Video: Tämä tilanne ei tuonut kaikkien aikojen jäähykuninkaalle jälkiseuraamuksia

Mika Savolaisen ilme oli hämmentynyt, kun Miko Kailiala oli tuupertunut maahan. Kuva: Salibandyliiga

Mika Savolaisen ilme oli hämmentynyt, kun Miko Kailiala oli tuupertunut maahan. Kuva: Salibandyliiga
Mika Savolaisen ilme oli hämmentynyt, kun Miko Kailiala oli tuupertunut maahan. Kuva: Salibandyliiga

Viikingit ja Classic kohtasivat keskiviikkona Pasilassa Salibandyliigan toisen välierän merkeissä, ja Viikingit tasoitti voitot lukemiin 7-4 päättyneessä ottelussa. Ottelusta on nyt katsottavissa videokooste.

Classic johti avauserän jälkeen 0-1, mutta kakkoserän hurlumhei-vaiheen tuloksena peli olikin yhtäkkiä 4-4. Päätöserässä Viikingit meni Janne Hyvösen maalilla johtoon, eikä se enää tästä johdosta luopunut.

Eniten jälkikäteen puhuttanut tilanne tapahtui päätöserässä, kun Classic-puolustaja, Salibandyliigan kaikkien aikojen jäähykuningas Mika Savolainen kolhaisi Viikinkien Miko Kailialaa keskialueella (videolla ajassa 3.45) ja Kailiala tuupertui maahan.

Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, mutta Viikingit vei tilanteen pääsarjojen videotuomarin tarkasteltavaksi tutkintapyynnön muodossa. Videotuomari Rainer Ehro ei nähnyt tilannetta pelikiellon arvoiseksi, ja näin Savolainen on kokoonpanossa tänään perjantaina, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran Tampereella klo 18.30.

Toinen tunteita kiehauttanut tilanne nähtiin niin ikään päätöserässä, kun Viikinkien Hyvönen ajautui kulmassa pieneen tönimiskilpailuun Classicin Janne Lammisen kanssa. Lamminen näyttää huitaisevan Hyvöstä naaman seutuville, ja tästä videolla ajassa 4.30 nähtävästä tilanteesta molemmat lähtivät istumaan pikkukakkosta.

Twitterissä Savolaisen tilannetta on kommentoitu ahkerasti, ja videon alla on muutama poiminta twiiteistä:

37 comments

  1. huomaatteko että kailiala melkein pysähtyy, molemmat ensin juoksee ristiin kovaa vauhtia, savo katsoo puhtaasti palloa ja kun kailiala pysähtyy, pam… Oikea tuomio oli että ei mitään. Valitettava vahinko…

  2. Sika mikä sika. Lätkässä Savo olisi ollut kylmänä jo aikapäiviä sitten. Miten sitä sanotaan iso mutta…

  3. Jos ei Hoikkasen kyynerpää touhuista, niin miks tästä pitäs tulla!

  4. Ihmettelen noita twitter viestejä. Vielä kun Juhani Henriksson ja JP Lehtonen twiittais kommenttinsa Savoa vastaan. Huhhuh! Herätys!

  5. ei jumalauta mikä kommentti (yllä oleva)! kailiala kyllä hidastaa vauhtiaan juuri ennen, mutta savolainen tulee selän taakse – ei kailialla ollut mitään mahdollisuutta väistyä kun ei edes pysty näkemään mitä tulossa on – eikä kailialan liike ole millään tavalla huolimatonta, vai? että ikään kuin hänen pitäisi ymmärtää olla hidastamatta siinä tilanteessa? savolainen sen sijaan olisi pystynyt väistämään – jos hän v**** haluaisi väistää, mutta sen sijaan hän ajaa suoraan päähän. joo, voi todeta että savolainen katsoi palloa, mutta voi myös todeta, että hänen tekoonsa oli TAAS KERRAN piiloaggressiivinen (itse yrittää heti teon jälkeen näyttää olevan viaton) ja osoittaa sen, ettei hän kunnioita vastustajaa. tätä on jatkunut pitkään, itsekin olen hänen käyttäytymistään kommentoinut täällä aikaisemmin. sama vain jatkuu, näköjään myös petteri nykkyn johdolla. jos nykkykään ei tähän reagoi, niin kunnioitusta häntäkin kohtaan laskee. amu ahosella otti ainakin aikoinaan kunnon vastuuta valmentajana (ehkä vieläkin, en tiedä), mieleen tulee erään kivilehdon ylilyönnit, joka jäi tuomareiden sormien väliin, mutta amu laittoi kivilehdon penkille.

