NST:lle vihdoin kauden avausvoitto – Hakkarainen ratkaisi jumbokamppailun

NST juhli voittoa ensi kertaa tällä kaudella. Arkistokuva: Esa Takalo.

NST juhli voittoa ensi kertaa tällä kaudella. Arkistokuva: Esa Takalo.

Lappeenrannan NST nappasi kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla sipoolaisen ÅIF:n naisten Salibandyliigassa rankkareiden jälkeen lukemin 4-3.

Voitolla NST nousi toiseksi viimeiseksi jättäen juuri ÅIF:n taakseen. Nyt molemmilla joukkueilla on kahdeksasta pelistä kerättynä kaksi pistettä. ÅIF:n kauden avausvoitto odottaa edelleen itseään. Eroa kahdeksantena olevaan Classiciin, joka on pelannut pelin vähemmän, on viisi pistettä.

NST:n voiton ratkaisi rankkarikilvassa Juuli Hakkarainen. Lappeenrantalaisten sisäisen pistepörssin selkeä ykkönen teki jo varsinaisella peliajalla NST:n maaleista yhden. Sofia Sinkko ja Lotta Piirainen osuivat kertaalleen. ÅIF:n maalit merkattiin Mette Weckstenin, Susanna Auran ja Maria-Eerika Suomisen nimiin.

ÅIF johti ottelua jo 2-0 ja 3-1, mutta kolmannessa erässä NST kiri vielä tasoihin. Kun maalia ei jatkoajalla nähty, voitto ratkaistiin rankkareilla, joissa onnistuivat NST:n puolelta Hakkaraisen lisäksi Emma Kaila ja Hanna Kiljunen. ÅIF:n puolelta onnistuivat Veera Simola ja Saana Neulasalmi.

Ottelutilastot