Classic Erviä etevämpi, muilla paikkakunnilla maalitalkoot – katso perjantain salibandytulokset

Classic haki vieraspisteet Vantaalta. Kuva: Esa Takalo

EräViikingit ja Classic mittasivat toisiaan perjantai-iltana miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaan Energia Areenalla. Classic vei ottelusta täyden pistepotin loppuluvuin 7-3.

Classic aloitti pelin erittäin räväkästi. Sami Johansson, Joonas Pylsy ja Eetu Sikkinen veivät vieraat 3-0-johtoon, kun erää oli pelattu vain 7.07. Tuon jälkeen ErVi tiivisti puolustustaan ja iski yhden kavennusmaalin Lauri Kapasen toimesta, joten erätauolle mentiin lukemissa 3-1. Hurjan alun jälkeen maalipaikat olivat kortilla.

Classic aloitti myös toisen erän erinomaisesti. Mikko Leikkanen laukoi puolesta kentästä tarkan rannelaukauksen, joka upposi melko helposti Santtu Strandbergin selän taakse pelikellon näyttäessä 21.19. Ajassa 25.20 Janne Lamminen heitti pitkän avauksen Sami Johanssille, joka viimeisteli upeasti ilmasta vieraiden viidennen osuman.

Toisen erän ensimmäisellä kympillä Classic vei ottelua miten halusi. Kuudennessa osumassa koko kotijoukkueen puolustus laitettiin solmuun, ja Pylsyn ottelun toinen maali näki päivänvalonsa. Tuossa vaiheessa ErVin maalille vaihdettiin Santeri Kainulainen.

Lisämaaleja ei nähty, ja voi sanoa, että Classic hallitsi toisen erän tapahtumia selkeästi. Se oli parempi molemmissa kenttäpäädyissä, eikä ErVillä ollut juuri hyviä maalisaumoja. Omat laatupaikkansa se rakensi maltillisesti.

Kolmannessa erässä ErVi sai paremman lähdön. Ajassa 41.01 Joonatan Lindholm iski 6-2-kavennusosuman. Tuosta maalista kului vain pari minuuttia, kun Pylsy otti jäähyn, ja ErVi pääsi ylivoimalle, jonka aikana Roni Laasonen laukoi melko kaukaa ErVin seuraavan kavennuksen.

Ervillä oli viimeisen kympin alussa hyvä sauma lisämaaleihin ylivoiman kautta, mutta Classic kesti kaksiminuuttisen. Kun peliä oli jäljellä alle viisi minuuttia, Oskari Heikkilä laukoi Classicin 7-3-johtoon, ja se jäi kamppailun viimeiseksi osumaksi. ErVi oli kolmannessa erässä jopa hiukan niskan päällä, mutta ei saanut viriteltyä oikein minkäänlaista loppukiriä.

Kamppailun tehopelaajia olivat 2+2 naulannut Pylsy, kahdesti osunut Johansson ja kaksi maalia syöttänyt Kukkola. Classic jatkaa liigan piikkipaikalla. Tappion kärsinyt ErVi putosi seitsemänneksi sarjataulukossa.

Perjantain Salibandyliigan ottelut:
EräViikingit-Classic 3-7 Ottelutilastot
Indians-Nokian KrP 7-10 Ottelutilastot Henri Johansson rikkoi tuhannen tehopisteen rajan liigassa
Karhut-Happee 6-11 Ottelutilastot