    miten sitten savolaiseen voisi/pitäisi reagoida? äijä kun näyttää olevan kukkulan kuningas, voisi kuvitella että jokainen äijä kentällä jollakin tavalla pelkää häntä. tuskin lähtisi tappeluun, ja vielä kun on nähnyt, että savolainen itse on herkkä vastaamaan aggressiivisesti aggressioon. yksittäinen pelaaja saattaa ”vahingossa” potkaista/astua hänen nilkkaan jotta hän loukkaantuu, mutta parempi olisi, jos joukkueen valmentaja vetäisi omat johtopäätökset. vai tällaistako halutaan että salibandyä on?

  6. Todella epäselvältä näyttää tilanne, miten Savo tuossa osuu? Olkapäällä? Näyttäiskö yhtä pahalta jos ei kyseessä olisi Savolainen? No, tuon perusteella arpoisin pelissä 5minuuttia, mutta sen verran huonosti jälleen näkyy, että en ota kantaa.

  7. No kun tuota katsoo kohdasta 3.47 ja katsoo hidastettuna, niin huomaatko että savolainen ei edes käännä päätä Kailialaa kohti, katsoo koko ajan palloa, juuri ennen törmäystä Kailiala ottaa hidastuneen liikkeen lisäksi askeleen suoraan savon juoksulinjalle eli vastasuuntaan. En kiellä etteikö Savolaiselle satu näitä usein, mutta kun yrittää puolueettomasti katsella niin sitä katsoo hieman erilailla näitä nyansseja.. Ja T. Oot siinä oikeassa että kailialla ei ole näkökontaktia Savolaiseen, mutta tietääkö Savo että Kailiala vaihtaa sekunti ennen törmäystä liikkumisen suuntaa. Tahalliseksi en minä tätä tuomitsisi.

  8. Eli tämä kaksikko joka sai paljon saissee nenuun Happee-TPS sarjassa on taas kunnostautunut. Aivan selvä pääkontakti, ja takaa päin eli samaa sarjaa mistä kaveri on aiemmin saanut useita kakkuja. Mutta mitäpä nämä piiparit, sama omituisen piittaamaton asenne jatkuu. Nythän myös molemmat koutsit olivat heränneet kritisoimaan tämän katatonisen kaksikon flegmaattisuutta tai linjattomuutta. Dressman toivotuksin: Onnea Helsinki ja Tampere, saitte tuomareista parhaat!

  9. Tuomareita en kritisoi tilanteessa, koska katse oli varmaan molemmilla pallollisessa tilanteessa. Enkä ota kantaa siihen ketkä pelaajat törmäsivät. Kerran katsoin norminopeudella tilanteen ja totean vain, että seläntakaa tulevalla pelaajalla on aina vastuu kontaktista. Vauhti ei ollut kova, joten Classicin pelaaja olisi halutessaan voinut väistää tilanteessa, mutta teki ratkaisun mennä läpi. Ainoa mitä jäin pohtimaan oli se kun tilanne oli siirtymä kenttäpuolelta toiselle niin Classicin pelaaja nosti mailansa ylös aivan turhaan, jolloin toista kenties sattui enemmän. Sattuma vai tiedostettu, sitä kun me penkkiurheilijat emme voi tietää, vai tiedämmekö 😉

  10. Ei vaan´voinut liitto mätkäistä pelikieltoa kun sitten olisi jäänyt se 300 euroa saamatta. Ei tuo Kailiala tuossa romaha noin ellei Savolainen niittaa, mitään syytä päälleajoon ei ollut, eikä varmasti ollut vahinko.

  11. Jatkoa vielä, valokuvassa näemme että Savo ei näytä vihaiselta, joten sanktiota ei ole syytäkään antaa.

  12. Tää on varmaa Pääkallon huonoin aprillipila moneen vuoteen.

    Savon ele heti vihellyksen jälkeen kertoo, että tulipahan hölmöiltyä.

    Onneksi Lammisen jabi ei osu kunnolla.

  13. Olkaamme kaikki ei-Tamperelaiset iloisia, että Savolainen pelaa klässikissä. Sinne ei nimittäin mestaruutta kapsahda niin kauan kun em. maestro on joukkueessa. Joka ikinen vuosi alkaa Savolaisen kuuppa sulamaan ja on suurin syypää, miksi Tamperelaiset alisuorittavat pleijareissa.

  14. Mikä koulutus näillä kurinpidon ”tuomareilla” on? Autokauppias? Olisiko lajin jo syytä siirtyä käyttämään koulutettuja ihmisiä myös kurinpidossa, jos ei niin vielä ole?

  15. Onneksi tässäkin asiassa päätöksen teki oikea puolueeton asiantuntija eli videotuomari, eikä nämä somessa ruikuttavat ”asiantuntijat”, joilla riittää näkemystä lähes joka asiaan lajissa.

  16. Jos tää ei aprillipila niin jatkossa sitten vaan joka jengin isoin mies juoksemaan täysiä vastustajan parhaita pelaajia selkään ”vahingossa” 😀

  17. Sami:n kanssa samoilla linjoilla. Savolaisella kun alkaa kuumenemaan hän ylireagoi jokaisessa tilanteessa ja tätä osaavat vastustajat käyttää hyväkseen.

  18. Itsekkin olen useasti Savon temppuja vastaan avautunut. Nyt kyllä täytyy sanoa, että kun katsoo tarkasti hidastuksesta Kailialan liikettä niin näyttää siltä, että Savo on juoksemassa vierestä ohi kunnes Kailiala juuri ennen törmäystä ottaa askeleen Savon juoksulinjalle. Siksi pää osuu olakapään tai olkavarren seudulle mutta ei näytä hirveän tahalliselta. Vaikka seläntakaatulevalla pelaajalla on vastuu, niin ei voi odottaa että sieltä juokseva pelaaja pystyy väistämään jos vieressä oleva kääntyykin omalle juoksulinjalle.
    Ihm

  19. En aivan ”hämmentyneeksi” tuota ilmettä kuvassa tulkitsisi…Sana lienee sitten saanut uuden merkityksen? Lähinnä sana ”ilkikurinen” tulee mieleen, sen verran kaksoisviestintää harrastetaan kyllä tuossa kuvassa…

  20. Nyt on kyllä jo futismaista filmaamista Kailialalta. Savolainen hädintuskin edes hipaisee häntä olkapäähän

  21. Eipä Kailiala muutaku käännä kehoaan Savolaisen juoksulinjalle. Varmasti oli Savolla mielessä ajaa suoraan kohti ja nyt sopivasti vielä kaveri käänsi päänsä siihen tarjottimelle, sitten levitellään käsiä ja ihmetellään että mitä pahaa minä nyt tein. Olkapäällä kuolleesta kulmasta suoraan päähän, voishan tuosta antaa jo pelikieltoakin..

  22. Savolainen pelaa tilanteessa palloa, koska
    – hän katsoo palloa ja palloa katsoessa ei vaan voi nähdä mitään muuta TAI
    – hän on pukeutunut palloilujoukkueen peliasuun TAI
    – hän itse kertoi niin ja Passo Peltola vahvisti kertomuksen TAI
    – riippuu asiayhteydestä mitä ”pallo” tarkoittaa!

  23. Onneks ei osunut ssveen äijän jabi, se meinaan yritti sitä ensin. Selostaja kaksikko pistämässä pelkästään Lammista jäähylle, hupsis. Hidastuksesta näki et toinen yritti osua ensin, siitä Lamminen hermostu. Selostajatkin pyörsi puheensa, tuomarit oli hereillä.

  24. Vaikea tuosta Savolle on täysin puhtaita papereita antaa, mutta selvästi huomaa miehen kääntävän kylkeään kun huomaa että Kailiala jää alle. ”Yrittää” siis juosta ohi, mutta yrittääkö tarpeeksi? Lammisen tilanteesta ainakin twitterissä todettiin että toisesta kulmasta tilanne on ihan selvä työntö – ei huitaisu tai lyönti. Ja molemmathan siinä heiluvat ihan tarpeeksi kyllä.

  25. Nykky vie ja suomen salibandyn päättävät herrat vikisee!!Ei ole mikään salaisuus joka on kaikkien asioita vierestä seuraavien tiedossa!!Miten on joku saanut tuollaisen vallan,ettei kellään muulla ole edes päättävillä elimillä ole viimeistä sanaa sanottavana,kun Nykky lyö nyrkin pöytään!!??Näyttää että tänä vuonna on päätetty NYT se on vihdoin saatava mestaruus Tampereelle keinolla millä hyvänsä!!

  26. Niin väitätkö että jos videotuomari ehro olisi vaikka lääkäri siviilissä, niin hän olisi pätevämpi? Minusta Ehrolla on meriittejä toimia videotuomarina, juuri siitä syystä että hän on toiminut salibandyerotuomarina ja oli siinä hommassa ihan hyvä, kyllä mä uskon että Ehro tulisi varmasti videotuomariksi päätoimisesti jos siitä maksettaisiin ”siviilityön” palkka, jotain järkeä tohon argumentointiin.

  27. Olisiko liian kallista käyttää ”katsomotuomaria” edes näissä playoff-peleissä? Kuuloke-mikrofoneilla tuollaiset tilanteen selviäisivät todella nopeasti. Kentällä olevien tuomareiden on vaikeaa nähdä näitä nopeasti tapahtuvia tilanteen ulkopuolisia tapahtumia, mutta kolmannella tuomarilla näitä voisi saada kuriin.

  28. Olipahan kommenttoinnit tuomareista. Amu sanoo seuraava kysymys. Nykky vuodattaa oikein kunnolla:-D. Mutta sinällään ihan purjeessa oltiin toka erä… Laasosen jäähy nyt ei ikimaailmassa jäähy, mutta tuleehan noita virheitä…

    Savolaiseen sen verran, että pitää varmaan itekin alkaa tollein tekee jos sallittua. Isomman oikeudella vaan juoksee taitavammat nurin. Mutta mutta, jos ei oo kunnioitusta muita kohtaan niin sitä ei vaan ole!!

  29. Liikenteessä takaa tuleva on vastuussa, rinteessä takaa tuleva on vastuussa ja parikin muuta esimerkkiä.. ..salibandyssä?!?

    Sorry Ehro, mutta nyt ei ollu linjan mukainen, ei mulla muuta.

  30. Tuon videon perusteella ei kyllä pysty sanomaan, oliko kyseessä kevyt osuma ja filmaus vai jotain muuta.
    Pelikieltoa ei ainakaan, jos videon perusteella pitäisi jaella.

  31. Saa aika siniset lasit olla päässä, jos/kun ei tosta näe. Varmaan huvikseen oiskin kaatunut… Onneksi tänään ei jatkunut, mutta varmasti tulee ylilyöntejä tolta jätkältä jatkossakin, eikun siis vahinkojahan ne on…

  32. Ei ole minkäänvärisiä laseja, jyväskylästä tullaan ja voin sanoa Savolaisen olevan mun karsastamista pelaajista se numero uno. Mutta mutta, tässä tilanteessa vastustaja lyö liinat kiinni, ottaa askeleen suoraan juoksulinjalle ja palloa katsovan pelaajan olkapää osuu päähän suhteellisen hitaassa kontaktissa. Ehkä kakkosen arvoinen mun mielestä, olisi tietysti voinut kiertää tilanteessa kauempaa mutta nyt on kyllä tehty kärpäsestä härkänen ja pikkasen filmikin haiskahtaa Kailialan puolelta.

  33. Tänään otin seuratakseni Savolaista, ihan tän paskan jälkeen. Vastustaja kulmassa, normi ote , mailalla häirintää. Savo pelaajan takana, pilli soi aina . Vastaava teki muut, ei mitään. Säännöt sallii tämän, paitsi Savon kohdalla. Savolainen naurahti ja lähti vaihtoon. Menneisyys varmaan vaikuttaa, säälittävää. Monta vaparia vihellettiin kun selässä lukee Savolainen.