Koovee vaihtaa pelipaikkaa – padel ottaa tilaa entisestä hallista

Spiral-hallin harmaat verhot tulevat taas tutuiksi Kooveelle. Kuva: Esa Takalo

Spiral-hallin harmaat verhot tulevat taas tutuiksi Kooveelle. Kuva: Esa Takalo

Salibandy saa tehdä tilaa padelille Tampereen Linnainmaalla. Toinen salibandykenttä säilyy ja on osin Kooveen joukkueiden harjoituskäytössä, mutta kotiottelunsa Koovee siirtää muualle.

Koovee menetti kotihallinsa Autocenter-areenan, kun hallin operaattorina toiminut Koovee Edustus Oy meni konkurssiin.

Sen jälkeen tilanne oli hetken avoin ja Koovee neuvotteli hallin käytöstä.

Saaga nytkähti eteenpäin tällä viikolla, kun Koovee tiedotti neuvottelujen päättymisestä.

Salibandykenttä Linnainmaalla on kauden loppuun asti Kooveen joukkueiden käytössä maanantaista keskiviikkoon, minkä lisäksi seura saa harjoituskentän Tampere-areenalle. Sekin on väliaikaista, sillä Tampere-areena puretaan todennäköisesti keväällä.

Koovee on jo siirtänyt muun muassa naisten F-liigan ja miesten Divarin kotiotteluitaan Kaukajärven Spiral-halliin, jossa seura pelasi ennen Autocenter-areenan valmistumista 2017.

– Sieltä on saatu nyt toistaiseksi parhaiten vuoroja, Kooveen toiminnanjohtaja Juuso Laamanen viestittää Pääkallolle.

Aiemmin hän arvioi, että Koovee joutuu käyttämään kotiotteluissa useampaa pelipaikkaa.

Mitä tapahtuu Autocenter-areenalle?

Siellä aloittaa operaattorina Padel Tampere Oy, joka on sikäli luonteva, että liikuntakeskuksen kiinteistöyhtiön Linnakeskus Oy:n omistaja Marko Kuusisto on myös Padel Tampere Oy:n hallituksen jäsen.

Toinen hallin salibandykentistä korvataan kolmella padel-kentällä.

– Neuvottelujen ensisijainen lähtökohta oli salibandytoiminnan jatkaminen kahdella kentällä, jotta Kooveen juniori- sekä seuratoiminnalle pystyttäisiin jatkossakin tarjoamaan laadukkaat olosuhteet. Neuvottelut eivät kuitenkaan johtaneet toivottuun lopputulokseen, Padel Tampere Oy:n toimitusjohtaja Eetu Rahkola kertoo Pääkallolle sähköpostitse.

Hänen mukaansa padel ei tule täyttämään tulevaisuudessakaan Linnainmaan hallia kokonaan, vaan salibandytoimintaa on tarkoitus jatkaa yhdellä kentällä. Rahkolan mukaan yritys käy parhaillaan neuvotteluja ja on avaamassa myynnin loppuviikon salibandyvuoroista.

Padel-kenttien rakentuminen rajoittaa merkittävästi salibandykentän katsomoa. Kun kasettikatsomoa ei voi enää avata, se tarkoittanee karkeasti, että noin 700 katsomopaikan kapasiteetista on käytössä vain kuudesosa. Käytännössä siis ainakaan suuremman yleisömassan salibandyotteluotteluita ei enää Linnainmaalla pelata.