Liigat

Oilers voitti jälleen maalin marginaalilla: ”Tämä oli meille todella hankala peli”

20.10.
2017
Liigat

Riku Holopainen oli ratkaisevassa roolissa, kun Oilers kaatoi SalBan. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilersin ja SalBan välinen torstainen miesten Salibandyliigan vääntö päättyi moninaisten vaiheiden jälkeen Oilersin 6-5-kotivoittoon.

Kotijoukkueen sankarina hääri mainion alkukauden pelannut Riku Holopainen, joka merkkautti itselleen tehopisteet 1+3 ja vastasi ajassa 59.22 syntyneestä voittomaalista.

– Voittomaali tietenkin lämmittää, mutta on siinä meidän kentällä edelleen paljon tekemistä, sillä jäätiin jälleen muistaakseni pakkasen puolelle teholukemissa. Sitä pitää pystyä muuttamaan ja voittamaan se oma 5 vs 5 -peli, Holopainen ruoti maltillisesti taistelun tauottua Tapiolan Urheiluhallissa.

Heikki Luukkosen suojatit nappasivat ottelusta kauden viidennen voittonsa ja sen myötä joukkue nousi sarjan kärkeen. Luukkonen jakoi kunniaa myös vahvan pelin pelanneelle SalBalle.

– Tämä oli meille todella hankala peli, joten täytyy ihailla SalBan taistelua ja sitä miten he laittoivat tänään kaiken peliin. Tosi uninen lähtö oli otteluun, kuten näissä viikkopeleissä aika ajoin tahtoo olla.

– Hiukan ammuttiin itseämme jalkaan, kun päästettiin kaveri johtoon ja oltiin kahden erän jälkeen maalin verran perässä. Meillä ei sellaista rentoutta ja flowta tullut tuohon pelaamiseen missään vaiheessa. Puristamista oli ja SalBa oli todella hyvä siinä, että he loivat pelistä sellaisen, että kentällä pelattiin heidän ehdoillaan.

– Äärettömän tyytyväinen täytyy olla kahteen pisteeseen. Siinä vaiheessa, kun SalBa tuli kolmannessa erässä ylivoimalla tasoihin, niin siinä oli pari tuhannen taalan paikkaa, joissa peli olisi voinut kääntyä hyvin toiseen suuntaan. Täytyy olla nöyränä siitä, että tästä lähdettiin pinnojen kanssa kotiin, pääluotsi kiitteli.

Neljä Oilersin alkukauden voitoista on tullut maalin marginaaleilla. Luukkosen mukaan Oilersin pelissä riittää edelleen kehitettävää, mutta on muuten erittäin tyytyväinen joukkueensa otteisiin tähän mennessä.

– Tähän mennessä on ollut aika paljon pelejä ja peli ei ole vielä ihan tapissa valitettavasti. Viisikot ovat eläneet, on ollut sairasteluita ja poissaoloja, niin ei meidän peli ole vielä ihan kuosissa ja sen suhteen on vielä aika paljon ilmaa.

– Jos tässä vaiheessa saisi valita sellaisen ryhmän, jonka peli on jo todella korkealla tasolla tai sellaisen, joka on todella sitkeä ja henkisesti vahva, niin kyllä ottaisin mieluummin sen henkisesti vahvan. Tuntuu, että meidän ryhmä on kasvanut näiden haasteiden myötä, ja ollaan tosi vaikeista tilanteista selvitty yhdessä ja saatu arvokkaita yhteisiä kokemuksia, Luukkonen suitsutti nuorta ryhmäänsä.

Oilersin peli takkusi varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja viimeiseen erään mentäessä SalBa oli maalin johdossa. Ei voi sanoa, että raumalaisjoukkue olisi ollut ylivoimainen, mutta varsinkin tasavoimin se pelasi tasapainoisemmin kuin Oilers, jolla pallovahvaksi joukkueeksi oli vaikeuksia pallollisessa pelissään.

– Se noudattaa tai ainakin näyttää noudattavan tuttua kaavaa. Ensimmäiset erät ollaan jäljessä ja sitten saadaan jotenkin kaivettua tuonne loppuun ne maalit. Mieluummin tekisin heti alkuun ne maalit, niin olisi vähän helpompaa, Holopainen linjasi.

Oilers on ollut tällä kaudella erityisen hyvä ylivoimalla ja torstaina joukkue käytti kaikki ylivoimansa hyväkseen, joskin yksi maaleista syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Ylivoimamaalit menivät espoolaisille 3-1, joten erikoistilanteilla oli suuri merkitys lopputuloksenkin kannalta.

Luukkosen mukaan ylivoimapeliä ei ole erityisesti harjoiteltu.

– Ei nyt varsinaisesti. On siinä vähän joitan alolinjoja katseltu, mutta kyllä se on pitkälti perustunut siihen, että meillä on muutama todella taitava poika siinä. Se mikä on ollut hyvää, niin siihen on saatu vähän erilaisia vaihtoehtoja ja variaatioita. Se on onnistunut osittain ihan hyvin, mutta sen suhteen on vielä petrattavaakin, Luukkonen kertoi.

Holopaisen ja Luukkosen pidemmät haastattelut julkaistaan lähipäivinä.

Lue myös:
Otteluraportti: Oilers nousi vaikeuksien kautta voittoon SalBasta – voittomaali puoli minuuttia ennen loppua
Video: Liigapelissä erikoinen oma maali – sentteri yllätti maalivahdin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen