Liigat

SB-Pron juhlittu sankari ratkaisumaalistaan: ”Tunne oli aivan uskomaton, jopa euforinen”

21.04.
2018
Liigat

Euforinen tunne valtasi tshekkiläisen Denisa Ratajovan, joka pääsi ratkaisemaan SB-Prolle Suomen mestaruuden. Kuva: Jarmo Koskela

Tshekkiläinen hyökkääjä Denisa Ratajova on pelannut kolme kautta SB-Prossa ja voittanut kolme SM-mitalia. Lauantaina kaulaan ripustettiin se kaikkein kirkkain, kun hän ratkaisi Suomen mestaruuden loppuhetkien maalillaan.

Naisten Superfinaali eteni kutkuttavassa 2–2-tilanteessa kolmanteen erään. Hetken jo näytti, että mestaruus ratkaistaisiin 60 minuutin jälkeen.

Käännekohdaksi muodostui kuitenkin Classicin Jenna Ruokostenpohjan saama kahden minuutin rangaistus ajassa 56.20, minkä myötä SB-Prolle tarjoutui mahdollisuus ratkaisuun.

Sen se käytti. Ratajova unohtui täysin vapaaksi tamperelaisnelikon keskelle. Jaana Lirkki tarjoili syötön ja tshekkihyökkääjä ampui pallon vastuttamattomasti verkon perukoille.

– Seisoin vain paikallani maalin edessä, ja Jaana antoi todella hyvän syötön. Käännyin ja yritin vain sijoittaa pallon tyhjästä raosta maaliin, sankarihyökkääjä kertasi ottelun ratkaisumaaliaan.

– Hänen syöttönsä oli ehkä hieman yllättävä, koska hän peitti ja odotti sen kanssa ensin sekä lopulta ajoitti sen todella hyvin. Minun hommakseni jäi vain tehdä maali.

Riemu repesi koko joukkueen riveissä. Ratajova hyppäsi laidan yli tuulettamaan ja sai syliinsä koko joukkueen.

– Tunne oli aivan uskomaton, jopa euforinen. Olen niin ylpeä koko joukkueestamme, kuinka puolustimme sen jälkeen vielä viimeiset kaksi ja puoli minuuttia. Tiesimme, että niistä tulisi vielä erittäin haastavat.

Tshekkihyökkääjä petrasi myös henkilökohtaisiaan tilastojaan kuluvalla kaudella. Runkosarjassa hän iski piste-ennätyksensä tekemällä 11 peliin tehot 11+9=20.

Kolme kautta SB-Prossa ovat tuoneet hänelle kolme mitalia. Vakuuttava saldo pisti Ratajovankin hymyilemään hänen kerratessa vuosiaan. Tärkeintä oli, että viime vuoden karvas kalkki, finaalitappio Classicille, pyyhittiin lauantaina myötä pois mielistä.

– Aika hauskaa, koska viime vuoden jälkeen tuntui, että olin tyytyväisempi pronssiin kuin hopeaan. Halusin todella voittaa kultaa tänä vuonna. Se on iso saavutus ja on niin upeaa, että se tuli juuri tämän joukkueen kanssa.

Yhtä hymyä ollut Ratajova suuntasi viimeisenä Pron pelaajana pukukoppiin haastattelualueelta. Kopissa häntä odotti valtavat suosionosoitukset joukkuelaisiltaan.

Voittokuohuvat kiersivät pelaajien tanssiessa musiikin tahtiin ringissä. Lopulta myös mestaruusperinne toteutui, kun SB-Pron päävalmentaja Matti Kaipio vietiin suihkuun.

SB-Pron pukukopissa Suomen mestaruudesta osattiin ottaa kaikki irti. Kuva: Anssi Karjalainen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen