Salibandyn sääntöuudistukset herättivät myös Ruotsin, nyt jyrähtivät liittopomot: ”Ei mitään syytä”

IFF:n sääntömuutosehdotukset eivät miellyttäneet myöskään Ruotsissa. Kuvituskuva: perwiklund.se

Viime päivinä paljon keskustelua herättänyt kansainvälisen salibandyn sääntömuutosehdotus sai myös Ruotsin salibandyliitolta hyvin epäileväisen vastauksen, kertoo ruotsalaissivusto Ibnytt.se.

Aiemmin kerrottiin, että Kansainvälinen salibandyliiton, IFF:n, hallituksen kokouksessa ehdotettiin merkittäviä sääntömuutoksia kansainväliseen salibandyyn ja MM-kisoihin.

Peliaikaa haluttiin vähentää 3×15 minuuttiin ja erätauot 10 minuutin mittaisiksi. Maajoukkueiden pelaajamäärää tiputettaisiin 15:een sisältäen kenttäpelaajat ja maalivahdit. Lisäksi esitettiin, että MM-kisoihin osallistuisi jatkossa 20 maata.

IFF:n kokouspöytäkirjan mukaan Suomi oli ainoa maa, joka vastusti ehdotusta. Ruotsin salibandyliiton kommenttien perusteella myös toinen lajin suurmaa on siirtynyt selkeästi muutosta vastustavaksi.

– Ei ole mitään syytä tehdä muutoksia ilman perusteellista analyysiä. Mitä seurauksia tästä olisi pelille ja miten sekä suuret että pienet maat hyötyisivät? Jos muutos rajoittaisi suurten maiden kehittymistä, se vähentäisi resursseja myös pienempien kehityksestä, Ruotsin liiton pääsihteeri Göran Harnesk ja kilpailupäällikkö Magnus Nilsson sanoivat Ibnytt.se-sivustolle.

Sääntömuutosehdotukset pohjautuvat World Games -turnauksessa kesällä 2017 nähtyyn malliin. Salibandy oli mukana mahdollisten tulevien olympialajien esitapahtumassa ensimmäistä kertaa vuosi sitten kesällä Puolassa.

Harnesk ja Nilsson painottivat, ettei koko peliä tarvitse muuttaa olympialaisten ehdoilla.

– Jos haluamme osallistua World Gamesiin tai olympialaisiin, voimme muovata sääntöjä niihin, mutta sen ei tarvitse vaikuttaa koko lajiin.

– Näen ehdotuksessa paljon haittapuolia, jotka pitää analysoida tarkasti. Jo siitä alkaen, miten viisi minuuttia lyhyempi erä vaikuttaa kokonaisuudessaan peliin.

Ruotsin liiton pomot toivoivat, että IFF kuuntelisi suurimpia jäsenmaitaan tarkasti. He myös paljastivat, että aiheen tiimoilta on pidetty kokouksia Uppsalassa viime viikonloppuna pelatun EFT-turnauksen yhteydessä.

IFF:n on tarkoitus äänestää ehdotuksesta joulukuun yleiskokouksessa Prahassa, missä pelataan myös miesten MM-kisat. Ruotsi aikoo muiden jäsenmaiden kanssa lähettää yhteiskirjeen IFF:lle ennen sitä.

Helsingin Sanomat uutisoi aiheesta perjantaina.

Lue myös:
Tästä on kyse: Kansainväliseen salibandyyn tulossa isoja muutoksia? Peliaikaa ja pelaajamäärää aiotaan vähentää
IFF:n uudistukset puhuttavat Twitterissä – kerro ja äänestä oma mielipiteesi