Liigat

Alkukauden sivussa ollut Lauri Kapanen on kärsinyt nilkkavammasta: ”Nyt on ihan hyvä tilanne”

20.11.
2020
Liigat

Nilkkavamma on pitänyt Lauri Kapasen sivussa alkukauden. Kuva: Ville Vuorinen

Lauri Kapanen pelasi EräViikinkien sarja-avauksessa, mutta on ollut sen jälkeen sivussa. Maajoukkuehyökkääjä avasi tilannettaan Pääkallolle.

Kapanen sanoo kärsineensä nilkkavammasta. Vamma tuli jo ennen kauden alkua, mutta Tiikerit-pelissä jalka kesti vielä.

– Yritin pelata vielä seuraavassa pelissä. Vedin alkulämmöt, mutta sen jälkeen ei vaan enää pystynyt pelaamaan, Kapanen valottaa Pääkallolle.

Kapanen kertoo käyneensä pienessä operaatiossa. Tähystyksellä putsailtiin nilkkaa, hän kuvailee. Perjantain TPS-peliin Kapanen ei vielä ehtinyt.

– Nyt on ihan hyvä tilanne jo. Meillä tulee pieni tauko, jonka jälkeen tavoite on olla jälleen iskussa, Kapanen sanoo viitaten 11.12. pelattavaan Oilers-ErVi-peliin.

Pelaamisen ohella myös EräViikingeissä työskentelevä Kapanen on päässyt seuraamaan joukkueensa mollivoittoista syksyä etäältä. Hän näkee joukkueen kärsivän henkisestä lukosta, joka on syönyt itseluottamusta.

– Ei ole tullut onnistumisia oikein kenellekään, josta taas on ollut vaikea jatkaa eteenpäin. Pitäisi oppia unohtamaan menneet ja keskittyä siihen hetkeen. Welhot-peli oli hyvä. Toivottavasti saataisiin siitä nostetta.

Viime kaudella Kapanen hyökkäsi Jani Kukkolan ja Mika Moilasen rinnalla ykkösketjun vasemmassa laidassa. Kokenutta maajoukkueratsua on tuurannut Markus Salmi, joka on ollut EräViikinkien alkukauden harvoja valopilkkuja.

Kapasta on peluutettu myös puolustajana, eikä ErVin numero 18 osaa tällä haavaa sanoa, kummalle paikalle hänet laitetaan miehen palatessa pelaavaan kokoonpanoon.

– Tosi vaikea sanoa, kun Salmi on pelannut tosi hyvin. Muitakin loukkeja on ollut, vähän pienempää vaivaa. Oma pelipaikka määräytyy varmasti sen hetkisen tilanteen mukaan.

Nilkan kuntoutuksen lomassa Kapanen pääsi lokakuussa 35 vuoden ikään. Toisin sanoen hän on nyt virallisesti ikämies. Mittavan uran päättymisen suhteen hän ei ole tehnyt vielä päätöksiä.

– Katsellaan, ainakin vielä intoa ja motivaatiota riittää.

– Ihan ehdottomasti ensi kausi kiinnostaa ja tämänkin loppukauden haluan hoitaa kunnialla. Mutta en ole sen pidemmälle miettinyt. Selkeä tavoite on olla kotikisoissa mukana ja kivahan se olisi EräViikinkienkin kanssa pärjätä.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira