Steelers yllätti TPS:n kotikentällään – ratkaisu nähtiin vasta rankkarikisassa

Steelers palasi voittojen tielle TPS:n kustannuksella. Kuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelers ja TPS mittasivat toisiaan torstaina miesten Salibandyliigan ottelussa. Steelers voitti kamppailun rankkarikisan jälkeen maalein 4-3.

Ensimmäinen erä päättyi 0-0. TPS:lla oli ensimmäisellä kaksikymppisellä paremmat maalipaikat, mutta ei onnistunut sujauttamaan palloa kotijoukkueen verkkoon. Santtu Pohjonen torjui yhdeksän kertaa ja Pyry Luukkoselle merkittiin vain yksi torjunta.

Avausmaali syntyi ylivoimalla ajassa 27.07, kun Miko Kailialan kova lyöntilaukaus upposi Pohjosen selän taakse. Steelersin tasoitus syntyi pelikellon 32.08, kun joukkue pelasi taidokkaasti nopean vastaiskus, jonka Aleksi Kulmala päätti maaliin.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Jasper Juuti Karkasi omalta alueelta Steelersin päätyyn ja tarkka kuti sujahti Pohjosen kainalosta verkkoon. Toisessakin erässä TPS oli kuskin paikalla, vaikka Steelers saikin erän loppua kohden luotua enemmän maalipaikkoja.

Kolmannen erän alussa Juuti iski heti erän alkuun vieraiden kolmannen osuman. Tuolloin erää oli pelattu vain 11 sekuntia. Steelersille avautui paikka pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla ja Nico Jonaesonin loistokas syöttö löysi Timo Johanssonin maalin edestä, ja mies ohjasi pallon komeasti verkkoon.

Ajassa 49.09 Steelers iski tasoituksen vastaiskusta. Pohjosen hyvä pitkä avaus löysi Niko Einiön, joka syötti Elmeri Saukkoselle, joka naulasi pelin tasoihin. TPS oli varsinaisella peliajalla hallitsevampi osapuoli, mutta loppua kohden Steelers paransi otteitaan. Viimeisillä minuuteilla joukkue haki aktiivisesti voittomaalia, mutta edessä oli jatkoaika.

TPS hallitsi peliä myös jatkoajalla, mutta maaleja ei syntynyt, joten edessä oli rangaistuslaukaisukisa. Rankkarikisassa Steelersin Ville Lastikka ja Jose Takala onnistuivat maalinteossa, kun taas TPS:n ainoa onnistuja oli Juuti.

Juuti oli myös ottelun tehopelaaja kahdella maalillaan ja Kailiala naulasi pisteet 1+1. Steelersin sankarina voi pitää Pohjosta, joka pysäytti varsinaisella peliajalla 22 laukausta ja oli hyvässä iskussa myös rankkarikilvassa.

Kaksi pistettä kerännyt Steelers jatkaa sarjataulukossa sijalla kahdeksan. TPS:lle tappio oli kauden toinen. Joukkue ei ole kuitenkaan vielä hävinnyt varsinaisella peliajalla, ja yhden pisteen kerättyään se nousi SPV:n ohi sarjakakkoseksi.