Keskustele ja äänestä: Pitäisikö salibandyssa olla suojalasipakko kaikille pelaajille?

Nuorten pelaajien tulee käyttää suojalaseja myös miesten Salibandyliigassa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Nuorten pelaajien tulee käyttää suojalaseja myös miesten Salibandyliigassa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Tällä viikolla Pääkallo.fi on nostanut esille suojalasien käyttöä koskevia sääntöjä. Nyt kysymmekin mitä mieltä lukijamme ovat niistä?

Suojalasithan ovat siis pakolliset kaikissa juniorisarjoissa, mutta myös aikuisten sarjoissa 1.1.1999 ja sitä myöhemmin syntyneille. Heidän tulee säännön mukaan käyttää suojalaseja koko uransa ajan myös aikuistasolla. Selvensimme sääntöä tarkemmin lauantaina julkaistussa artikkelissa.

Asia nousi eritoten framille, kun Esport Oilersin nuorukaistähti Justus Kainulainen sai Salibandyliigalta virallisen varoituksen ilman suojalaseja pelaamisesta. Kainulainen itse sanoi perjantaina pelatun Esport Oilers-Nokian KrP -ottelun jälkeen, että pelaisi ilman laseja, jos vain saisi.

Lähtökohtaisesti pelaajien tulisi käyttää suojalaseja turvallisuussyistä. Jos säännön piiriin kuuluva pelaaja ei noudata sääntöä ja saa vaikkapa silmävamman, niin vakuutuksen kanssa tulee varmuudella ongelmia.

Nyt kysymmekin teiltä, arvon lukijamme, mielipiteitä säännön suhteen. Pitäisikö salibandyssa olla suojalasipakko kaikille pelaajille? Asiasta voi keskustella ja äänestää täällä.