Ruotsilta hirmuinen kakkoserä – Suomen U19-pojat päättivät EFT:n suurinumeroiseen tappioon

Ruotsin toinen erä oli myrkkyä Suomelle Uppsalassa. Kuva: Mika Hilska

Suomen alle 19-vuotiaiden poikamaajoukkueen pelit päättyivät Uppsalan EFT-turnauksessa rökäleatappioon Ruotsia vastaan. Länsinaapuri vei pidemmän korren hurjan toisen erän ansiosta lukemin 10–4.

Suomi sai vahvan alun otteluun ja siirtyi nopeasti 2–0-johtoon. Kaapo Siekkinen latasi suomalaiset johtoon jo vajaan neljän minuutin kohdalla. Niko Laiti jatkoi hetkeä myöhemmin.

Sen jälkeen peli alkoi kuitenkin kääntyä yhä selvemmin turnauksen isäntämaalle. Ruotsi sai luotua paikkoja pitkillä hyökkäyksillä, ja se alkoi tuottaa tulosta. Tilanne muuttui nopeasti 3–2:een.

Avauserän lopussa Suomi sai vielä rangaistuslaukauksen, mutta Konsta Haukkalan rystynosto meni maalin yli.

Toinen erä oli Suomen poikien kannalta surullinen. Ruotsi laittoi maaliverkot laulamaan heti ensimmäisistä minuuteista lähtien, eivätkä numerot tulostaululla näyttäneet hyvältä.

Falunia edustava laitahyökkääjä Malte Lundmark laukoi hattutempun toisen 20-minuuttisen aikana, ja Ruotsi vei erän nimiinsä 5–0.

Ruotsin seuraava hattutemppu nähtiin heti kolmoserän alussa, kun Patrik Gustavsson löi maalin eteen jääneen irtopallon verkkoon ja muutti tilanteen 9–2:een. Joakim Lund ja Tuukka Haudanlampi osuivat vielä, mutta Suomi joutui taipumaan lopulta 4–10.

Ruotsi voitti kaikki kolme otteluaan ja vei näin ollen nimiinsä EFT-turnauksen. Suomen saldoksi jäi kaksi voittoa ja yksi tappio.