Divarit

Puolivälierien seiskapeli käynnistää pääsiäisen salibandykarnevaalit – Divarin voittaja selviää

30.03.
2018
Divarit

Iiskolan veljekset Heikki (vas.) ja Tuomas (oik.) kohtaavat pitkäperjantaina seitsemännessä puolivälierässä. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääsiäinen tarjoilee salibandya kaikkien kolmen pääsarjan osalta. Panokset ovat kohdillaan miesten Salibandyliigan puolivälierissä, naisten liigan puolivälierissä ja karsinnoissa sekä Divarin finaaleissa ja karsinnoissa.

Miesten Salibandyliigan EräViikingit-Indians -puolivälieräsarjan seitsemäs peli mitellään perjantaina klo 18.30 Vantaan Energia Areenalla ja Yle TV2 näyttää ottelun suorana lähetyksenä. ErVi tasoitti sarjan keskiviikkona ottelun lopun tiukkojen vaiheiden jälkeen 6-4-vierasvoitolla.

Sarjan kaikki pelit ovat olleet sangen jännittäviä, jos ErVin selkeään 11-4 -voittoon päättynyt kolmas peli jätetään laskuista. Neljännessä ja viidennessä pelissä Indians nappasi maalin voitot tiukoissa paikoissa. Toisaalta ErVi esitti molemmissa kamppailuissa komean nousun selkeästä tappioasemasta.

Keskiviikon pelissä ErVi pelasi alusta loppuun tiivillä 10-12 pelaajan ryhmityksellä. Osittain sen kautta ErVi sai pallollisen hallinnan pelistä ja vahvan alun otteluun, mikä sillä jäi uupumaan kahdesta edellisestä pelistä. Varsinkin ensimmäisessä erässä paine oli kohtalaisen kova, ja sekoitti Indiansin pallollista peliä. Toisessa erässä ErVillä oli varaa pelata taloudellisemmin ja se puolusti huomattavasti paremmin kuin edellisissä otteluissa.

Voi todeta, että myös Indians peluuttaa pitkälti kahta pallollisempaa kentällistä ja kolmoskenttä nähtiin keskiviikkona harvemmin kentällä. Indians on parhaimmillaan, kun se saa pitkiä pallollisia ralleja, mutta keskiviikkona ErVi onnistui tukkimaan keskustan sen verran tehokkaasti, että laadukkaita maalipaikkoja oli vähän. Toisaalta Indiansin harpuunamaiset vastaiskut ovat olleet ajoittain kaunista katsottavaa. Myös Indians taitaa tiukan puolustuspelin, joten perjantain pelissä nähtäneen tarkka vääntö ellei ihmeitä tapahdu.

Keskiviikkona saatujen tietojen mukaan ottelua kainalosauvojen kanssa seurannut Mikael Lax pystyy pelaamaan perjantaina, joten ErVi saa helpotusta ohueen puolustusmateriaaliinsa. Indiansin Aaro Astala on ollut pois kaikista otteluista ja poissaolo on odotettavissa myös perjantain peliin. Myös Samuli Granlund missasi edellisen pelin, joten Indiansin kolmosvitjan koostumus ei ollut ehyt.

Seuraa heitä:

Miko Kailila, EräViikingit
Kailiala naulasi keskiviikon ottelussa kolme tehopistettä ja tehopelaaja on ollut monesti hyvässä iskussa kovissa paikoissa. Viime kevään seitsemännen välierän ratkaisija on pelaaja, joka pystyy nousemaan isoissa otteluissa hiukan korkeammalle tasolle.

Kaarlo Mahlberg, Indians
Kevään komeetta on osoittanut, että puolivälierien ensimmäisten pelien pistemäärät eivät olleet pelkkää sattumaa. Hyvin pelin virtauksiin reagoiva Mahlberg oli keskiviikkona Indiansin onnistujia ja on ollut espoolaisten tehokkain pelaaja puolivälierissä (6+2). Runkosarjassa pienessä roolissa pelannutta pelaajaa ei tunnu huimaavan pudotuspelivauhti, ja seiskapelissä onnistuminen olisi hieno kruunu komealle tarinalle.

ErVi-Indians löytyy luonnollisesti Veikkauksen Pitkävedon listoilta. ErVi on otteluun selkeä suosikki ja kerroin on 1,63. Tasapelistä saa kertoimen 5,50 ja Indiansin voitosta 3,20. Sarjan perusteella ottelun lopputulemaa on hankala arvioida. Jos haluaa olla rohkea, niin tasapelin kerroin 5,50 on kelpo huomioiden tähän mennessä nähdyt suoritukset.

Pitkävetoon pääset tästä

Tulosvetovihje:

Sarjassa on nähty ainoastaan yksi ottelu, jossa tehtiin alle kymmenen maalia ja se oli tarkka avauspeli. Puolustus on ollut pääosin tiivistä, ja paikkoja on ollut lopulta kohtalaisen vähän otteluita kohden, mutta viimeistely ja luodut paikat ovat olleet pääosin laadullisesti päteviä.

ErVi on ottelun suosikki ja se on ollut useissa otteluissa niskan päällä, mutta otteluiden sisällä on tapahtunut sarjassa paljon, eikä Indiansin suorituksia voi mitenkään vähätellä. Perjantaina nähtäneen tiukka kamppailu, mutta ei todennäköisesti maalijuhlia. Niin sanottu hermokontrolli on tärkeä seikka ja espoolaisten leirissä on ollut paikoin ongelmia sen kanssa ihan valmentajasta lähtien. Ratkaisuottelussa hermoiluun ei ole varaa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: ErVi 4, 5, 6 – Indians 4, 5, 6

Tulosvetoon pääset tästä

Perjantai 30.3.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät
18:30 EräViikingit – Indians Energia Areena Yle TV2 (Otteluvoitot 3-3)

Miesten Divarin karsinnat
16:00 MLT – Pirkat Seinäjoen Urheilutalo
16:00 LeBa SB – AC HaKi Kontiolahden lh
16:30 Merikoski SBT – IBK MEDA Kastelli
19:00 Rangers – Pelicans SB Kirkkonummen VS

Lauantai 31.3.

Naisten Salibandyliigan puolivälierät
15:30 Koovee – EräViikingit AutoCenter Areena Fanseat GO (otteluvoitot 2-1 EräViikingeille)

Naisten Salibandyliigan karsinnat
14:00 O2-Jyväskylä – Pelicans SB Palokan koulukeskus (Otteluvoitot 2-1 Pelicansille)

Miesten Divarin finaalit
17:00 Karhut – Loviisan Tor Porin UT Fanseat/Elisa (otteluvoitot 2-1 Karhuille)

Miesten Divarin karsinnat
15:30 Pirkat – MLT Pirkkalan vapaa-aikakeskus
17:00 AC HaKi – LeBa SB Campo Center
17:00 IBK MEDA – Merikoski SBT Salohalli

Sunnuntai 1.4.

Naisten salibandyliigan puolivälierät
18:30 EräViikingit – Koovee Mosahalli Fanseat GO (tarvittaessa)

Miesten Divarin finaalit
17:00 Loviisan Tor – Karhut Loviisan LH Fanseat/Elisa (tarvittaessa)

Miesten Divarin karsinnat
19:00 Pelicans SB – Rangers Lahden Suurhalli

Maanantai 2.4.

Naisten Salibandyliigan karsinnat
16:00 Pelicans SB – O2-Jyväskylä Lahden Suurhalli (tarvittaessa)

Miesten Divarin karsinnat
16:00 MLT – Pirkat Seinäjoen Urheilutalo (tarvittaessa)
16:00 LeBa SB – AC HaKi Kontiolahden lh (tarvittaessa)
16:30 Merikoski SBT – IBK MEDA Kastelli (tarvittaessa)
17:00 Rangers – Pelicans SB Kirkkonummen VS (tarvittaessa)

Ottelut joista on tarjolla lähetys on kursivoituina. Jos listalta uupuu lähetystietoja, niin voit ilmoittaa puuttuvista tiedoista kommenttiosiossa.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Lue myös:
Pääkalloennakko: Nämä joukkueet selviytyvät Divari-karsintojen viimeiseen vaiheeseen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen