Liigat

Turunen toipumassa ylirasitustilasta: ”Treeneissä on pitänyt käyttää enemmän järkeä”

12.09.
2017
Liigat

Julia Turunen debytoi vuosi sitten naisten maajoukkueessa, mutta loppukausi meni pieleen ylirasituksen vuoksi. Kuva: Jari Turunen

PSS on ollut viime kausina naisten Salibandyliigan kärkipään ryhmä. Keväällä 2016 joukkue joutui pettymään pronssipelissä, mutta vuotta myöhemmin porvoolaiset nappasivat ensimmäiset mitalit sitten vuoden 2008 hopeakauden.

Julia Turunen on täydessä kunnossa ollessaan yksi PSS:n avainpelaajista ja edusti joukkuettaan Salibandyliigan avaustilaisuudessa.

– Ihan hyvällä ja positiviisella otteella mennään tulevaan kauteen. Lähdetään hakemaan vähän kirkkaampaa mitalia, Turunen valotti.

Naisten liigan ensi kauden erikoisuutena voi pitää sitä, että runkosarjassa pelataan ainoastaan 18 ottelua. Ottelumäärä on aiheuttanut ihmetystä niin pelaajien kuin valmentajien parissa.

– Harvemmin on pelejä ja sitä kautta pääsee valmistautumaan paremmin otteluihin. Olisin henkilökohtaisesti kuitenkin toivonut, että pelejä olisi enemmän ja olisi kolminkertainen sarja, Turunen kertoi.

Turusen missasi lähestulkoon koko viime kauden ylirasitustilan vuoksi ja tilille kertyi ainoastaan kolme runkosarjan peliä, joissa syntyi kuitenkin peräti viisi maalia. Tällä haavaa Turusta ei nähdä ainakaan aivan kauden ensimmäisissä peleissä, mutta paluu kaukaloon ajoittuu oletettavasti syyskaudelle. Pitkä toipumisaika on vaikuttanut myös tulevaan kauteen valmistautumiseen.

– On vaatinut aika paljon enemmän malttia kuin aikaisempien kausien valmistautumisen osalta. Treeneissä on pitänyt käyttää enemmän järkeä ja ihan kaikkea ei ole pystynyt tekemään mitä muut tekevät. Eiköhän tästä ihan hyvä tule, Turunen uumoili.

Vuotta aiemmin Turunen teki debyytin naisten maajoukkueessa juuri Suomi-Ruotsi -maaotteluissa. Sitä ennen hän pääsi juhlimaan opiskelijoiden MM-kultamitaleita heinäkuussa. 22-vuotiaan hyökkääjän tavoitteena on nousta takaisin maajoukkueympyröihin.

– Totta kai ensi kaudella on tavoitteena olla joukkueen ratkaisevia pelaajia ja mahdollisesti päästä takaisin maajoukkueen matkaan, Turunen linjasi.

PSS on siis esiintynyt kahtena edellisenä kautena välierissä, mutta molemmilla kerroilla tie on lopulta vienyt pronssipeliin.

Kuinka korkealle PSS yltää ensi kaudella?

– PSS on ensi kaudella Superfinaalissa ja tietysti siitä kirkkaimmasta taistellaan, Turunen päätti vakuuttavasti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen