Sveitsi jäi Suomen U19-maajoukkueen jalkoihin – Juuti hyvässä iskussa

Jasper Juuti (nro. 10) oli Suomen avainpelaaja Sveitsiä vastaan. Kuva: Mika Hilska

Suomen ja Sveitsin U19-maajoukkuee kohtasivat perjantaina Uppsalan EFT-turnauksessa. Suomi kaatoi Sveitsin maalein 9-4.

Ensimmäisessä erässä Suomi oli niskan päällä. Varsinkin Suomen ykkösviisikko oli iskussa ja hyökkääjä Tuomas Ojala sekä puolustajat Jani Rauhala ja Miika Latvala osuivat molemmat kertaalleen. Jasper Juuti toimi kaikkien maalien tarjoilijana. Sveitsin maalista vastasi Yannic Fitzi, ja toinenkin maali oli syntyä, kun Yannis Wyss pääsi kokeilemaan rankkaria, jonka Nemo Sipilä kuitenkin torjui.

Toisessa erässä Sveitsi shokeerasi Suomea heti alkuun vastahyökkäyksestä, kun Moritz Venk osui Suomen verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Kaapo Siekkinen iski myöskin vastahyökkäyksestä Suomen takaisin kahden maalin johtoon.

Suomen viidennessä maalissa Joakim Lund teki mainion esityön Niko Einiölle, joka naulasi Suomen kolmen maalin johtoon. Sveitsi kavensi erän puolivälissä, kun Moritz Mock iski sveitsiläisten kolmannen osuman. Jere Mattila maalasi vielä Tuukka Haudanlammen esityöstä, joten Suomi pääsi 6-3-johdossa viimeiseen erään.

Suomi osui kolmannen erän ensimmäisella vitosella kahdesti Markus Salmen ja Juutin toimesta. Sveitsi maalasi erässä vielä Severin Niggin toimesta, ja Joakim Lund naulasi sinivalkoisten yhdeksännen osuman.

Suomen tehopelaaja oli 1+3 naulannut Juuti. Niko Einiö onnistui pistein 1+2. Suomen turnaus jatkuu lauantaina klo 10.45 alkavassa Suomi-Tshekki-pelissä.