan sulkemassa ovia.

– Tietysti halutaan, että se on koko Keski-Suomen salibandyhalli, että kaikki sitä käyttäisivät. Ei me sitä omita, mutta totta kai me ollaan siinä lippulaivana liigajoukkueen puolesta. Toivoisimme, että kaikki joukkueet pelaisivat siellä, kuten esimerkiksi Divarin O2.

– Areena on suunnitelmaltaan sellainen, että se palvelee salibandya parhaalla mahdollisella tavalla. Siinä mielessä se on eräänlainen lippulaivahanke muutenkin suomalaisen salibandyn saralla. Tämmöisiä olisi hyvä saada jokaiselle liigapaikkakunnalle pitkässä juoksussa, että liigakin pystyisi kehittymään paremmin.

– Helpottaisi, että ei joutuisi liikaa olemaan muiden lajien kanssa samoissa tiloissa. Se helpottaa olosuhteita sekä liigajoukkueen myymistä, ja keskitetyssä ympäristössä pystyy paremmin kehittämään itse seurankin toimintaa, Kotilainen pohti.

Monitoimihallissa voi harrastaa tietysti muutakin kuin salibandya.

– Kyseessä on monitoimiareena, eli sinne tulee muun muassa painille ja itsepuoluslajeille tiloja. Totta kai siellä on myös kuntosalia ja muuta oheisharjoittelutilaa salibandylle. Tietenkin kentillä voi pelata vaikkapa futsalia ja koripalloa, mutta se alusta on vain se matto, ja siitä ei tingitä. Ketään ei kuitenkaan muuten suljeta pois, Kotilainen vakuutti.

Tuleva kotiareena sijaitsee nyt siis Jyväskylän ulkopuolella, mutta matka halliin ei ole ylitsepääsemättömän vaikea Jyväskylästä ja sen lähialueilta käsin.

– Sijainti on sellainen, että Laukaan keskustasta, Jyväskylän keskustasta, Vaajakoskelta ja Tikkakoskelta on lähes sama matka. Jokaisesta paikasta menee noin 10-15 minuuttia autolla. Sijainti ei ole kuitenkaan kaukana Jyväskylästä. Paikka sijaitsee ihan Jyväskylän lähellä ja alue on tarkemmin Leppäveden Tiituspohja, Kotilainen kommentoi sijaintia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Happee fani
21/06/2018
Happee siis sitoutuu vuokraamaan tai etsimään vuokralaiset uuteen halliin 1Me / vuosi.
Halpaahan sielläkään ei ole harjoitella tai pelata.
Onhan siinä kova tavoite.......Halliyhtiölle pitää kuiteskin vuorot maksaa myös Happeen.
Edellisetkin pitäs maksaa pois. Paljonkohan jäänee faneja pois pelistä sijainnin takia?
Katsoja
21/06/2018
Ollaanko siellä oikeasti tosissaan liikkeellä?
Samaan aikaan tulee Hippos 2020 keskus, yksi Suomen suuremmista urheilun keskittymistä Jyväskylän keskusta alueelle. Happee haluaisi siirtyä 20km päähän pienemmälle talousalueelle ja samalla menettävät ainakin osan nykyisistä kannattajista.
Ulkopuolisen on vaikea ymmärtää Happeen motiiveja? Vähän saman tyyppinen tilanne kun EräViikingit siityi Vantaalle ja tulokset tiedetään.
Kolme tärkeintä tekijää jotka vaikuttavat tapahtumakeskuksen menestykseen ovat:
1. Sijainti
2. Sijainti
3. Sijainti

Toivottavasti Happee hakee vaan parempaa asemaa, näillä todella erikoisilla suunnitelmilla kun neuvottelevat Hippos hankkeen kanssa?
Iivari
21/06/2018
Samoilla linjoilla edellisen kanssa siinä että luultavasti syö katsojamääriä tämä touhuilu sekä varsinkin sijainti. Lisäksi outo kommentti, että Happee olisi jonkun näköinen edelläkävijä tämän hallinsa kanssa. Ensinnäkin eivät sitä tule omistamaan millään tavalla, eivätkä ole myöskään mitenkään ensimmäisiä. Aika puuhailun makua taas jypinkylässä. Mutta sanotaan nyt jotain positiivistakin; kiva että tulee uusia sählyhalleja.
$$$$$
21/06/2018
Happeen puolelta hallin käyttörahoitus ei ole ongelma. Peter vuolee miljoonia ulkomailla niin siitä riittää helposti 1 miltsi agentille ja toinen miltsi hallin pyörittämiseen.
Heippa, Happee 2020!
21/06/2018
Parin vuoden päästä täytyy siis sanoa hyvästit Happelle, kun autottomana 20 km on mahdoton matka. :( Onneksi on vielä pari kautta matka pari kilometriä.
Arto Kilponen
21/06/2018
Melkoista valitusta nämä 20km matkat.
Artolle...
21/06/2018
Millä meinasit tuon matkan talviaikaan kulkea autottomana tai juniorina?
Paikallisliikenne kulkeen tuonne tosi mukavasti 5e kertamaksulla / suunta
sieltä ei edes pääse pois julkisilla pelin jälkeen kun eivät kulje niin myöhään.
Ettei vaan nyt lyödä viimeistä naulaa seuran arkkuun?
Harrastuksen hinta & ruuhkainen kylätie
21/06/2018
3 salibandykenttää tarkoittaa 365 päivänä vuodessa täydellisellä käyttöasteella (klo. 8-22, 14h/vrk) 15 330 myytävää käyttötuntia per vuosi. Hallin paikka sijaitsee hankalan matkan päässä Jyväskylän eri asuisalueista nähden - käytännön matka-aika prime time vuoroille on ruuhka-aikaan, jolloin matka kestää todellisuudessa 30min henkilöautolla ja julkinen liikenne on tunnetusti Jyväskylässä heikko, jolloin se ei alaikäiselle harrastajalle ole vaihtoehto.

Noiden yli 15 330 vuotuisen käyttötunnin myyminen ottamatta kantaa etäisyyteen, on haastavaa, koska harrastajista suurin osa on pieniä lapsia ja harrastuksen kustannukset pidettävä alhaisina. Kun tähän lisää todellisen hinnan noille myytäville vuoroille per käyttötunti, tulee harrastuksen kustannukset nousemaan radikaalisti niille lapsille ja nuorille, jotka tuolla teoreettisessa hallissa harrastavat.

Jokainen voi laskea, että kun Happee sitoutuu ostamaan halliyhtiöltä 1M€ / vuosi vuoroja niin täydellisellä täyttöasteella yhden vuoron hinta on n. 70€/h eli n. 4000€/vuosi per yksi vuoro. Jos myynti ei suju, eli esim aamun ja päivän vuorot eivät ole täynnä ja täyttöastee jää puoleen niin tuntihinta tuolaantuu 140€:oon/käyttötunti. Se tekee jo yhden vuotuisen vuoron hinnaksi lähes 8000€, jotta lasten joukkue voi harjoitella läpi vuoden kerran viikossa hallissa.

Onkohan näitä lukuja käyty läpi perheille ja joukkueille?
Simo sisäpiiristä
21/06/2018
Hauska nähdä kuinka happee kusee lopullisesti omiin muroihinsa. Pykäävät landelle nykyisiä katsojamääriä palvelevan areenan 1000 katsojalle, juniorit (joita Happeen peleissä riittää) ei pääse enää samaan malliin paikalle ja varmasti myös esim opiskelijoita matka verottaa. Sitten vielä että miten meinaavat saada tuonne myytyä miljoonalla vuoroja.

Lisäksi olis kiva tietää että joutuisiko happee maksamaan nykyiset monnarista koituneet tilamaksut pois jos siirtyy pois monnarilta. Ne summat on nimittäin aivan liian isoja Happeen kassalle :D
Arto Kilponen
21/06/2018
Eiköhän Happee voi tehdä saman kuin muutkin seurat, eli järjestää bussikuljetuksen vanhalta hallilta uudelle.

Lisäksi parissa vuodessa ehtii ihan hyvin hankkimaan auton.
Repa
21/06/2018
Hieno ja kunnianhimoinen hanke! Ei seurat tälläisiin kaadu vaikka hallin rahoitus ei toimisikaan. Kannattajat nyt seuraavat vähän pidemmällekin ja jyppihän on kans tosi kova jos bussimatkasta tulee paha mieli.
Jonsku
21/06/2018
Arto Kilposella on kyllä legendaariset reseptit tarjota. "Pari vuotta aikaa hankkia auto". Voi luoja. Happeen katsojista valtaosa on junioreita ja opiskelijoita. He varmaankin alkavat autosäästäjiksi tämän takia. Lisäksi nuorille varmasti myönnetään poikkeusluvat ajokortteihin tämän takia. Tosiasia on, että hallin siirtyminen 20 km päähän heikompien kulkuyhteyksien päähän tulee laskemaan rutkasti katsojamääriä. Tämän Happee varmasti jo ymmärtänyt huomioida
Ihmettelijä
21/06/2018
Paljonkohan on uuden hallin kapasiteetti
Onkohan mietitty
21/06/2018
Juuri kun noita lukuja pyörittelee ja ottaa huomioon että 70% rahoituksesta makaa yhden raksafirman käsissä, miettii että onkohan tässä lopulta vaan jossain saunaillassa laskettu nää jutut. Koska muistaakseni vasta noin kuukausi takaperin Mr Kotilainen ensimmäistä kertaa oli äänessä Hippos2020 puutteellisuudesta ja nyt jo on luotu korvaava vaihtoehto.
Hippos 2020
21/06/2018
Hippos 2020 hankkeen halli ei olisi palvellut salibandyä millään tavalla, kun päättäjät eivät kuunnelleet salibandy väkeä ja kentästä ei olisi tullut halutunlainen.
Häppee
21/06/2018
Kun rakennetaan kansainvälisellä mittapuulla laajaa huippu-urheilukeskittymää Hippos2020 hankkeessa, niin on hyvin ymmärrettävää, että salibandy siirretään pois näkyviltä syrjäkuntiin.
Hyvä biisi
21/06/2018
”I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender.”

Eli yleisö kaikkoaa, lipputulot loppuu, mut junnut maksaa > siis muut jykylän säbäseurat tulee kiittämään, kun tulijoita on ovista ja ikkunoista.
Arto Kilposelle
21/06/2018
Arto Kilponen ei ymmärrä kannattavasta liiketoiminnasta yhtään mitään. Faktaa on, että tämän tyyppisessä tuotteessa sijainti on kaiken a ja o. Happeen kannattaa vielä miettiä toisen kerran asiaa tai kylmät käy. Heidän talous on muutenkin talousihmistä vailla.
Nimetöm
21/06/2018
Kieltämättä näyttää vahvasti siltä, että nimimerkki Arto Kilponen ei oikein ymmärrä keskisuomalaista markkina-aluetta...
Arto Kilponen
21/06/2018
En ehkä keskisuomalaista markkina-aluetta ymmärrä, mutta kyllä siitä sijainnin merkityksestä M-Team oli loistava esimerkki. Liigassa pelatessa halli oli Pasilassa ja katsojamääristä voidaan lukea suoraan kuinka paljon se auttoi.
Nimetön
21/06/2018
"En ehkä keskisuomalaista markkina-aluetta ymmärrä..."

Tämä riittänee sitten.
Kotikulmilla tapahtuu
21/06/2018
En ymmärrä miten Happee kuvittelee tuon touhun onnistuvan. Vaikka Jyväskylä mahtava paikka onkin, niin en näe kovinkaan suurta todennäköisyyttä siihen, että sille kävisi kovin hyvin. Toivottavasti ymmärtävät ajoissa, että pelaavat venäläistä rulettia useammalla kuin yhdellä patruunalla pesässä.
Jarmo Kuronen
21/06/2018
Kyllä Happeen kannattajat jaksavat Laukaaseen asti kulkea - jokatapauksessa monella ihmisellä pitkät etäisyydet periferiassa niin eiköhän tämäkin matka onnistu.
Katsoja
21/06/2018
Jos Happee ei ole pystynyt yksin vaikuttamaan Hippos hankkeen salibandyn olosuhteisiin niin Salibandyliiton olisi tultava apuun.
Tässä voi lopulta käydä todella huonosti Järvi Suomen salibandylle ja sitä kautta voi vaikuttaa kotimaiseen salibandyyn negatiivisesti.
Hippos hanke saa varmasti tukea kaupungilta ja luultavasti myös veikkauksen kautta eli kyllä salibandyväen on nostettava tämä puute laajenpaankin keskusteluun miten näitä hankkeita suunnitellaan.
JANIINPÄ
21/06/2018
Laukaalle?
Sama jos Classicille tehtäisiin halli Hämeenkyröön.
EI mee jakeluun.
Katsojalle
21/06/2018
Olet aivan oikeassa ja ytimessä. Nämä ovat niitä asioita johon salibandyliiton pitää panostaa eli tukea seuroja näin kriittisissä tilanteissa. Mutta rahathan menee esim. opiskelijoiden mm kisa tyyppisiin projekteihin ja liiallisiin rekrytointeihin henkilöstöön, joka ei tuo mitään lisäarvoa.
JANIINPÄ
21/06/2018
Kävin ihan kiinnostuksesta lukemassa Hippos2020 hanketta. JA olipa tuttua juttua. (vrt Tampere Areena)
1. KOKO halli aiotaan rakentaa yksityisellä rahalla, varmasti.
2. Menee pari vuotta. 50% on yksityisiä jo mukana. Noin.
3. Ja taas pari vuotta. Yksityisiä ei lähde mukaan hankkeen rahoituksen vuoksi.

55. Kaupunki ruinaa rahaa valtiolta, ottaa laina amarkkinoilta, antaa tontin ilmaiseksi, niin PARI yksityistä lähtee rakentamaan, ja kaupunki takaa tappiot.
Tällaista. Varmuudeksi Hakametsä aiotaan räjäyttää harjoitushalleineen maan tasalle ettivät vaan kiekkoseurat lipeä hallivuokrien korkeuden vuoksi hankkeesta.

Jyskälässä tulee käymään sama teatteri.
Laukaan Happee?
21/06/2018
Vaihtuuko siis nimikin Laukaan Happeeksi kun siellä kerta kaikki toimintakin tapahtuu?
Koti Laine
21/06/2018
Nyt lähti Laukalle
Laukaan kartano
21/06/2018
Yleensä vapaaehtoiset autottomia. Kuka nyt pitää Laukaaisukarttaa
salibändii
21/06/2018
Ihanan negatiivista kommentointia pirun paljon seuratoiminnasta tietäviltä ihmisiltä. Toivottavasti kaikki asiantuntevat kommentoijat on jossakin suomalaisessa seurassa kehittämässä toimintaa, kun on niin pirun paljon osaamista ja tietoa, ihan sama missä lajissa. Näitä kun lukee, niin hupia tahtoo olla enemmän kuin ilta-sanomien kommentti-osioissa. :D
Jkl
21/06/2018
Täytyy ottaa huomioon, että Hippos 2020- hanke on monipuolinen hanke, jossa monitoimihalli on vain yksi osahanke. Vanha Monnari revitään alas joka tapauksessa, ja hyvä niin, sillä bunkkeri on oman aikansa tuote, ilmanlaatu surkea, homeita ja asbestia kenties. Moni on oireillut siellä. Mutta monitoimihalli, monitoimiareena ja Kihun sekä Likesin ja kenties Jamkin/yliopiston tiloja sinne tulee. JYP tarvii kunnon areenan ollakseen vetovoimainen jatkossa. Tutkimus- ym. rahoitus menee omia latujaan. Säbä on näissä kuvioissa pikku juttu. Hankkeen kannalta marginaalinen rahoitusosuus voi olla Happeen resursseille liikaa. Tai sit vaan yritetään iltalypsää "köyhäinapua" näillä Laukkaa jutuilla. No, Hämeenlinnassa, joka on selvästi pienempi kapunki, pelit pelataan Iittalassa. Sehän oli Trackersin kauhujentalo....porukkaa kävi
Jkl
21/06/2018
Jyväskylästä ei ole kun 13 km Tiituspohjaan ja sinne ajaa iltaaikaan n. 15 min Jkl keskustasta. Joukkoliikenteellä myös suuri vaikutus asiaan eli saataisiin linkki vuorot natsaamaan hyvin pelipäiville. Lisäksi ravintola toiminta hyvin suotavaa areenan kupeeseen eli sekin palvelisi hyvin katsojia sekä kyläläisiä. Sijainti sikäli mahtava että alueen lähellä on Jyväskylä 13km, Vaajakoski 10km, Tikkakoski 15 km ja Laukaa 10km eli areenan saavutettavuus on loistava.
Olipisto
22/06/2018
Se on hyvä, että Suomen yhden suurimman kortistoon kouluttajan laariin, yliopistot, kilautellaan rahaa. Tutkitaan pojat tutkitaan...
Palokan Orsi
22/06/2018
Jutusta ei selviä mikä kunnan rooli tuossa on. Jos Kotilainen on saanut myytyä nuo päivän ajat kunnalle, niin bisneshän on riskitönmuille paitsi veronmaksajille. Käsittääkseni happeen taustoissa on aika monta laukaalaistaustaista, joten sikäli voi ymmärtää tuon innon nähdä Laukaa jotenkin keskeisenä sijaintina..
business
22/06/2018
"– Tietysti halutaan, että se on koko Keski-Suomen salibandyhalli, että kaikki sitä käyttäisivät. Ei me sitä omita, mutta totta kai me ollaan siinä lippulaivana liigajoukkueen puolesta. Toivoisimme, että kaikki joukkueet pelaisivat siellä, kuten esimerkiksi Divarin O2."

Tuotaniin. Miten nämä voi olla toivomisen asteella? Eikös O2 rakenna nyt jotain 200 katsojan hallia, jossa lähes kaikki junnujoukkueet pelaa ja reenaa ensi kaudella? Jossei nää vuorojen täyttöasteet liian alhaiset niin kyllähän markkinatalouden ehdot antavat ymmärtää, ettei sitä tappiolla pyöritetä. Arvatkaas mitä sit tapahtuu? Maksat tai itket ja maksat.
Fani
22/06/2018
Fani ajaa jo nyt useamman kymmenen kilometrin päästä kotipelejä katsomaan. Nykyihmiselle pitää kaikki olla korttelin päässä valmiina - aei että, voi voi.
Paras ratkaisuhan tässä olisi, ettei Hippos 2020 hurmion ihmiset rakentaisi liikuntakeskittymästä liian modernia suurilla ikkunoilla ja oleskelutiloilla olevaa palatsia. Vaan palattais suunnittelussa takas maan pinnalle ja suunniteltais "kaikkien lajien" urheilukeskittymä tavanomaisemmilla ratkaisuilla, jossa on niin salibandylle, koripallolle, jääkiekolle, lentopallolle jne. varattu asialliset omat tilat/kentät. Jyväskylä on liian pieni alue tuollaiselle suurien ikkunoiden ja oleilutilojen areenojen rakennuspaikaksi. Tai voihan sen rakentaa, mutta kellä on mahdollisuus siellä harrastaa ja toimia. Money money....
Junnu#8
22/06/2018
Ei suoranaisesti liity aiheeseen. Mutta Steelers pelaa kotipelit Elenia Areenassa. Ei Iittala hallissa. Vaikka myös Hämeenlinnaa. Trackers tosiaan pelasi siellä. JKL näin kirjoitti.
Olipisto
22/06/2018
Kato rakennetaan palatsi ja tutkitaan miksei pärjätä :-D. Urheilijat jatkaa nälkäpalkalla, mistä vielä maksavat tämän homman.
Harjoitus-ja pelimatkat tuplaantuu ja aikaa menee liikaa matkoihin
22/06/2018
Laskettiin tässä, kuinka paljon tulee kilometrejä tuonne uuteen halliin ja takaisin. Kolme harjoitusta viikossa ja matkaa tulee noin 200 kilometriä. Ennen reilut 100km. Happeella kirkkaasti kaupungin kalliimmat kk-maksut ja siihen päälle vielä kuljetuskustannukset. Happeessa maksut ovat JYP-juniorien luokkaa. Mihin seura tarvitsee noin korkeat maksut? Seurassa on paljon hyvää, mutta paljon enemmän kehitettävää. Onneksi en ostanut kausikorttia vielä.... enkä osta -liian pitkä ja vaivalloinen matka. Kävin vuosia pelejä katsomassa.
Sven
22/06/2018
No ei tuossa Tiituspohjaan siirtymisessä ole kyllä yhtäkään hyvää puolta vaikka niitä kuinka etsisi.
Ruutu plus katsojaksi
22/06/2018
Puhuvat mitä puhuvat, mutta vaikea tuonne on ajaa. Huomana, että happeen miehet kehuvat hyvillä yhteyksillä, mutta ei sinne helposti pääse ilman autoa ja silläkin monen mutkan jälkeen. Mikähän tämän takana on?
Fani
22/06/2018
Haloo nimimerkki: harjoitus- ja pelimatkat tuplaantuu .... Ainakin ens kauden Happee pelaa vielä Monnarilla, joten hopi hopi kausikortin ostoon - mulla on jo.
Heh
22/06/2018
Kimppakyydit kunniaan jos ei autoa omista.
02 ei kyllä
22/06/2018
Tuonne divaria lähde pelaamaan, koska ensi kaudella siirtyy jo Palokkaan monnarilta joka tapauksessa. Palokan halli palvelee sarjatasoa täysin hyvin, eikä se ole mihinkään lähössä, joten eipä O2 edarin äyienkään tarvitse sieltä liikkua. Vaikea nähdä myöskään O2 junioreiden ottavan vuoroja Laukaan puolelta, koska oma ampparipesä tulossa. Ja jos Happee siirtyy Laukaaseen, niin ampparithan vain hymyilevät kun vuorot Jyväskylästä vapautuvat, eikä ole siis tarvetta mihinkään lähteä.
Mitäpä jos
23/06/2018
Tässä on katsottu asioita hieman pidemmälle. Uusi monitoimiareena näyttäisi olevan parkettialustainen. Eli mattoralli pelaajilla jatkuisi edelleenkin jokaiseen peliin ja tapahtumaan. Bussi kulkee 2 kertaa tunnissa tiituspohjaan ja näyttäisi kaupungin bussiyhtlö Linkki olevan yksi Happeen kunppaneista. Eiköhän faneille järjesty peleihin kyyti suht mukavasti.
Tosiasia on että näin juniorin vanhempana voin todeta että hallitilanne on niin surkea Jyväskylässä että tuo halli otetaan ilomielin vastaan. O2 halli ei palvele kuin pikkujunnuja, siellä ei vanhempaa kaartia ole otettu huomioon ollenkaan.
Arto Kilponen
23/06/2018
"Bussi kulkee 2 kertaa tunnissa tiituspohjaan ja näyttäisi kaupungin bussiyhtlö Linkki olevan yksi Happeen kunppaneista. Eiköhän faneille järjesty peleihin kyyti suht mukavasti. "

Tuskin tätäkään on kiveen hakattu. Jos sinne tulee paljon uusia matkaajia, niin eiköhän noita bussivuoroja saada lähtemään vaikka viiden minuutin välein, jos tarvetta on.
Hirvifani
23/06/2018
Ei ole ongelma ajaa tiikkariin.. kotoo jkylään on 40 kilsaa.
Heinosen Seppo
24/06/2018
Katotaan kolmen vuoden päästä
Ovelaa
24/06/2018
Hahah nyt on joko Hirvitoimistolla työnnetty pää oikeesti sinne puskaan ja haukataan tällä nii iso pala kakkua, että Hirviteatteria ei muutaman vuoden päästä ole.. Itsellä tuli kyllä hiukan mieleen ajatus että Happee koittaa osoittaa mieltään Hipposhankkeelle ja tällä mielenosoituksella pyrkii samaan tahtoosa läpi Hippoksen hallin suhteen. Kyllähän ne siellä toimistolla ovat varmaan miettinyt ettei junioripelaajille saada monen vuoden määräaikaisia sopimuksia joten en usko että vaikka toiselta puolen Jyväskylää vanhemmat jaksavat ajella Laukaaseen asti jos läheisen koulun salissa reenaa ampparijoukkue. Ja niinkuin ylempänä joku kirjoitti nii O2 ei varmasti tähän lähde mukaan, junioreille tehdään isoilla talkootunneilla nyt kenttää Buugille ja divarijoukkueet siirtymässä Palokkaan mikä riittää heille varmasti. Ei muutakuin Happeelle tsemppiä, toimistonväki lukee näitä kuitenkin ;) Ellei jopa kommentoi täällä.
En saa happee
24/06/2018
Ei tässä nyt mistään Hc-sählyniiloista puhutakaan vaan sellaisista ihmisistä, joita sinne hallille tarvitsee oikeasti houkutella.

Tiituspohjaan siirtyminen ei todellakaan ole hyvä asia katsojamäärien kannalta, sillä kynnys lähteä Tiituspohjaan Monnarin sijaan on varmasti suurempi paitsi niille, jotka eivät sillä suunnalla asu.
Politiikkaa
25/06/2018
Eiköhän tässä nyt todellisuudessa ole kyse politikoinnista. Nyt kun Hippos2020-hankkeen lopullisia raameja ei ole vielä lyöty lukkoon, niin on helppo pyrkiä vaikuttamaan siihen, että lopputulos on sellainen kuin halutaan. Toisinsanoen, eiköhän Happee lopulta tule pelaamaan Hippoksella, mutta haluaa saada lopputulosta siellä itselleen mieluisemmaksi ja samalla "kiukuttelemalla" saa itselleen näppärästi näkyvyyttä.
Tietäjä
25/06/2018
Happee ei tule pelaamaan hippoksella vaan tiituspohjassa, miten vaikea se on uutisesta ymmärtää...
Tietäjä tietää
27/06/2018
Hippos 2020 -hankkeen lupaama säbäkenttä ei täytä liiton vaatimuksia, joten mahdoton edes ajatella pelaavansa siellä. JYP-taustaiset puuhamiehet sanovat, ettei sillä asialla ole todellisuudessa mitään väliä, koska jääkiekolle tässä ollaan rakentamassa uutta pyhättöä.

Mitä tulee junnujen kausimaksuihin, niin O2:n puolella täysin sama hinta ja JJK:lla ja JYP:llä taas tuplamaksu.
Katsoja
27/06/2018
Onko tosiaan niin että salibandyliitto ei ole osannut puolustaa salibandyn tarpeita Hippos 2020 hankkeessa?
Puuhelmipallo
27/06/2018
Miten sählyliitto puolustaisi salibandy tarpeita, kun ei ole millään tavalla edes mukana koko hankkeessa? Lähettää vihaisia kirjeitä, jotka menevät suoraa tietä paperisilppuriin?

Kannattaisi nyt vain hyväksyä se asia, että salibandy on lajina vielä aika puuhastelua, joten lajiniilojen mielipiteillä on tuon luokan hankkeissa aika vähän väliä.
JANIINPÄ
27/06/2018
"JYP-taustaiset puuhamiehet sanovat, ettei sillä asialla ole todellisuudessa mitään väliä, koska jääkiekolle tässä ollaan rakentamassa uutta pyhättöä."

Tampereen Areenaakin hehkutettiin monitoimihallina, jossa ..sitä sun tätä.. ja kasino ja ...
Kansan nimitys halillle on "Kalehalli". Se kertoo kaiken mistä Tampereen halissa on kysymys. Kummolan Temppeli.
Asia on sama Jyväskylässäkin näemmä: uusi jäähalli jolle on pakko koettaa keksiä jotain oheistoimintaakin. NImellisesti.
Katsomo
27/06/2018
Jos/ kun valtio ja kaupunki laittaa veromaksajien rahaa hankeeseen niin kyllä komenneksi suosituinman lajin tarpeet on myös huomioitava. Näin toimitaan yleensä, tosin salibandyssä ollaan tältä osin vielä liian vaatimattomia eikä osata nähdä laajenpaa kuvaa eikä uskalleta puolustaa omia oikeuksia. Eletään vielä aikaa jolloin salibandyä pelattiin vain jumppasaleissa?
Edelliselle
27/06/2018
Salibandy on laji joka jää muiden jalkoihin, mutta sitä on mukava harrastaa. Liitolla ja liigalla oli aikansa, mutta tuotetta ei ole laitettu kuntoon. Nyt alkaa olemaan tilanne se, että urheilun laaja tarjonta vie MAKSAVAT katsojat muualle. Säbää käy katsomassa pelaajien vanhemmat, sukulaiset ja junnu joukkueiden perheet juniorin mukavan harrastuksen puitteissa. Näin se vaan menee. Mikäli halutaan kehitystä laji vaatii suuren remontin. Tämä Happee case on hyvä esimerkki salibandyliiton toiminnasta, ei mitään tukea yksittäiselle seuralle. Revi siitä, kun MAKSAVIA katsojamääriä pitäisi kasvattaa jossain kaupungin reuna-alueilla.
Junnun vanhempi
27/06/2018
Kausimaksuista! O2 on Happeeta merkittävästi edullisempi ja laadukkaampi seura harrastaa juniorina salibandyä. Aikuisena voi olla vielä toisinpäin vaakakuppi. T: Tyytyväinen salibandy vanhempi
Johannes Virolainen
29/06/2018
O2 ja Happeen maksut olleet jo pitkään samalla tasolla. O2 pyrkii vain omalla propagandallaan valehtelemaan, että Happeen maksut ovat kalliimpia. Ilmoittavat ne vain vähän eri tavalla.

Uusi halli on erittäin hyvä asia koko alueen salitilanteeseen. Ihmeellistä on se, että kun O2 tekee yhden kenttähankkeen yksittäisen yrittäjän tiloihin, niin sitä ylistetään alueen salibandyn kehittämisen näkökulmasta, mutta kun Happee saa omalla toiminnallaan toteutettua kokonaisen hallikokonaisuuden, niin sitä sitten pilkataan joka kulmasta.

Killeri on ihan yhtä kaukana kaikesta kuin tämänkin hallin sijainti. Paitsi O2 ihmisille ;)
Einstein
29/06/2018
Jaa. Viimeksi kun katsoin, niin Killerille taitaa olla matkaa about 5 kilometriä.

Ilmeisesti 5km ja 12km ovat Johannekselle sama asia.
Maksuista
29/06/2018
Maksuissa ei ole muuta eroa kuin se että junnun vanhempana joutuisin maksamaa Happeessa tasan puolet enemmän kuin O2:ssa maksan. Siinä ei ole mitään propagandaa vaan itse tämä on koettu. Numerot ei vaan valehtele!
Jotain hyvääkin
29/06/2018
Kyllä matka Killerille ja tulevaan uuteen halliin on ihan yhtä pitkä tai pidempikin. Riippuu mistä katsoo mutta Vaajakoskelta esim. ihan sama. Toki riskinsä sijainnista keskustan ulkopuolella on mutta Hippokselta poistunee uudistusten myötä esim. ilmainen pysäköinti. Jos Laukaan puolella se onnistuu, niin kyllä siinä yhden kausikortin hinnan säästää. Toki tämä vain autollista koskee mutta aika paljon yksityisautoja näyttää liigajoukkueen pelien aikana nykyisellä hiekkakentällä hallin vieressä olevan ilmaisessa parkissa.
Aikamoista
30/06/2018
On hienoa, että Happee on mukana Laukaan kanssa toteuttamassa Laukaan kunnan hanketta uuden asuinalueen ja sen oheen toteutettavan liikuntapuiston rakentamiseksi. Ko. liinuntapuistoahan ei rakennettaisi ellei samalla rakennettaisi paljon uusia asuntoja alueelle takaamaan sijoittajien rahavirrat.

Kummastuttaa vaan, että kuinka se Happeen liigajoukkue yksin täyttää ne 3 rakennettavaa kenttää ja ison hallin vuokrakulut? Ilman junioreiden vanhempien lompakkoa liigajoukkue ei Laukaassa tule pelaamaan.

3 salibandykenttää tuo niin paljon täytettäviä vuoroja, että käytännössä Happeen juniorijoukkueiden - joita on noin 10 kpl - on treenattava jatkossa VAIN Laukaassa ja kuljettava siis joka päivä uudelle hallille. Ja tälläkään käyttömäärällä kentät ei tule läheskään täyteen.

Jokin tässä nyt ei ihan täsmää...
Jepjep
30/06/2018
Aikalailla asia jakaa mielipiteitä... Mutta oisko Happee voinut kysäistä asiaa vaikka kotisivuilla faneilta ja vihollisista onko laukaaseen tulossa väkeä, tuskin hirvee vaikee koodi tehdä jos kysytään kyllä/ei kaaviolla.. Minun on henkilökohtaisesti myönnettävä että en laukaaseen kausaria osta, livenä käyn katsomassa Classic matsin ja loput katson mieluummin Ruudusta josta Happeelle ei rahoja mene, valitettavasti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.