Salin miesten liigan joulukuun pelaaja – 14-vuotias Miisa Turunen sai kunnian naisten sarjassa

Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki

Miesten Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajat joulukuussa olivat Classicin Eemeli Salin ja NST:n Miisa Turunen.

Classic pelasi joulukuussa kuusi ottelua Salibandyliigassa voittaen Eemeli Salinin johdolla ne kaikki. Kuudessa pelaamassaan ottelussa Salin teki kahdeksan maalia ja syötti neljä. Plusmiinustilastossa hän kirjautti komean lukeman +16. Uudenkaupungin USB:n kasvatti pelaa kymmenettä liigakauttaan, ja koko sarjan pistepörssissä hän viilettää toisena 17 ottelun lukemilla 28+24=52.

Naisten Salibandyliigan joulukuun pelaaja on vasta 14-vuotias NST:n Miisa Turunen. Hän on ollut NST:n kantavia voimia läpi kauden ja paras pisteidentekijä. Joulukuussa pelatussa NST–Pirkat-ottelussa Miisa Turunen hurjasteli tehot 6+1, kun NST kukisti Pirkat maalein 9-8. NST on naisten Salibandyliigan tasolohko NLB:ssä kuudentena ja Miisa Turunen pistepörssissä kahdeksantena kymmenen ottelun saaliilla 16+6=22.

Maajoukkuevalmentajat valitsevat miesten ja naisten Salibandyliigojen kuukauden pelaajat.

Divarin joulukuun pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä myöhemmin.

Teksti: Salibandyliitto