Liigat

Pääkalloennakko: SPV jälleen välieriin – riittääkö puhti mitaleille saakka?

15.09.
2017
19 Kommenttia
0
Liigat

Jari Hankkio on SPV:n parhaimmistoa hyökkäyspäässä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV uudistui selkeästi viime kaudelle ja Tommy Koposen ryhmä onnistui hienoisista epäilyksistä huolimatta hyvin. Joku voisi sanoa jopa erinomaisesti, sillä SPV ylsi lopulta pronssimitaleille asti ja oli todella lähellä finaalipaikkaa.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
Siirtojen puolesta SPV:n kesä on ollut sangen rauhallinen. Tulijapuolella oli yksi täsmähankinta, kun Joni-Arttu Sieppi liittyi mukaan punaisten kokoonpanoon. Edustuksen mukaan nostettiin myös pelaajia omista junioreista ja seuran kakkosjoukkueesta.

Lähtijälistakin on maltillinen. Pitkään SPV:tä edustanut Teppo Mäkelä ja viime kaudella vastuuta saanut Joona Kukko (SB Vaasa) voidaan laskea menetyksiksi. Pienempään rooliin jääneet Arttu Hautabacka (Jymy), Eetu Sariola (Jymy) ja Jari Karjalainen vaihtoivat myös kesällä maisemaa. Äkkiseltään voisi väittää, että rinki hieman kapeni, mutta ei heikentynyt merkittävästi.

SPV pelasi harjoituskaudella neljä peliä Suomessa ja kolme ottelua Ruotsissa. Divarin Jymy kaatui Suomessa luvuin 11-9 ja OLS luvuin 7-3. SPV päätyi 5-5-tasatulokseen Happeen kanssa ja hävisi Classicille maalein 11-8. Ruotsissa seinäjokelaispoppoo kärsi jatkoaikatappiot Dalenia ja Team Thorengruppenia vastaan ja hävisi toiseksi mainitulle vielä maalein selkein 9-3-loppulukemin.

Maalivahdit:
Viime kauden pudotuspeleissä loukkaantunut Julius Kivimäki tulee olemaan päätorjuntavastuussa ensi kaudellakin. Hannes Hannula on onnistunut pääosin hyvin kakkosvahtina, vaikka heikompiakin hetkiä on osunut tielle.

Puolustajat:
SPV luottaa pelityylillisesti tiukkaan puolustukseen ja iskee nopeasti vastaan aina tilaisuuden tullen. Matias Veikkola ja Jyrki Holopainen ovat omalla pelipaikallaan valtakunnan parhaimmistoa ja varsinkin ensimmäisen osalta voi pitää ihmeenä jos maajoukkuekutsua ei tule lähivuosina. Pääosa SPV:n puolustajista taitaa erinomaisesti raasto- ja peittopelin, mutta pallollisessa pelissä olisi osalla selkeästi parannettavaa. Puolustukseen SPV ei tule tulevallakaan kaudella kaatumaan.

Hyökkääjät:
SPV:n hyökkäysmateriaali on tietyllä tavalla melko selkeästikin kaksijakoinen, vaikka fyysinen osaaminen on kaikilla hyvällä tasolla. Mukana on uutteria työjuhtia ja taitavia pisteniiloja. Monipuolisimmaksi pelaajaksi voinee nostaa Ville Kuuselan, joka on tärkeä pelaaja molemmissa päissä. Kuusela on onnistunut viime kausina hyvin hyökkäyksessä ja yleisvaltainen pelityyli on antanut ketjukavereille enemmän vapauksia. Mikko Kohonen ja Sami Koski keikkuvat vuodesta toiseen pörssien kärkisijoilla, mutta kaksikko vaikuttaa saavan myös muita pelaajia vapaamman roolin kentällä. Sähäkkä Jari Hankkio on noussut viime vuosina sarjan parhaimpien hyökkääjien joukkoon ja on sitä edelleen, jos vain pysyy kunnossa, eikä loukkaannu kesken kaiken.

Plussat ja miinukset:
+ Pelityyli iskostettu vuosien varrella selkänahkoihin
+ Sarjan fyysisesti kovin joukkue
+ Pelaajisto tottunut menestymään ja kädet eivät tärise kovissa paikoissa
– Riittääkö taitotaso?
– Ohuempi rinki ja kuluttava pelitapa eivät ole välttämättä hyvä yhdistelmä

Paras pelaaja: Ville Kuusela, hyökkääjä
Nouseva tähti: Juuso Keskinen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Tommy Koponen

Arvio sijoituksesta: 4

Perustelu sijoitukselle:
SPV voidaan lukea tämän vuosikymmenen kestomenestyjiin Salibandyliigassa. Vaikka väliin on osunut muutama suvantokausikin, niin joukkue on ollut tuttu näky välierissä 2010-luvulla. Kursailematon tyyli perustuu vahvaan fysiikkaan, tiukkaan puolustukseen ja teräviin vastahyökkäyksiin isossa kuvassa. Muutakin joukkue on ajoittain kokeillut, mutta paluu samaan vanhaan on tapahtunut aina. Sen voi kuitenkin nostaa esille, että viime kaudella SPV:n pallollinen peli kehittyi hieman edellisistä sesongeista. Pelitavan kautta on tullut vuosien saatossa kovaa tulosta, vaikka se ei varmasti millekään vastustajalle ole tullut enää minkäänlaisena yllätyksenä.

Tommy Koposen joukkue on kokenut nippu, joka on varmuudella jälleen ainakin kovassa fyysisessä iskussa. Hyvin sujuneen kauden jälkeen muutokset ovat olleet pieniä, joka on varmasti helpottanut kauteen valmistautumista. Materiaalissa SPV häviää korkeammalle sijoitetuille hiukan, mutta toisaalta Seinäjoella on useimmilla kausilla osattu repiä ryhmästä jokainen hikipisara irti. SPV SM-mitaleilla tai jopa Superfinaalissa ei olisi suuri yllätys, mutta se vaatii nappisuoritusta, kun alustava kärkikolmikko on materiaaliltaan vahvempi.

Veikkauksen mestaruuskerroin SPV:lle: 5,5

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
SPV:llä selvät sävelet – tässä ensi kauden joukkue
Kesähaastattelussa läpimurron tehnyt Matias Veikkola – ”En olisi ikinä uskonut tuollaiseen kauteen”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.