Soittolista: Maajoukkuepakki Lauri Stenfors on ulkoistanut musiikkimakunsa pelikavereilleen

Maailman parhaimpiin puolustajiin lukeutuva Lauri Stenfors ei ole erityisen kiinnostunut musiikista, mutta rakkaus TPS:aa kohtaa huokuu valinnoista. Kuva: Anssi Koskinen

Maailman parhaimpiin puolustajiin lukeutuva Lauri Stenfors ei ole erityisen kiinnostunut musiikista, mutta rakkaus TPS:aa kohtaa huokuu valinnoista. Kuva: Anssi Koskinen

Kolmannen Soittolistan vieraana on maajoukkueen tukipilareihin kuuluva TPS-puolustaja Lauri Stenfors.

Kovaluisen pakin suhde musiikkiin on melko väljä.

– Itselläni ei oo mikään läheinen suhde musiikkiin. Lähinnä kopissa tulee kuunneltua musiikkia. Tässä muutama mitä on aikojen saatossa kopissa soitettu, osaa myöskin saatettu sauna-illoissa paukuttaa.

Joka tapauksessa Stenforsin valinnoissa korostuu varsinkin rakkaus omaa seuraa ja urheilua kohtaan. Stenfors tiedetään myös kovaksi jalkapallofaniksi, millä on ollut merkitystä valinnoissa.

Saukka – Kiitos Tepsi, Paras TPS
Artisti nimeltä Saukka ei varmasti soita kaikille kelloja. Osin humoristiseen tai ainakin huumoriin tähtäävään musiikkiin tähtäävä artisti on julkaissut ainakin yhden vakavasti otettavan kappaleen ja se on Turun ylpeydelle TPS:lle suunnattu pop-rock-henkinen rakkauslaulu. Enempää tätä ei tarvitse avatakaan. Maalilaulun löydät Youtubesta.

Erkki Liikanen – Hunajata
Erkki Liikasen jo 1982 purkittama Hunajata-kappale on rakkauslaulu, mutta saman miehen vuonna 1984 TPS:n jääkiekkojoukkueelle tekemä Maali se on hunajata lienee kuitenkin tunnetumpi versio. Kappale on sulostuttanut vierasjoukkueita Turussa jo melko pitkään ja se on yksi tunnetuimmista maalilauluista. Tätä se on myös TPS:n salibandyotteluissa.

Eric Craft – Jag Vill Vara Din Margareta
Vuonna 2004 julkaistu periruotsalainen eurodancekappele kuulostaa todella paljon vanhan liiton salibandylta. Suomessa tällainen musiikki ei hirveästi soi enää nykyisin salibandypeleissä, mutta vastaavaa äänimattoa saa edelleen kuulla ruotsalaisissa salibandyotteluissa ihan maan superfinaaleita lähtien.

HIM – Gone With the Sin
Ruotsalaisten ilosointujen perään vähän suomalaista love metalia. HIM oli aikansa ilmiö ja 1999 ilmestynyt Razorblade Romance yksi Suomen kaikkien aikojen levyistä. Gone With the Sin ei ole levyn aivan tunnetuimpia hittejä. Edustanee Himin romanttisimman pään tuotantoa.

Villi kortti – Rivelution
Ylen Villi kortti -urheluohjelmassa julkaistaan paikoin myös urheiluaiheisia kappaleita. Huuhkajien suurena ystävänä Rivelution osuu syvälle, ja kappale onkin jälleen osuva, kun Suomi kylvetti Ranskaa Seinessä.

Viikon bonusbiisinä toimii Huuhkajiin liitettävä kappale Ranska-voittoon ja Stenforsin fanitukseen liittyen. Se on Rock-Siltasen Uskon Huuhkajiin.

Aiemmat soittolistat:
Soittolista: Matias Tiira kuuntelee kotipelipäivinä Mestareiden liigan tunnusbiisiä kalsareissaan
Soittolista: Taskinen paaluttaa – ”Turtles-theme tuo myös aina hyvät fiilikset”