Divarit

Viikonlopun salibandytarjonta näyttää tältä – katso otteluohjelma

27.10.
2017
Divarit

NST hakee kauden avausvoittoa perjantaina Helsingistä. Kuva: Esa Takalo

Salibandyn pääsarjarintamalla tapahtuu paljon tulevana viikonloppuna, kun kolmena päivänä pelataan miesten Salibandyliigaa, naisten Salibandyliigaa, miesten Divaria sekä yhdistelmäpelien ja alempien sarjatasojen otteluparien myötä Suomen Cupia.

Perjantaina pelataan kaksi pääsarjapeliä ja miesten Divarin suhteen nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun FBC Turku haastaa M-Teamin Helsingissä. Ottelu on myös Suomen Cupin peli, joten mittelössä on tuplapanos. M-Team on tällä hetkellä sarjan kovimmassa lennossa ja joukkue on voittanut viisi viimeistä peliään kauden avauspelin tappion jälkeen.

FBC Turku on voittanut toistaiseksi yhden pelin ja kärsinyt kaksi tappiota varsinaisen peliajan jälkeen, joten pisteitä on kertynyt yhteensä neljä. Turkulaisten osalta kannattaa kuitenkin huomioida, että kauden viidestä tappiosta neljä on tullut maalin marginaalilla.

Sarjan kakkosena oleva M-Team lähtee peliin ennakkosuosikkina ja sijalla 11 oleva FBC Turku haastajana. Tuplapanos tuonee turkulaisille lisäbuustia, sillä joukkue on menneinä kausina esiintynyt vahvasti juuri Suomen Cupin peleissä. Ottelu löytyy Veikkauksen pitkävedosta ja M-Teamin kotikerroin on 1,43, tasapelin kerroin on 6,60 ja turkulaisten voitolle annetaan kerroin 3,70. Tämän linkin takaa löytyvät myös viikonlopun liigaotteluiden kertoimet.

Lauantaina naisten liigassa pelataan kaikkiaan neljä kamppailua. Mielenkiintoisin vääntö nähdään SB-Pron ja PSS:n välillä ensiksi mainitun kotikentällä. Viime kevään Superfinaalissa pelannut Pro hävisi kaksi ensimmäistä peliään, mutta on napannut sittemmin kolme perättäistä voittoa, ja noussut sarjan kolmostilalle. PSS:n alkukausi on ollut vahva, ja joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden pelin viidestä mittelemästään, joten joukkue löytyy taulukosta pykälää ylempää eli sijalta 2. Kaikkinensa kahden kovan joukkueen kohtaamisesta voi odottaa tasaista vääntöä. Lauantain naisten liigapelien lisäksi väännetään miesten liigan jäähallipeli Oulussa, josta voit lukea lisää täältä.

Sunnuntaina pelataan kaikkiaan kuusi miesten Salibandyliigan peliä ja kaikissa on panoksena myös paikka Suomen Cupin 6. kierrokselle. Raumalla väännetään kliseisesti sanottuna neljän pisteen ottelu, kun heikosti kautensa aloittaneet SalBa ja Steelers kohtaavat sarjan jumbofinaalissa. Molemmilla joukkueilla on kasassa kaksi pistettä ja maaliero reippaasti pakkasella. Steelersin tapauksessa miinusmerkkinen erotus on kuuden pelin jälkeen peräti -30 ja maalivahtiruletti on pyörinyt ahkerasti ottelusta toiseen. Puolustusta tuskin auttaa Jarno Mäkisen loukkaantuminen.

Molemmat joukkueet nappasivat kauden ainoan voittonsa avauspeleistä, joten tappioputki on venynyt viiteen peliin. SalBa esiintyi tappiosta huolimatta hyvin Oilersia vastaan, mutta Classicia vastaan raumalaisilla ei ollut saumaa. Steelersillä on ollut alkukaudesta vaikeuksia vähän jokaisella osa-alueella ja se lähtee otteluun haastajan asemasta.

Perjantai 27.10.

Naisten Salibandyliiga
18:30 EräViikingit – NST Mosahalli

Miesten Divari
18:30 M-Team – FBC Turku Ruskeasuo 4 (Myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu)

Lauantai 28.10.

Miesten Salibandyliiga
14:00 OLS – Classic Oulun Energia Areena ISTV

Naisten Salibandyliiga
14:00 Classic – TPS Tampere Areena
15:00 ÅIF – SSRA Sipoo Areena
15:30 Koovee – O2-Jyväskylä AutoCenter Areena
18:00 SB-Pro – PSS Campo Center 4

Sunnuntai 29.10.

Miesten Salibandyliiga
16:00 EräViikingit – OLS Energia Areena (Myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu) Elisa/Fanseat
17:00 SalBa – Steelers Rauman Kauppaoppilaitos (Myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu)
18:30 Happee – TPS Jyväskylän monitoimitalo (Myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu) Elisa/Fanseat
18:30 Koovee – Nokian KrP AutoCenter Areena (Myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu) ISTV
18:30 SB Welhot – Classic Kuopiohalli (Myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu) Elisa/Fanseat
18:30 SPV – Indians Seinäjoen Urheilutalo (Myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu)

Naisten Salibandyliiga
14:00 NST – SSRA Lappeenrannan UT

Miesten Divari
16:00 Blue Fox – NST Tähtihalli Uusikaarlepyy

Huom. ottelut joista on tarjolla lähetys on lihavoitu

Naisten Salibandyliigan mittelö EräViikingit-NST löytyy perjantain Tulosvedon kohteista. ErVi on hävinnyt kolme peliä viidestä ensimmäisestä, mutta kaikissa tappiopeleissä on ollut vastassa liigan kärkipään joukkue (Classic, PSS ja SB-Pro). Nuori helsinkiläisryhmä on kaatanut vieraissa SSRA:n sekä kotonaan ÅIF:n, ja sitä voi pitää ennakkosuosikkina illan kamppailuun.

NST on ollut alkukauden heikoin ryhmä naisten liigassa. Osiltaan voi pohtia syyksi myös joukkueen otteluohjelmaa, sillä takana on vasta kolme peliä, kun monella joukkueella pelejä on kertynyt jo viisi. Classicia vastaan NST kärsi murskatappion 13-0, PSS:n ryhmä ahdisti jatkoajalle, mutta hävisi 4-3 ja O2 oli vahvempi liigassa maalein 4-3 sekä Suomen Cupissa lukemin 8-4. Täten lappeenrantalaisyhmä hakee perjantaina kauden avausvoittoaan.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: EräViikingit 5,6,7 – NST 3,4,5

Tulosvetoon pääset täältä

Lue myös:
Superlauantailla vahvaa nostetta Oulussa – jo yli 1000 myytyä ennakkolippua
Suomen Cupin viides kierros pelataan näin – liigajoukkueet tulevat mukaan

Artikkeli on tehty osittain yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen